מחבר |
הודעה |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
בשעה טובה סיימתי פאזה נוספת של שתיית תה וחזרתי לקפה. החלטתי לרכוש מכונת אספרסו איכותית, אבל באמת שאין לי מושג ירוק בקפה איכותי, הכנתו והמכונות. מה שכן יש לי מושג בו, הוא רכישת ציוד המיועד לענות על טעמי והפנטסיות שלי. התנסויות האודיו שלי שכנעו אותי, שלא אוציא אגורה שחוקה על מכונה בטרם אלמד יותר מי נגד מי ואיפה הטעם, הפנטסיה והקצאת הזמן שלי. החלטתי לטעום כמה שיותר סוגי קפה (אני עדיין עובד על זה) ללכת ללמוד קצת בקורסים (להשכלת מבוגרים ) ולקרוא בפורומים. ברור לי שלעולם לא אהיה מומחה אמיתי, אבל אני מקווה שאוכל להכין קפה סביר בבית (כמה נאיבי אפשר להיות לגבי ״לקחת את זה באיזי״, לגבי מישהו שעדיין משדרג את המערכת אחרי שהאזנה למערכת הקולנוע הביתי בקופסא שקנה גרמה לו לחשש עז שכמעט ולא שומעים את גיטרת הבס בשיר של הסמיתס...). בכל אופן, כעת אני מתנסה בטעימה וקריאה, ובקרוב אלך ללמוד קצת הכנה מעשית וכו׳. כמובן שעדיין אין לי מכונה. רוצה לדעת עוד. מה שכן, קראתי המון בפורומי קפה (קופיגיק והום בריסטה, כמו גם באתר הכחול). מעניין. מרתק בעיני הוא הדימיון לעולם האודיו: גם ויכוחים של מדידות לעומת טעימה, גם כאלה הנעולים על דבר אחד לעומת אחר, גם מחנות של אוהבי זה ואוהבי זו, גם עולם של טויקים מטויקים שונים ומשונים, גם החלפות ציוד וסוגי קפה תכופות מאוד ובעיקר, ההתמכרות של אנשים לתחביב. מחמם את הלב (והחלב). מה שונה? לפחות מההיכרות הראשונית שלי עם העולם הזה, הדיונים שם פחות אמוציונלים ויותר שקולים. פחות כניסות אישיות ויותר טיעונים עיניניים (ואני ממש לא מתכוון לפורומים כאן דווקא, מי שקורא את האסילום או אתרי אודיו אחרים רואה שתפוז, האתר האפור או כאן לא המציא שום גלגל ). אז השאלות שלי : 1. האם אחרים שותפים לרושם שלי? במידה וכן 2. ממה לדעתכם נובע ההבדל הזה?
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 06/10/14 04:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33180
|
אתה אומר שלפחות בתאוריה שני התחומים דומים, ובהנתן פורומים, אמורים לעורר אמוציות דומות ושואל "אז למה באודיו יותר?" ?
אני יכול להציע שתי סיבות שנראות לי הגיוניות: 1. שהתחום הזה (אודיו/מוזיקה) יותר יקר, ואולי אנשים מפתחים יותר אמוציות עם יותר השקעה כספית 2. נראה לי שהתחום הזה מעניק/לוקח יותר משאבים רגשיים מאשר התחום השני (ובמקרה אני חובב של שניהם, אפשר להגיד של הקפה קודם [בהתחלה לא בעל מכונה ביתית]), אז אולי זה גם זולג בהתאם לפורומים.
אבל אם כבר ספר מה מעניין אותך שם בפורומי הקפה. או לפחות מה אתה אוהב לשתות.
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
aloni כתב: אתה אומר שלפחות בתאוריה שני התחומים דומים, ובהנתן פורומים, אמורים לעורר אמוציות דומות ושואל "אז למה באודיו יותר?".
