עכשיו 02/05/25 19:48

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 5 מתוך 5   [ 49 הודעות ]
עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 06/04/12 17:54 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
26/09/08 21:35

הודעות: 18392
ליאור,
הבשר של מרינדו הוא באמת אחד הטובים בארץ, אם לא ה.. יש להם באמת מסורת של נתחים משובחים מאד והם דווקא די קונסיסטנטיים דווקא על פי ניסיוני.
כמו שאמרת, המחיר בהתאם :)
גם ברמת ישי הבשר טוב, אך כבר מזמן לא עקבי כמו פעם, הקצבייה שלהם איבדה המון מההייפ שפעם הגיע לה בצדק וזה קצת חבל.

עוד במרכז, יש בשר מעולה אצל "יושי" בכפר שמריהו, המחיר בהתאם לרמה וגם כמובן לאזור המגורים שלהם, קצת חבל, אבל ניתן להשיג שם באמת בשר טוב.
עוד בשר איכותי ניתן לרכוש בכל המקומות ש"לוקח" מ"דבאח" שנמצא כמובן בצפון.. אבל, זה ייבוא! והוא באמת בשר מעולה, מה לעשות, "חול, זה פה ממש ממול"
וכמו שאמר ירון, אצלם טוב יותר, גם לנסיוני.

ד"א בקשר להערה שלך לגבי הקובה שאכלת ביפן, זה קצת בעייתי. אני גם מקבל את מה שאמרת, כי שם (לא שאני יודע איך אכלת) צולים את הבשר באופן מאד שונה
ממה שאנחנו רגילים בארץ, באפריקה, או בארה"ב... כך שזה לא תמיד "קולע" לטעם שלנו בלי שום קשר לרמת הבשר שיש להם.

(F)

_________________
אביעד בריד - Byrdio
VYGER / RAAL /CH Precision /Aries Cerat /Kharma /Clarisys audio /Boenicke /J.Sikora
VYDA lab /Pink Faun / Aidas - Etsuro - SAEC - SOtM - CSport - Fono Acustica

טל - 052-6161-497
Gמייל - byrdparis@gmail.com


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 06/04/12 18:18 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
13/09/08 21:54

הודעות: 8629
ליאור, רזומה מרשים ללא כל ספק (Y)
liorms כתב:
האגדות כנראה נכונות, הבשר הכי טוב בטקסס ; אבל הטבחים אפעסס הורגים את זה.

לנ"ל יש לי התייחסות, מפתיעה, אולי :)
שני הסטייקים שהכי 'צרובים' לי בתודעה לטובה, מאוד! נרכשו בסופר והוכנו (רחמנא ליצלן) בתנור ביתי (לא זוכר איך, משהו חום גבוה, לא גריל, לפרק זמן מוגדר/ידוע), האחד היה ב L.A והשני במרילנד U.S.A, הוכנו ע"י 'דודה' ודוד בהתאמה.

ספציפית לגבי כאלו שהוזכרו פה- עם מרינדו יש לי נסיון לא קטן וכן עם יוז'י (אמנם לא הסניף הצפוני יותר, אך זה היינו הך), זה לא זה לצערי (אגב, שלא יובן לא נכון, אני לא מי יודע מה בררן אך בכ"ז).


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 06/04/12 19:16 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
27/05/09 12:38

הודעות: 1243
aloni כתב:
אני מקווה שלא תנסה שחיטה DIY :|


אל תפסול לפני שתנסה...אין יותר טרי מזה (מצד שני, זה לא מיושן)

_________________
זיו פרלמן
http://www.audiozip.co.il
08-6901815


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 06/04/12 23:30 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
21/09/08 20:08

הודעות: 2833
byrdparis כתב:
LazyBoy כתב:
byrdparis כתב:
zy כתב:
liorms כתב:
שלא לדבר על יפן עם וג'יו או בשר מקובה.. (kobe)
.
(F)


