מוסיף קצת על יניב..
בעקרון אני חושב שזה עניין מאד עדין מכייוון שכל סט אפ נשמע קצת שונה בהנתן אלקטרוניקה מתאימה וכמובן האקוסטיקה שתומכת.
כמו כל סט אפ, בנצילים אפילו יותר, מכייוון שבגלל אופיים השקוף והפתוח הם מועדים לפורענות.
הם פשוט מעבירים הרבה יותר "זבל" מאחורה, כך שהתמיכה צריכה להיות מתאימה ואיכותית הרבה יותר מכל שאר הדברים.
מה שכן, זה קצת סותר, מכיוון שאחד יכול לקחת רמקול נציל שכזה, מגבר שפופרות זול (אפילו

)
ולהנות ממוסיקה מהנה מאד.
הכל תלוי בסטנדרטים.
לגבי הורן, ממה שאני שמעתי, הצלחתם לטעמי היא ב חיות שהם מעבירים.
היכולת שלהם להיות שקופים ומידיים מטורפת והם עושים זאת ללא מאמץ בשל הנצילות הפנומנאית שיש בהם.
כלי נשיפה, גיטרה ושאר כלים שמאד קשים לרפרודוקציה ברמת חיות כולל ויברציות של מתכת או עץ.. נשמעים בכמה רמות מעלה.
לגבי הבס שיניב ציין, זה מתחבר למה שכתבתי בהתחלה. מאד תלוי איזה רמקול, איך מסדרים\מכוונים ואקוסטיקה.
לגבי פול רינג'\OPEN BUFFLE וכדומה.. - מוסיקאליים מאד, עם PRESENCE מרשים ומיידי מאד. לדעתי הבעיה שלהם תהיה בעמידה בעומס כלים גדול, למרות נצילותם, מהירות חזרה לטרנזיאטיים מהירים בין חלקי התזמורת תהיה בעוכרם.
בכל מקרה, אפשר לקחת את כל האסכולה הזו בשני כיוונים.
או BUGDET (יחסי) עם רמקול DIY שבנוי נכון (בכמה אלפי שקלים) ומגבר SET סה"כ לא יקר מידי..ולהנות ממוסיקה מצויינת (בדרך כלל התוצאה תהיה מעולה בג'אז ורוק רך)
והכיוון השני זה ללכת ALL THE WAY ולהשקיע סביב רמקול נציל (הורן או קונצרטנטי ועוד) עם הגברת SET יקרה, כבילה, מקורות וכל מה שמסביב.. (לדעתי פה התוצאה תהיה הרבה יותר טובה, לא בטוח עם VFM..אבל ללא ספק משהו ברמה מצויינת)