אני יכול להציע שתי סיבות שנראות לי הגיוניות: 1. שהתחום הזה (אודיו/מוזיקה) יותר יקר, ואולי אנשים מפתחים יותר אמוציות עם יותר השקעה כספית 2. נראה לי שהתחום הזה מעניק/לוקח יותר משאבים רגשיים מאשר התחום השני (ובמקרה אני חובב של שניהם, אפשר להגיד של הקפה קודם [בהתחלה לא בעל מכונה ביתית]), אז אולי זה גם זולג בהתאם לפורומים.
אבל אם כבר ספר מה מעניין אותך שם בפורומי הקפה. או לפחות מה אתה אוהב לשתות. הי אלוני מעניין. אני לא בטוח שהכסף הוא ההסבר כאן. ממה שראיתי אנשים בפורומים מאוד מושקעים רגשית בהכנות, רכישות ודעות. כן, יכול להיות שההשקה למוסיקה ומה שהיא מעוררת מקפיצה רגשית? אני מאוד אוהב לשתות אספרסו וקפוצ׳ינו, וכן יכול להבדיל בין כאלה שאני אוהב וכאלה שלא. אבל וודאי שלא מסוגל להסביר מה בהם אני אוהב ומה לא. אני לומד את הטעם שלי, זה לוקח זמן. בינתיים אני דוגם במקינטה, וזו דרך טובה להכיר סוגי קפה שונים. האמת, שאני מרגיש די רחוק מאיזושהן העדפות, אפילו זמניות. כמו בהרבה דברים, הציוד קורץ לי  אבל אני לא רואה טעם ברכישה לפני שאבין מה חשוב לי (אפשרות ״לגדול״ עם המכונה בלי לשדרג, קלות הכנה, זמן הכנה, כמות שצריך להכין, אמינות, מראה וכו׳). כשאני משווה את זה לרכישות האודיו שלי בארבע השנים הראשונות .....יש הבדל גדול. לא בא לי לרכוש ״קפה קולנוע ביתי״ ואז לשדרג ל״קפה דו ערוצי״. דוגמא: אני כרגע נהנה בעיקר מקפוצ׳ינו ומחפש רכישה של מכונה שלא תהפוך את זה לטכס ארוך מדי. מצד שני, ברור לי שמה שארכוש צריך שיהיה לו את את הפוטנציאל להכין סטנד-אלון-אספרסו איכותי מאוד. כי כבר ברור לי שעם הניסיון יש גם שינוי בטעם (מה שמסביר את השינוי שחל אצל אודיפילים מהבי מטאל לדיאנה קראל  )
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 06/10/14 04:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33180
|
אני במקינטה אף פעם לא הצלחתי להכין קפה סביר (אבל אני מאשים את עצמי, בטוח אפשר איכשהו). האהבה שלי היא קפוצ'ינו, למרות שאני גם נהנה מאספרסו במצבים מסויימים, אתן לך כמה תובנות שאספתי לגבי זה למרות שלא ממש שאלת  1. אוהבי הקפה אולי ירגמו אותי, אבל לדעתי כשמדובר בקפוצ'ינו לאיכות ההקצפה יש הרבה הרבה יותר חשיבות מאיכות הקפה. עם הקצפה טובה אפשר להנות אפילו מקפה מעפן. (זה לא אומר [כמובן] שאין שום חשיבות לאספרסו פה. יש.) הבעיה היא שלוקח זמן ללמוד לעשות את זה. לי לפחות לקח חצי שנה עד שהתחלתי לקלוט את הפרנציפ (למרות שראיתי מיליון סרטונים בנושא זה לא עזר לי  ). מאוד מאוד חשוב לא לחמם יותר מידי את החלב, יש לו טעם שונה כשהוא מתחמם. כשהוא פחות חם הוא גם יותר מתוק. 2. יצא לי לשתות אספרסו ממגוון מכונות "אוטומטיות". כולל כאלו (כמה) שבעליהן מבלבלים את המוח שזאת המכונה הטובה בעולם, זכתה במיליון פרסים וכו'. למרות שהן טוחנות איזה קפה שתשים להן, יש להן טעם שונה ממכונות בהן אתה טוחן ודוחס לבד. לא יודע למה, אבל בעקרון זה יותר מזכיר לי קפה של קפסולות מאשר קפה של המכונות הידניות (בידניות אני מתכוון לטחינה ודחיסה נפרדת). ולגבי הקצפה אוטומטית, שכח מזה. יותר גרוע מ"קפה אוטומטי".