אני מניח שאתה מתכוון ל kobe beef היפני? אז מן הסתם אין מקום כזה קובי, מה שכן יש זה פרות מזן מיוחד שפותח ביפן (אני מניח), מזינים אותן בשיבולת שועל, משקים אותן בבירה ומעסים אותן עד השחיטה. יפנים. אצלהם אין דבר כזה חיפוף.
במידה ולזה אתה מתכוון אז אתה בוודאי יודע שהמחיר הוא באיזור ה 100 ש"ח ל 100 גרם במקרה הטוב. אבל לא כולם יודעים שאפשר להשיג, גם בארץ, בשר קובי זול יותר משמעותית! אומנם הוא לא מגיע מיפן, אלא כנראה שמארגנטינה או ארה"ב, אבל הוא כנראה משוייש להפליא.
:D


מממ.. לא בדיוק..
קובה (KOBE) זה כן מקום ביפן וסוג הבשר הזה נקרא גם "קובה ביף" אך ל"קובה ביף" אמיתי חייבת להיות רשימת MUST כדי שייחשב לכזה (הרשימה בסוף)
בעקרון, הוא נקרא כך בעולם מכיוון שזן העגלים שמגיעים מעדרי ה wagyu אשר נקראים טאג'ימה אושי (tajima ushi), מגיעים במקור
מ kobe שאחד מהייצואים הגדולים ביותר שלהם הוא הבשר המשוייש והמיוחד הזה.
דרך אגב, קובה, היא העיר החמישית בגודלה ביפן ויש בה לא מעט לראות ולטייל, מלבד משחטות או יותר נכון להגיד ה SPA הזה שהם ייצרו לבקר שלהם, זאת כדי שיגיע לאחוזי שומן ניכרים בשיוש כה נהדר.

דרך אגב, סתם לידע כללי, בהמשך לכל הכתוב, נקודת טמפרטורת ההמסה של השומן שנמצא בקובה ביף או וואג'יו כאמור,
נמוכה בהרבה מכל שומן שנמצא בכל זן אחר של עגלים בעולם. זה ללא ספק בסיס מעולה להכנת הסטייקים והזנת הבשר בשומן טעים עת הצלייה. לכן הם גם נטעמים כה טוב ועסיסי מלבד המראה המשובח.

בעולם המערבי ובעיקר בארה"ב ובאנגליה יש דרישה גדולה מאד לבשר הכל מיוחד הזה ואלו כולל גם אוסטרליה וקנדה בהמשך השנים התחילו לייצר בשר שדומה בתכונות שלו לקבה ביף שנקרא אצלם kobe beef style. הוא קצת שונה למרות רמת השיוש הגבוהה שהם מגיעים בשנים האחרונות והן עושים כן, מערבוב זנים של ווג'יו יחד עם אנגוס. מאכילים את העדר לא רק בדגנים אלא גם בדשא (בגלל עניין כלכלי כמובן) ומחמירים הרבה פחות במסורת, אך הבשר שיוצא מהם למרות שהוא לא קובה אמיתי ולא כל כך טעים כמו קובה אמיתי, הוא משובח מאד וטוב בהרבה מבשר "רגיל" שנמכר מעדרים או זנים אחרים בעולם.

רשימת MUST לבשר קובה:
* עגלי טאג'ימה שגודלו תחת מסורת ה Hyōgo Prefecture (מן חוקי גידול שנכתבו עבור מגדלי בקר לבשר)
* החווה כולה חייבת לאכול לפי חוקי Hyōgo Prefecture
* שוורים או בקר מסוג בולוק להרבעה
* שחיטה והתעסקות עם העגלים לבשר אך ורק בערים אלו: קובה, נישונומיה, סאנדה, קוקוגוואה, ו הימג'י על פי כאמור
Hyōgo Prefecture
* שלב שיוש BMS שלב 6 או גבוה יותר
* ציון הבשר מעל 4-5 נקודות על פי המסורת Hyōgo Prefecture
* נטו בשר מיחידת חיה אחת 470 ק"ג בלבד או נמוך מזה.

