מחבר |
הודעה |
הצטרף: 21/03/12 22:15
הודעות: 303
|
משתמש כיום במדפיים מהסדירה הזו ומאוד אוהב אותם. יחד עם הסטנדים המקוריים, מלאים בחומר, ועם ספייקים משודרגים. במטרה להשיג שיפור נוסף, שוקל את שתי החלופות שבכותרת. בעבר נתקלתי בכמה חוות דעת של מבקרים ומשתמשי קצה, שהוסיפו סאבים וטוענים שהגיעו לתוצאה מדהימה בתוספת תקציב שפויה. לאחרונה steve huff ניסה עם 2 rel s510, לטענתו בהצלחה רבה. יש סקירה מלאה שלא הצלחתי לצרף פה. החדר במידות 330 על 505 וגובה 265. האזנה לאורך. חזית הדיאבלו'ז במרחק 163 מקיר אחורי, והחלל ביניהם ומאחוריהם פנוי לגמרי. הציוד בצד. כיום הבמה מעולה, ונקיה, הרמקולים נעלמו לחלוטין. החדר מטופל בשטיחים עבים ווילונות, וספרים בפינות שמאחורי כורסת האזנה. לא התעסקתי עם room correction ומעדיף להמנע אם אפשר. אשמח להתייחסות רק ממי שממש מנוסה בסיפור הזה. אם ההמלצה נוטה לכיוון הוספת הסאבים, אפילו משיקולי תקציב, השאלה איך הכי נכון לבצע את השילוב שלהם במערכת ובחלל. אפשר גם מסוחרים עם ניסיון והצעה קונקרטית. אני מאוד מאוד מבקש שלא להפוך את השירשור לדיון על רום קורקשן, או למריבות בנושאי אודיו שלא קשורים ישירות לנושא הספציפי.
תודה רבה
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33192
|
רק להבין (כי היה לי קצת קשה לעקוב אחרי התיאור), היום יש לך מדפיים, ואתה שואל אם עדיף לשדרג למדפיים אחרים + סאב או לרצפתיים? או שאתה שואל אם כדאי להוסיף למדפיים הקיימים סאב, או לשדרג לרצפתיים?
זו שאלה קצת מסובכת, ומאוד תלויה בדברים שניסית עד היום. אם היה לך פעם בחדר רמקול רצפתי לא קטן, הייתי נוטה לכיוון הזה גם אם זה אומר להתמודד אחר"כ עם ריסון של הבאס.
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 21/03/12 22:15
הודעות: 303
|
צודק. לא הייתי מספיק ברור. כיום יש לי פוקאל אוטופיה דיאבלו, שהוא מדפי גדול יחסית ומסיבי. יחד עם סטנד ייעודי שממש מוברג אליו, מלא בחומר, מתקבל רמקול ששוקל מעל 50 קילו ומספק בחדר שלי בס מכובד. ועדיין, זה רמקול 2way. מאחר ואני מאוד אוהב את הסאונד הפתוח והריאליסטי שלו, חשבתי על שידרוג ל 3way על בסיס היתרונות של הסידרה הזו. הריצפתי “הקטן״ בסידרת האוטופיה הוא הסקאלה. רמקול רחב שעלול להוות בעיה לחדר ברוחב 3.30 אם פוקאל היו מציעים תוספת מודול בס לדיאבלו, נניח עם וופר “11-10, וקרוס, זה היה מושלם מבחינתי. ומאחר והם לא, חשבתי על הוספת שני סאבים, כנראה אקטיביים, כדרך חליפית להגיע לשם. אז אם יש אנשים מנוסים באינטגרציה מוצלחת של שני סאבים למערכת טובה מאוד סביב מדפיים, אשמח ללמוד. אני לא פוסל רמקול ריצפתי אחר. אהבתי גם ווילסון daw, ודגם של verity עם מודול תחתון נפרד, שלא זוכר את שמו. אבל מעדיף כרגע לבדוק את החלופה שתארתי.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5336
|