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
aloni כתב: אני במקינטה אף פעם לא הצלחתי להכין קפה סביר (אבל אני מאשים את עצמי, בטוח אפשר איכשהו). האהבה שלי היא קפוצ'ינו, למרות שאני גם נהנה מאספרסו במצבים מסויימים, אתן לך כמה תובנות שאספתי לגבי זה למרות שלא ממש שאלת  1. אוהבי הקפה אולי ירגמו אותי, אבל לדעתי כשמדובר בקפוצ'ינו לאיכות ההקצפה יש הרבה הרבה יותר חשיבות מאיכות הקפה. עם הקצפה טובה אפשר להנות אפילו מקפה מעפן. (זה לא אומר [כמובן] שאין שום חשיבות לאספרסו פה. יש.) הבעיה היא שלוקח זמן ללמוד לעשות את זה. לי לפחות לקח חצי שנה עד שהתחלתי לקלוט את הפרנציפ (למרות שראיתי מיליון סרטונים בנושא זה לא עזר לי  ). מאוד מאוד חשוב לא לחמם יותר מידי את החלב, יש לו טעם שונה כשהוא מתחמם. כשהוא פחות חם הוא גם יותר מתוק. 2. יצא לי לשתות אספרסו ממגוון מכונות "אוטומטיות". כולל כאלו (כמה) שבעליהן מבלבלים את המוח שזאת המכונה הטובה בעולם, זכתה במיליון פרסים וכו'. למרות שהן טוחנות איזה קפה שתשים להן, יש להן טעם שונה ממכונות בהן אתה טוחן ודוחס לבד. לא יודע למה, אבל בעקרון זה יותר מזכיר לי קפה של קפסולות מאשר קפה של המכונות הידניות (בידניות אני מתכוון לטחינה ודחיסה נפרדת). ולגבי הקצפה אוטומטית, שכח מזה. יותר גרוע מ"קפה אוטומטי". מסכים!! לחברים יש טופ-אוף-דה-ליין jura - לדעתי אפילו עם שני בוילרים, הקפוצ׳ינו שם סביר, אבל בהחלט לא ברמה גבוהה מאוד, וזה למרות שהם קונים קפה טחון טרי וכו׳. מה שכן, תמיד יש לי חשד שלמכונות האלה יש פוטנציאל קינפוג לא ממומש על ידי הבעלים. האמת, הסיבה שהחלטתי ללמוד קצת יותר קשורה לזה שרכשתי לעבודה מכונה של נספרסו - לטיסימה או משהו כזה. זו מכונה שגם מכינה קפוצ׳ינו, שזה בהחלט פינוק בהתחשב בקפה שאני יכול לרכוש שם (צפון אמריקה....). זה עורר בי רצון ללמוד קצת יותר מחד, ואי נוחות מהשימוש בקפסולות חד פעמיות ברמה הסביבתית מאידך (בסוף רכשתי קפסולות רב פעמיות, אבל התוצאה מעט נחותה).
