נו טוב, התאפקתי מלהגיב, כי הייתי עמוס ועכשיו קצת התפנה השקט...
כן, אני חובב בשר על צורותיו ומיניו השונים. יצא ליאוכל בעולם הרחב, הרבה סוגי בשר, ממקומות כמו בארגנטינה, ארה"ב של אמריקה,
מסעדות הגורמה של פריז, המזרח הרחוק, בשר ב"קרניבור" של נירובי וריו, וכן גם בארץ.
בהסטוריה הרחוקה, גדלתי במושב, ואבא שלי שהיה מגדל עגלים לבשר, היה מראשוני מגדלי עגלי השארולה בארץ...
וגם גדלתי על בירכיו של דוד קצב, שהיה מומחה בפירוק בשר.
בשביל להבין את ההסטוריה של הבשר בארץ, צריך להכיר גם את משפחת דבאח מדיר אל אסד.
למי שאינו יודע, דיר אל אסעד, שהוא כפר שחלק מאד גדול ממומחי עיבוד הבשר בארץ יצאו ממנו.
רוב בתי המטבחיים בארץ ניסגרו וכיום בית המטבחיים הגדול בארץ שמספק בשר טרי להרבה מהקצביות האיכותיות בארץ,
מגיע מבית המטבחים של אכרם מדיר אל אסעד. חשבון החשמל של המקום מגיע ל- 300,000 ש"ח לחודש!.
אגב , יש שם שחיטה כשרה, ואכרם שהוא דור שלישי של מומחי הבשר במשפחתו, ואחד ממומחי גידול הבשר הגדולים בארץ,
עבר הכשרה של שנתיים עד הוסמך למומחה ברשיון לניהול שחיטה כשרה.
לארץ חוץ מבשר קפוא- (שעליו אני לא אדבר) מיבאים גם אוניות של בקר- כן אלפי ראש של עגלים חיים, בעיקר מאוסטרליה.
מי שלא ביקר בהרים שמעל דיר אל אסעד, וראה את הרפתות של אלפי הראשים לא מבין על מה מדובר....
עוד קצת פרטים -
כאןיש גם החוות שהתפתחו ברמת הגולן לאחר מלחמת ששת הימים, אני אוהב לאכול שם
במיטשוס,
(באיזור התעשייה של קצרין) שלהם עדר משלהם, והם גם קצביה המשווקת את מוצריה המעולים גם במרכז עם שירות משלוחים שלהם.
בקיצור העניין הוא כמובן מתחיל באיכות הבשר הטרי, וממשיך במי שיודע לעבד אותו נכון וניגמר אביעד שיודע לעשות ממנו מטעמים
נ.ב
תוך כדי הכתיבה, עלה לי לראש לבדוק עם אכרם, ולארגן אולי איזו הרצאה על הנושא במידה ויש הענות.