אז אני שהמסע הקולינרי הבא שלך יהיה ליפן ;)

_________________
אַנְ'לֹא שׁוֹתָה ווֹדְקָה, אַנְ'לֹא שׁוֹתָה רֶדְבּוֹל, רַק גִ'ין טוֹנִיק וּמֻעָבֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 07/04/12 09:30 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
22/09/08 16:46

הודעות: 1406
liorms כתב:
zy כתב:
liorms כתב:
טוב נו...
ממך לא ציפיתי ליציאות של "שלי הכי גדול"
אבל יללה, תמיד יש הפתעות.

כיוון שידוע אני כמקלקל הפתעות סידרתי, הנה גם לך אקלקל- לא שלי ולא הכי גדול!
שלהם, ויותר טעים.
זהו מה לעשות, נסיוני, למה להעלב לי פה, לא יפה, לא לכך כיוונתי :cake:

אכלתי תקופה לא קצרה, בשר שנקנה בסופרים אמריקאים (ו״בוצע״ תמיד ע״י שני דרום אפריקאים, כל שעל איכות הטבח אין ויכוח - הם אלופים). מה אומר, לא נפלתי מאיכות הבשר. מה שכן, אמץ לך דרום אפריקאי ולא תדע יום של ברביקיו לא טוב...
במסעדות בארה״ב - בשר טוב ויכולות עשיה בינוניות, גם במסעדות של 50-60 דולר לסטייק.
השיא כמובן בטקסס - אכלתי במקומות שאתה אומר לעצמך, לא מגיע להם איכות בשר כזה - האגדות כנראה נכונות, הבשר הכי טוב בטקסס ; אבל הטבחים אפעסס הורגים את זה.
אכלתי ביפן קובה ביף - לטעמי מזעזע.
ונחזור לארץ - ישנן קצביות עם אכות קונסיסטנטית ורמה גבוהה, אני מניח שלימוזין עקב מיקומה ברמת ישי לא כל כך זמינה לך, אבל יש רמה גבוהה - תאמין.
יש גם את ״מרינדו״ שיש להם מסעדה מול חוף מעגן (אם אינני טועה), וסניף / חנות ברמת השרון. איכות טובה מאד (המחירים בהתאם).
הייתה לי אפילו ליד הבית את אחת הקצביות הטובות בארץ - במינימרקט שכונתי, הם היו ב״ליסינג״ חיצוני, נקראו מאכלי גורמה או משהו כזה.
עד שלפני 3 חודשים התחלף בעל הבית של המינימרקט לרשת גדולה... והכניס את הספק שלו...
עכשיו אני גם מחפש ספק מחדש.
אקיצר - יש דברים טובים לפעמים גם ליד הבית, צריך לבדוק/לדעת/להכיר ולא לפסול מראש.
זה ניסיוני.

חג שמח!


אכלת פעם בשר ארגנטינאי ב"מקור" :roll:
כשאני מגיע לביקור, אמא שלי הולכת לקצב שלה מזה 30 שנה ואומר לו ש"הבן מחו"ל" הגיע......
צריך להמשיך להסביר? :D
אני חושב שב 2-3 השנים הראשונים שלי בארץ (עוד חודש 22) אכלתי הרבה "על האש"........ העוף תמיד היה מעולה.
לאחר זמן, כנראה לאחר break in של הטעם שלי אני נהנה מהASADO גם בארץ 8-)
8-)

_________________
Somebody was trying to tell me that CDs are better than vinyl because they don’t have any surface noise.
I said, “Listen, mate, life has surface noise


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 07/04/12 09:54 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
21/09/08 20:58

הודעות: 3035
web כתב:
liorms כתב:
zy כתב:
liorms כתב:
טוב נו...
ממך לא ציפיתי ליציאות של "שלי הכי גדול"
אבל יללה, תמיד יש הפתעות.