|
|
חזור למעלה |
|
 |
עוסק בתחום
|
 |
 |
הצטרף: 13/10/12 20:17
הודעות: 355
|
אני חולה קפה, אני כל כך חולה קפה שהייתי צריך להפסיק לשתות לתקופה של שנה כי זה כבר שיגע לי את המערכת (מסתבר שיש דבר כזה אלרגיה לקפה...). שנים הייתי עם מכונה נחמדה מאוד של CHROMEX שאל אף מחירה הצנועה הצליחה להביא תוצאות מרשימות (אבל היית קשה מאוד לתחזוק \ תפעול). באותה תקופה נהגתי להזמין קפה מעולה מגרמניה ולטחון אותו בעצמי. היום.. היום אני עם מכונה של נספרסו עמוק עמוק בפנים אני מתבייש בעצמי, אבל מעבר לזה אין מרוצה ממני. הקפה שהמכונה הזאת מוציאה מעולה, היא סופר קלה לתפעול ומבחר הקפסולות מרשים מאוד (האינדריה ההודית והבוקילה הן האהובות עליי). אם ממש תרצה תוכל לקנות קפסולות למילוי עצמי כדי לשתות את הקפה המיוחד שלך. דרך אגב, נספרסו ממחזרים את הקפסולות אם אתה מחזיר אותן. Just my 2 cents
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 02/10/08 16:54
הודעות: 9699
|
בוקר טוב !
כרכת הרבה נושאים מעניינים.
אמוציונאליות של פורום היא פונקציה של הרבה פרמטרים כמובן, התרבותיים הספציפיים [ארץ, סוג אוכלוסיה] ואלו הנוגעים לנושא [ מכוניות, אופניים, עדשות]. כבעל ניסיון רב שנים במחקר חברתי בתחום הנ"ל אני מניח שאפשר למתוח קווים בתוך האנלוגיה שהצעת בין קפה לאודיו אלא שמידת האמפיריות תישאר נמוכה לדעתי, שכן לעיתים יש 'רוח' לפורום שנוצרת בהתאם לשיח המקורי\ותיק\נוכח שאת רובו יוצרים כמה משתתפים ותיקים : מסורת הפורום תמיד תקדים את השפעת נושא הפורום, אני מניח שיש פורומים מאוד מנומסים של נושאים רגשיים כבדים\קיצוניים ופורומים בהם מתבצעות שחיטות-רשת בגין **העדפה של מוצר תעשייתי** זה או אחר. ניסיוני רב השנים עומד לרשותך לכל שאלה ואשמח להמשיך לדבר ע"כ, שלא לומר לערוך תצפית - שלא לומר תצפית משתתפת !
הקפה
אני אוהב מאוד קפאין. אני צורך לא מעט ממנו. הדרך העקרית בה אני צורך אותו ביומיום הוא בקפה בוץ\טורקי. לפעמים אני מחמם לפני את הכוס במים רותחים, מרוקן ורק אז שם את הקפה ועליו את המים החמים, לפעמים לא, לפעמים כוס קרטון וכד'. כשממש בא לי קפאין ואין לי הרבה זמן וראש אני יכול לקחת כפית גדוללה של נסקפה כלשהו - אני בד"כ לא שותה קפה נמס בשום צורה - לשפוך עליה חצי כוס מים חמים\פושרים\לאכפת לי ולשתות כמו תרופה. זה מביא קפאין לדם בדרך פלאחית ויעילה, עובד טוב בכל מיני 'מקומות אחרים' בהם אתה חולף לרגע.
קפה טעים
פעם הייתה לי מכונה נהדרת, מדהימה, הכי פשוטה בעולם, דוד שאתה סוגר בפקק גדול בלחץ, יצאו ממנו שתי צינוריות עם ברז אחת לקפה שנייה למקציף, השליטה בה הייתה פנומנאלית והתוצאות גם.