לא באמת מכיר פוקאלים, אבל לא נראה לי שזה משנה. השאלה שלך היא עקרונית ולא ספציפית לרמקול כזה או אחר. מה שחשוב היא האמירה ״אני מאוד אוהב את הסאונד הפתוח שלהם״. יש בהחלט מצב שאתה פשוט אוהב את הסאונד של רמקול 2way ושמעבר לרמקול גדול יותר, אפילו מאותה הסידרה רק יקלקל את ההנאה הזו- ודאי וודאי אם מדובר בחדר יחסית לא גדול. האפשרות לשלב שני סאב וופרס יכולה להיות הטוב שבכל העולמות, אבל רק אחרי המון ניסוי וטעיה ורק אם יש לך מקום להציב אותם ולשנות את מיקומם בהתאם- ועדיף גם להעזר במדידות . למה ? כי סאב מאפשר מקסימיזציה של ההגברה הקיימת שלך (לא מעמיס על המגבר), אינו ״חבילה סגורה״ כמו רמקול שהכל מקובע בו מראש, אלא ניתן לקינפוג כמעט אין סופי. מצד שני, האפשרויות הללו עשויות בהחלט להטריף את דעתו של אודיופיל ממוצע כמוני  חסרון נוסף, שעם השנים מפריע לי יותר ויותר, הוא העומס הויזואלי. הייתי הולך על סאב איכותי מאוד, עם שליטה מקסימלית בקרוס (תדר עליון ותחתון, פאזה, וכו׳). שקול גם את הקרוס היעודי של JLAUDIO ומבעבר לזה, אין לדעת בלי לנסות. יש גם מצב שאתה פשוט רוצה לשדרג, לשנות משהו. לא כל שינוי מסיבי מביא איתו שיפור אמיתי, ככה זה, וזה ממש ממש לגיטימי ובכיף. כולנו היינו/נמצאים שם מדי פעם  בהצלחה!
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33192
|
נועם נגע בכמה נקודות, ואני אוסיף עוד מוקשים. כידוע יש שתי דרכים לחבר סאבים, דרך pre out ודרך יציאת הרמקולים ומעבר דרך הקרוס שלהם. אם אתה יכול את הדרך הראשונה זה תלוי באלקטרוניקה שלך (לדוגמה אם יש לך pre out זמין), לדרך השניה יש מן הסתם השפעה גם על הרמקולים הקיימים (אם הרבה או מעט זה תלוי בסאב, במערכת, באוזן וב"אמונה"  ). אז עוד משהו לחשוב עליו. אוסיף גם שלרוב, לא אגיד תמיד אבל לטעמי לרוב, יש לרמקולים + סאבים סאונד שונה מרמקול רצפתי. זה לא בהכרח סאונד רע, אולי תאהב את זה, אבל שונה. היוצאים מן הכלל זה סאבים שנבנו לעבוד עם רמקולים מסויימים, ואפילו שם זה לא תמיד עובד אותו הדבר, וכן, אני בטוח שיש גם אלו שהצליחו להעמיד את כל הכוכבים בשורה, אבל שוב, אלו היוצאים מן הכלל.
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 21/03/12 22:15
הודעות: 303
|
שתי התגובות עוזרות לי לעשות סדר בראש. תודה. מעניין, שרב חוות הדעת שאני קראתי בפורומים, היו של אנשים ששילבו סאב/ים במערכת עם רמקולים ריצפתיים. ואז דיווחו על שיפור במיד, בגבוהים, בבמה, בפוקוס.. עם הדיאבלו, אני לא מרגיש שום צורך לשפר משהו בהבטים האלו. ואפילו חושש לקלקל. בעיקר חושש לאבד את הטיבעיות בסאונד. גם אם התוצאה החדשה נמדדת טוב יותר במספרים וגרפים. זה כבר קרה לי עם אביזרים אקוסטיים של חברות מובילות. בכלל, אני שומע תגובות כמו "תגדיר מה הבעיה, תבצע מדידות, ואז תבחר בטיפול המתאים." אני לא מרגיש שיש בעיה בכלל. יש לי סאונד 2way מעולה, ויש מחשבות על סאונד 3way מעולה. זה פשוט נשמע אחרת. לטוב ולרע. רמקולים מדפיים מעולים הם מפונקים. מתאימים לנודניקים עם הרבה סבלנות. משחקי העמדה מדוייקים, עוד שיפור בכבילה, בחשמל, בשיכוך, בטיפול האקוסטי.. כל שלב כזה מעלה אותך עוד מדרגה בסולם האודיופילי. הדיאבלו אצלי כבר 4 שנים. המגבר כבר עשור. לא מהמחליפים הסידרתיים. לשלב עם מדפיים בליגה הזו סאבים שאינם יעודיים להם, זה כנראה מאוד טריקי. ובדרך כלל אני לא אוהב להמר על זה שכל הכוכבים יסתדרו בדיוק בשבילי. אבל תמיד אשמח לדבר עם מישהו שהם כן הסתדרו בשבילו.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 02/10/08 10:49
הודעות: 1581 מיקום: מרכז
|
ronnym כתב: אני לא מרגיש שיש בעיה בכלל.