כיוון שידוע אני כמקלקל הפתעות סידרתי, הנה גם לך אקלקל- לא שלי ולא הכי גדול!
שלהם, ויותר טעים.
זהו מה לעשות, נסיוני, למה להעלב לי פה, לא יפה, לא לכך כיוונתי :cake:

אכלתי תקופה לא קצרה, בשר שנקנה בסופרים אמריקאים (ו״בוצע״ תמיד ע״י שני דרום אפריקאים, כל שעל איכות הטבח אין ויכוח - הם אלופים). מה אומר, לא נפלתי מאיכות הבשר. מה שכן, אמץ לך דרום אפריקאי ולא תדע יום של ברביקיו לא טוב...
במסעדות בארה״ב - בשר טוב ויכולות עשיה בינוניות, גם במסעדות של 50-60 דולר לסטייק.
השיא כמובן בטקסס - אכלתי במקומות שאתה אומר לעצמך, לא מגיע להם איכות בשר כזה - האגדות כנראה נכונות, הבשר הכי טוב בטקסס ; אבל הטבחים אפעסס הורגים את זה.
אכלתי ביפן קובה ביף - לטעמי מזעזע.
ונחזור לארץ - ישנן קצביות עם אכות קונסיסטנטית ורמה גבוהה, אני מניח שלימוזין עקב מיקומה ברמת ישי לא כל כך זמינה לך, אבל יש רמה גבוהה - תאמין.
יש גם את ״מרינדו״ שיש להם מסעדה מול חוף מעגן (אם אינני טועה), וסניף / חנות ברמת השרון. איכות טובה מאד (המחירים בהתאם).
הייתה לי אפילו ליד הבית את אחת הקצביות הטובות בארץ - במינימרקט שכונתי, הם היו ב״ליסינג״ חיצוני, נקראו מאכלי גורמה או משהו כזה.
עד שלפני 3 חודשים התחלף בעל הבית של המינימרקט לרשת גדולה... והכניס את הספק שלו...
עכשיו אני גם מחפש ספק מחדש.
אקיצר - יש דברים טובים לפעמים גם ליד הבית, צריך לבדוק/לדעת/להכיר ולא לפסול מראש.
זה ניסיוני.

חג שמח!


אכלת פעם בשר ארגנטינאי ב"מקור" :roll:
כשאני מגיע לביקור, אמא שלי הולכת לקצב שלה מזה 30 שנה ואומר לו ש"הבן מחו"ל" הגיע......
צריך להמשיך להסביר? :D
אני חושב שב 2-3 השנים הראשונים שלי בארץ (עוד חודש 22) אכלתי הרבה "על האש"........ העוף תמיד היה מעולה.
לאחר זמן, כנראה לאחר break in של הטעם שלי אני נהנה מהASADO גם בארץ 8-)
8-)

המחשבה הזאת נשמטה מהמונולוג - הרבה "יוצאי דרום אמריקה" שאני מכיר נשבעים שכל בשר אחר שטעמו
בכל מקום מקום בעולם, לא מתקרב...
לצערי, שם עוד לא הייתי ; ואין לי שום מושג או קנה מידה לגבי זה.
אני מקווה שאתם צודקים - זה אומר שיש עוד חוויות לחוות...

_________________
I have the simplest taste. I am always satisfied with the best"- Oscar Wilde"
TIDAL Piano G2 | Luxman M900u | Einstein The tube|SME-12A turntable|Weiss MEDEA+ DAC & Berkley DAC | AURALIC ARIES G1 | PS audio juicer | Stealth power cables


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 07/04/12 10:39 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
29/09/09 00:10

הודעות: 3580
נו טוב, התאפקתי מלהגיב, כי הייתי עמוס ועכשיו קצת התפנה השקט...