ככלל אני שותה קפה בלי סוכר ובלי חלב. לפעמים בחוץ נהנה לדלל עם טיפה חלב. שתיתי ממש הרבה קפאים טעימים בארץ ובעולם, הייתי הרבה באיטליה ובהחלט אספרסו ינוע בין ממש סבבה לממש נהדר בכל מקום שהוא. פעם שתיתי קפה בתחנת דלק בישראל והוא היה פשוט מדהים. שתיתי קפה מזאבאל בברזיל וקפה נהדר ליד קריית שמונה, הכנתי קפאים טעימים והכינו לי קפאים מעולים, היו במשרדים בהם עבדתי מגוון מכונות, חוץ מנפילות נדירות הכל נע בין נחמדול למעולה, ברוב הפעמים 'סבבה לאללה'. גם באוטומאטי לפעמים שתיתי קפסולות טובות ולפעמים מיץ חמוצ-דלוח, אה ושתיתי הרבה קפה טוב במסעדה שכבר לא קיימת בהרצליה עם מכונה נהדרת, וגם אלוני הכין לי קפה בביתו [ עוד על כך בסקירה המתקרבת של "איך שומעים אצל אלוני" שתתרחש אי'ה לאחר ביקורי השלישי שם] בטקס מוקפד עם מכשיר יפה [ מי חשב אחרת ?] שהיה כמובן נהדר.
הקפה והאודיו דומים ביכלתם לעורר הנאה ולעודד התמקצעות [התחפרות] ושונים בכך שיש סוכריות עתירות קפאין שהאימפקט שלהן זהה פיזיולוגית וכן שבעת דחק גם נס-קפה חזק יספק, או קפה 'נשיא' צבאי צהוב כזה או דרעק אחר, דהיינו, גם לקפה יש טרנזיסטור : האם יש לו היי-אנד ? [ מעשי, לא שיווקי].
האם הקפה הזה שפולו עבר עיכול ע"י החיה ההיא אכן הופך את עולמך ? אני חושב שחוץ ממנו טעמתי עוד מעט קפיי היי אנד ונהניתי, אבל יש סף - אני מוצא אותו גם ביין - של טוב, "ממש טוב" - ומעבר לו הטעם האישי של "נהדר" - וזהו, מעבר לזה זה מיתוג. טחנו לי קפה נהדר במילאנו וגם ובתרשיחא ומי שאוהב קפה היה נהנה משניהם.
לדעתי העיקר מצוי באיזון של הטעם - חלילה ללא סוכר או חלב או כלום [ שנאמר, "קפה", לא בלינצ'ס ]- האיזון הזה בין נטייה לחומציות\חמצמצות לבין הצד הכהה של גוף הטעם וריח הקפה צריך להשאיר את הפה שמח עם אפטרטייסט מגוון וללא חתימה ספציפית. השאיפה שלי היא שהטעם יהיה זהה לריח שיש בעת טחינת הקפה [או פתיחת השקית] - טעם בכיוון "שוקולדי" שלעיתים גם נתרם ע"י מרקם [גם באספרסו].
***כשהבנתי לאיזה מגוון של טעם ניתן להגיע ע"י קלייה וערבוב בין הפולים שבמידות קלייה שונות הבנתי שכל קפה ששתיתי עד היום עבר אקולייזר, ואני מעריך את המיקס של הטכנאי. קטיף הפולים ע"י בתולות וכו' זה בסדר, חמוד, אבל השפעתו קטנה, סוג הפולים ומקורם היא עבודת הקניין בטנזניה ואני אנה אני בא.
בנוסף לכל הפרמטרים, ייתכן שמשם נובע מיעוט האמוציונאליות, ייתכן משום שהכנת קפה היא עשייה [כמו בישול] בשונה מאודיו שהוא פאסיבי וכמובן שאולי יש הבדל בסוג האוכלוסיות הנמשכות לתחביב.
דבר אחד שכן
לפעמים [מעט] אני מוסיף הל. כשאני עושה זאת יש לי מכתש ועלי ופולי הל שאני כותש במקום.