אם מבחינתך אין בעיה – זה לגיטימי לגמרי, אבל בכול זאת אתה שוקל ומתייעץ על שינוי, שדרוג או הוספה של משהו – אז אולי יש משהו שאתה מרגיש, גם אם לא במודע. חשוב להבין שלא כל בעיה בהכרח נשמעת באופן ברור. מדידה לא באה להחליף את האוזן – היא פשוט מוסיפה עוד כלי להבין מה קורה באמת. ורק אחרי שמבצעים תיקון, הרבה פעמים מבינים כמה השיפור גדול וכמה התרגלנו לחיות עם בעיה שלא ידענו שהיא שם.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 21/03/12 22:15
הודעות: 303
|
באמת שאין לי שום דבר נגד בעיות בתת מודע.. אישתי מתפרנסת מזה :-) גם לא נגד מדידות. למרות שלפעמים נדמה, שיש אודיופילים שלקחו את זה רחוק מידי. אם יש משהו שלמדתי לאורך יותר מ 35 שנה בתחביב, זה שיש בו הרבה trade offs. בטח כשאתה מאזין להרבה סיגנונות מוסיקה. אין רמקול מושלם לכל הסיגנונות. ולא מגבר מושלם. וחוץ מזה, אם היינו רוכשים פריט חדש רק ״כשיש בעיה״, מה היה קורה ליבואנים? איך יממנו טיפול פסיכולוגי להתמודד עם נזקי האודיופילים?
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 02/10/08 10:49
הודעות: 1581 מיקום: מרכז
|
ronnym כתב: באמת שאין לי שום דבר נגד בעיות בתת מודע.. אישתי מתפרנסת מזה :-) גם לא נגד מדידות. למרות שלפעמים נדמה, שיש אודיופילים שלקחו את זה רחוק מידי. אם יש משהו שלמדתי לאורך יותר מ 35 שנה בתחביב, זה שיש בו הרבה trade offs. בטח כשאתה מאזין להרבה סיגנונות מוסיקה. אין רמקול מושלם לכל הסיגנונות. ולא מגבר מושלם. וחוץ מזה, אם היינו רוכשים פריט חדש רק ״כשיש בעיה״, מה היה קורה ליבואנים? איך יממנו טיפול פסיכולוגי להתמודד עם נזקי האודיופילים? אני מבין את הנקודה שלך לגבי ה-trade-offs, במיוחד כשמאזינים למגוון רחב של סגנונות מוזיקה. הרעיון של 'מושלם' אכן חמקמק, ופעמים רבות 'טוב מספיק' או 'מתאים לי' עדיף על המרדף האינסופי. נקודת המבט שלך על השוק והיבואנים מצחיקה ומדויקת! אכן חלק מהכיף הוא ההתנסות והחיפוש אחר הדבר הבא, לא רק פתרון 'בעיות'. בעיני ההבדל בגישות השונות של אודיופילים לגיטימי לגמרי. העיקר ליהנות מהמוזיקה ולא משנה איך מגיעים לשם
|
|
חזור למעלה |
|
 |