לא, לא מדובר פה בסיפור לפני השינה לילדים
שנים שלא כתבתי סקירה\סקירונֶת על ציוד, אבל לאחר יומיים שאני מאזין למערכת עם הרמקול המיוחד הזה (יפורט בהמשך) זה בער בעצמותיי לפרסם בפומבי את התרשמותי.
ובכן, מפה לשם (ולא אפרט יותר), באופן זמני הגיעו אליי זוג רמקולים
דובל בלה-לונה (ישירות מעופר שחורי). מי שמכיר אותי, יודע שהיה ברשותי זוג כזה לפני אי אילו שנים לאחר שנבחר בקפידה בהשוואות רבות שגם פורסמו בפורומים השונים (עוד בימים שלא הייתי סקפטי

).
הרמקול יושב אצלי בסלון (בדירה חדשה, לא אותה אחת שבא התגורר הזוג שלי) שעבר טיפול אקוסטי כלשהו, עם שני מקורות (נגן תקליטורים ופטיפון) ומוגבר ע"י מגבר קלאס A שמפיק 30W לערוץ.
מהצליל הראשון נזכרתי מדוע התאהבתי ברמקול הזה לפני שנים ולומר את האמת האהבה הזו עדיין קיימת, לא נפרדתי ממנו, דאז, כי חשבתי שהיה חסר לי משהו - אלא כמו הרבה אודיופילים חפשתי ריגושים חדשים.
מדובר ברמקול הבנוי בתצורת OMNI-HORN שאפשר לקרוא אודותיה באתר החברה, שאינו מפיק צליל כיווני אלא בפיזור 360 מעלות.

הרמקול הפיק צלילים אשר מלאו את חלל האזנה (סלון בינוני בגודל 25-30 מ"ר) ו
המון אוויר בין הכלים - מן תחושה כזו שהכל פרוש מולך באופן מאוד נינוח ויפה.
המיד והמיד-בס של הרמקול הוא מהיפים שנתקלתי בהן בחיי האודיופילים, צליל מאוד טבעי (למתעניינים אציין שהקשבתי בעיקר למוסיקה בכלים אקוסטים ולא מוסיקה אלקטרונית או רוק כבד) - אפשר בקלות להבדיל בין הכלים השונים ולזהות את התכונות המייחדות כל כלי וכלי. יש גם דינמיות מצויינת גם ברמת המאקרו (מעבר תזמורת מפיאניסימו לפורטה-פורטיסימו) וגם ברמת המיקרו (פריטה קלה על מיתר אל מול פריטה "אגרסיבית").
הגבוהים מאוד מלטפים, עם מספיק פירוט, לעולם לא נשמע שחסר משהו על אף שמי שמכיר יודע שאפשר תמיד לקבל יותר פירוט - וכמובן שבגלל הפיזור ב-360 אין ממש IMAGING מדוייק אבל מקבלים מן תמונה איפרסיוניסטית שנותנת מספיק אינפורמציה כדי להבין מאיפה כל דבר בא. העומק נפלא ובאמת יש פה במה שנפרשת בכל חלל האזנה ונותנת תחושה מאוד אמיתית של עומק.
הבס הנמוך מאוד קצת מוחלש אבל הרמקול יורד מספיק נמוך בשביל להשמיע כל פרט חשוב במוסיקה (היצרן כותב עד 40Hz).
אבל התכונה החשובה ביותר של הרמקול, זו הדרך שהוא משדר את המוסיקה למאזין, הרמקול אף פעם לא מפריע ולא ניצב בדרך בין המוסיקה למאזין, הכל נשמע מאוד מאוזן, יפה ו.. (כן, כן) מוסיקלי (עוד פעם המושג הלא מוגדר הזה). משהו שהרבה רמקולים, במיוחד ברמות הגבוהות יותר ובאיכויות הגבוהות יותר, לוקים בחסר (או שדורשים לא מעט השקעה בכדי להביא אותם להיות כאלה) - ופה יש רמקול שהוא באמת משכמו ומעלה בהרבה אלמנטים אודיופילים אבל מצליח לשדר מוסיקה ולגרום למאזין לשכוח מהציוד ולהתמקד באהבה האמיתית - המוסיקה.
לטעמי, אחת הפנינות בנוף האודיופילי פה בארץ.
כל מי שמגיע מאהבת המוסיקה לתחביב הזה חייב להאזין לרמקול הזה.
כבונוס הרמקול מעוצב בצורה מאוד מיוחדת ומגיע בשלל גימורים יפיפיים.