שלום,
לאחרונה רכשתי כרטיס של raspberry pi 2 שמגיע כבר בתוך מארז על מנת שישמש כסטרימר לוידיאו ומוזיקה ורציתי לשתף.
הכרטיס שנרכש היה raspberry pi 2 כאשר עליו מותקנת OPENELEC ומעליה ה KODI 14 מחליפו של ה XBMC עלות הכרטיס עם שלט עם KEYBOARD הייתה כ 70 יורו. הקופסה באה עם יציאת HDMI, 4 USB ושלט אלחוטי.
כבר מהשימוש הראשון התרשמתי מאד לחיוב מיכולות הסטרימינג של סרטים וה - LIVE TV, המערכת מאד נוחה להגדרה ושימוש ויזואליות מאד יפה (לטעמי). בני בן ה 7 השתלט על היכולות של הסטרימר תוך שני שימושים כאשר הוא מוצא סרטים על ה NAS והרשת ועושה סטרימינג לטלויזיה. הסטרימנג של סרטים (P1080) היה מצוין לפי דעתי ללא שיהוקים ובאיכות מצוינת (חשוב לציין אני לא מומחה גדול בתחום).
ולחלק החשוב יותר AUDIO , נסיון לחבר את ה DAC 1 דרך ה USB נכשל, ה DAC זוהה במכשיר אך ללא סאונד. בדיקה ברשת הראתה שיש להשתמש ב DAC שעובדים ב NATIVE USB כאשר במקרה של WYRED4SOUND רק מ DAC2 יש תמיכה בנושא.
אז יצאתי לרכוש DAC (פשוט בשלב הראשון) ומצאתי את HRT MUSIC STREAMER II (ניתן למצוא ביקורות אוהדות ברשת .שיך לרמת ה DAC של 200$ ). לשמחתי הרבה ה DAC עבד במכה הראשונה והיה סאונד והכל היה נראה טוב אבל..... לאחר כמה נסיונות קלטתי שה DAC עובד אך ורק ב 48K לא משנה איכות הקובץ FLAC. לאחר בדיקה ב SETTING של ה STREAMER הסתבר שה USB עובד עם DRIVER שנקרא ALSA ורק במוד האנלוגי מה שהופך כל קובץ HI RES ל 48K.
אז יצאתי שוב לחקירה ברשת למצוא את הדרך להשמיע קבצי HI RES.
לשמחתי דיי במהרה גילתי תוכנת מערכת שנקראת VOLUMIO שמיועדת לאוהבי HIFI. לאחר הורדה של קובץ ה IMG וצריבתו למיקרו SD ה STREAMER היה מוכן.
הגישה STREAMER ולתוכנה היא אך ורק דרך WEB GUI והממשק מאד בסיסי אבל עובד נפלא. לאחר הגדרות של מיקום ה NAS ועידכון הספריות ב STREAMER יכולתי לנגן קבצי HI RES ללא שום DOWN SAMPLING וברזולוציה מלאה. ה DAC תומך עד 96 אבל ה VOLUMIO יכול גם לנגן DSD.
סיכום:
סטרימר מצוין נוח לשימוש עם יכולת סרימינג גם מהאינטרנט בעלות מזערית.
דברים טובים באים בחבילות קטנות .
עלות:
ה VOLUMIO אינו צריך שלט אלחוטי ומכיוון שלא כולם צריכים קופסא אלא רק PCB וחשמל העלות היא רק 35-40 יורו ולא 70 כמו שאני שילמתי.
לינקים:
VolumIORaspberryPI