_________________ אַל תְּהִי בָז לְכָל אָדָם, וְאַל תְּהִי מַפְלִיג לְכָל דָּבָר, שֶׁאֵין לְךָ אָדָם שֶׁאֵין לוֹ שָׁעָה וְאֵין לְךָ דָבָר שֶׁאֵין לוֹ מָקוֹם
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
tankpopper כתב: אני חולה קפה, אני כל כך חולה קפה שהייתי צריך להפסיק לשתות לתקופה של שנה כי זה כבר שיגע לי את המערכת (מסתבר שיש דבר כזה אלרגיה לקפה...). שנים הייתי עם מכונה נחמדה מאוד של CHROMEX שאל אף מחירה הצנועה הצליחה להביא תוצאות מרשימות (אבל היית קשה מאוד לתחזוק \ תפעול). באותה תקופה נהגתי להזמין קפה מעולה מגרמניה ולטחון אותו בעצמי. היום.. היום אני עם מכונה של נספרסו עמוק עמוק בפנים אני מתבייש בעצמי, אבל מעבר לזה אין מרוצה ממני. הקפה שהמכונה הזאת מוציאה מעולה, היא סופר קלה לתפעול ומבחר הקפסולות מרשים מאוד (האינדריה ההודית והבוקילה הן האהובות עליי). אם ממש תרצה תוכל לקנות קפסולות למילוי עצמי כדי לשתות את הקפה המיוחד שלך. דרך אגב, נספרסו ממחזרים את הקפסולות אם אתה מחזיר אותן. Just my 2 cents  . אני מאוד מבין אותך. its a slippery slope
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
ס. ריכטר כתב: בוקר טוב !
כרכת הרבה נושאים מעניינים.
אמוציונאליות של פורום היא פונקציה של הרבה פרמטרים כמובן, התרבותיים הספציפיים [ארץ, סוג אוכלוסיה] ואלו הנוגעים לנושא [ מכוניות, אופניים, עדשות]. כבעל ניסיון רב שנים במחקר חברתי בתחום הנ"ל אני מניח שאפשר למתוח קווים בתוך האנלוגיה שהצעת בין קפה לאודיו אלא שמידת האמפיריות תישאר נמוכה לדעתי, שכן לעיתים יש 'רוח' לפורום שנוצרת בהתאם לשיח המקורי\ותיק\נוכח שאת רובו יוצרים כמה משתתפים ותיקים : מסורת הפורום תמיד תקדים את השפעת נושא הפורום, אני מניח שיש פורומים מאוד מנומסים של נושאים רגשיים כבדים\קיצוניים ופורומים בהם מתבצעות שחיטות-רשת בגין **העדפה של מוצר תעשייתי** זה או אחר. ניסיוני רב השנים עומד לרשותך לכל שאלה ואשמח להמשיך לדבר ע"כ, שלא לומר לערוך תצפית - שלא לומר תצפית משתתפת !
הקפה
אני אוהב מאוד קפאין. אני צורך לא מעט ממנו. הדרך העקרית בה אני צורך אותו ביומיום הוא בקפה בוץ\טורקי. לפעמים אני מחמם לפני את הכוס במים רותחים, מרוקן ורק אז שם את הקפה ועליו את המים החמים, לפעמים לא, לפעמים כוס קרטון וכד'. כשממש בא לי קפאין ואין לי הרבה זמן וראש אני יכול לקחת כפית גדוללה של נסקפה כלשהו - אני בד"כ לא שותה קפה נמס בשום צורה - לשפוך עליה חצי כוס מים חמים\פושרים\לאכפת לי ולשתות כמו תרופה. זה מביא קפאין לדם בדרך פלאחית ויעילה, עובד טוב בכל מיני 'מקומות אחרים' בהם אתה חולף לרגע.
קפה טעים
פעם הייתה לי מכונה נהדרת, מדהימה, הכי פשוטה בעולם, דוד שאתה סוגר בפקק גדול בלחץ, יצאו ממנו שתי צינוריות עם ברז אחת לקפה שנייה למקציף, השליטה בה הייתה פנומנאלית והתוצאות גם.