כן, אני חובב בשר על צורותיו ומיניו השונים. יצא ליאוכל בעולם הרחב, הרבה סוגי בשר, ממקומות כמו בארגנטינה, ארה"ב של אמריקה,
מסעדות הגורמה של פריז, המזרח הרחוק, בשר ב"קרניבור" של נירובי וריו, וכן גם בארץ.
בהסטוריה הרחוקה, גדלתי במושב, ואבא שלי שהיה מגדל עגלים לבשר, היה מראשוני מגדלי עגלי השארולה בארץ...
וגם גדלתי על בירכיו של דוד קצב, שהיה מומחה בפירוק בשר.

בשביל להבין את ההסטוריה של הבשר בארץ, צריך להכיר גם את משפחת דבאח מדיר אל אסד.
למי שאינו יודע, דיר אל אסעד, שהוא כפר שחלק מאד גדול ממומחי עיבוד הבשר בארץ יצאו ממנו.
רוב בתי המטבחיים בארץ ניסגרו וכיום בית המטבחיים הגדול בארץ שמספק בשר טרי להרבה מהקצביות האיכותיות בארץ,
מגיע מבית המטבחים של אכרם מדיר אל אסעד. חשבון החשמל של המקום מגיע ל- 300,000 ש"ח לחודש!.
אגב , יש שם שחיטה כשרה, ואכרם שהוא דור שלישי של מומחי הבשר במשפחתו, ואחד ממומחי גידול הבשר הגדולים בארץ,
עבר הכשרה של שנתיים עד הוסמך למומחה ברשיון לניהול שחיטה כשרה.
לארץ חוץ מבשר קפוא- (שעליו אני לא אדבר) מיבאים גם אוניות של בקר- כן אלפי ראש של עגלים חיים, בעיקר מאוסטרליה.
מי שלא ביקר בהרים שמעל דיר אל אסעד, וראה את הרפתות של אלפי הראשים לא מבין על מה מדובר....
עוד קצת פרטים - כאן

יש גם החוות שהתפתחו ברמת הגולן לאחר מלחמת ששת הימים, אני אוהב לאכול שם במיטשוס,
(באיזור התעשייה של קצרין) שלהם עדר משלהם, והם גם קצביה המשווקת את מוצריה המעולים גם במרכז עם שירות משלוחים שלהם.

בקיצור העניין הוא כמובן מתחיל באיכות הבשר הטרי, וממשיך במי שיודע לעבד אותו נכון וניגמר אביעד שיודע לעשות ממנו מטעמים :heart:

נ.ב
תוך כדי הכתיבה, עלה לי לראש לבדוק עם אכרם, ולארגן אולי איזו הרצאה על הנושא במידה ויש הענות.


נערך לאחרונה על ידי barvfr בתאריך 07/04/12 13:09, נערך 8 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 07/04/12 10:41 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
21/09/08 20:58

הודעות: 3035
אני בעניין.

_________________
I have the simplest taste. I am always satisfied with the best"- Oscar Wilde"
TIDAL Piano G2 | Luxman M900u | Einstein The tube|SME-12A turntable|Weiss MEDEA+ DAC & Berkley DAC | AURALIC ARIES G1 | PS audio juicer | Stealth power cables


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: כי בא לי לשתף אותכם..
הודעהפורסם: 07/04/12 23:41 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
13/09/08 21:54

הודעות: 8629
ראובן, ישר כח.
לא התייחסת לעניין השוואת הטעם פה ושם.

אני בעניין אם יהיו טעימות :cow: :)


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 5 מתוך 5   [ 49 הודעות ]
עבור ל:  
עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  



חפש:

hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?
סקירות אודיו
הכל
הגברה
רמקולים
מקורות
אחר
סקירות מוזיקה
הכל
קלאסי
ג'אז
פופ/רוק/אלטרנטיבי
עולם/ישראלי/אחר
קישורים
מותגים על פי שם
מותגים על פי יבואן
מומלצים
הפורום
הרשם
לוח בקרה
הודעות אחרונות