ככלל אני שותה קפה בלי סוכר ובלי חלב. לפעמים בחוץ נהנה לדלל עם טיפה חלב. שתיתי ממש הרבה קפאים טעימים בארץ ובעולם, הייתי הרבה באיטליה ובהחלט אספרסו ינוע בין ממש סבבה לממש נהדר בכל מקום שהוא. פעם שתיתי קפה בתחנת דלק בישראל והוא היה פשוט מדהים. שתיתי קפה מזאבאל בברזיל וקפה נהדר ליד קריית שמונה, הכנתי קפאים טעימים והכינו לי קפאים מעולים, היו במשרדים בהם עבדתי מגוון מכונות, חוץ מנפילות נדירות הכל נע בין נחמדול למעולה, ברוב הפעמים 'סבבה לאללה'. גם באוטומאטי לפעמים שתיתי קפסולות טובות ולפעמים מיץ חמוצ-דלוח, אה ושתיתי הרבה קפה טוב במסעדה שכבר לא קיימת בהרצליה עם מכונה נהדרת, וגם אלוני הכין לי קפה בביתו [ עוד על כך בסקירה המתקרבת של "איך שומעים אצל אלוני" שתתרחש אי'ה לאחר ביקורי השלישי שם] בטקס מוקפד עם מכשיר יפה [ מי חשב אחרת ?] שהיה כמובן נהדר.
הקפה והאודיו דומים ביכלתם לעורר הנאה ולעודד התמקצעות [התחפרות] ושונים בכך שיש סוכריות עתירות קפאין שהאימפקט שלהן זהה פיזיולוגית וכן שבעת דחק גם נס-קפה חזק יספק, או קפה 'נשיא' צבאי צהוב כזה או דרעק אחר, דהיינו, גם לקפה יש טרנזיסטור : האם יש לו היי-אנד ? [ מעשי, לא שיווקי].
האם הקפה הזה שפולו עבר עיכול ע"י החיה ההיא אכן הופך את עולמך ? אני חושב שחוץ ממנו טעמתי עוד מעט קפיי היי אנד ונהניתי, אבל יש סף - אני מוצא אותו גם ביין - של טוב, "ממש טוב" - ומעבר לו הטעם האישי של "נהדר" - וזהו, מעבר לזה זה מיתוג. טחנו לי קפה נהדר במילאנו וגם ובתרשיחא ומי שאוהב קפה היה נהנה משניהם.
לדעתי העיקר מצוי באיזון של הטעם - חלילה ללא סוכר או חלב או כלום [ שנאמר, "קפה", לא בלינצ'ס ]- האיזון הזה בין נטייה לחומציות\חמצמצות לבין הצד הכהה של גוף הטעם וריח הקפה צריך להשאיר את הפה שמח עם אפטרטייסט מגוון וללא חתימה ספציפית. השאיפה שלי היא שהטעם יהיה זהה לריח שיש בעת טחינת הקפה [או פתיחת השקית] - טעם בכיוון "שוקולדי" שלעיתים גם נתרם ע"י מרקם [גם באספרסו].
***כשהבנתי לאיזה מגוון של טעם ניתן להגיע ע"י קלייה וערבוב בין הפולים שבמידות קלייה שונות הבנתי שכל קפה ששתיתי עד היום עבר אקולייזר, ואני מעריך את המיקס של הטכנאי. קטיף הפולים ע"י בתולות וכו' זה בסדר, חמוד, אבל השפעתו קטנה, סוג הפולים ומקורם היא עבודת הקניין בטנזניה ואני אנה אני בא.
בנוסף לכל הפרמטרים, ייתכן שמשם נובע מיעוט האמוציונאליות, ייתכן משום שהכנת קפה היא עשייה [כמו בישול] בשונה מאודיו שהוא פאסיבי וכמובן שאולי יש הבדל בסוג האוכלוסיות הנמשכות לתחביב.
דבר אחד שכן
לפעמים [מעט] אני מוסיף הל. כשאני עושה זאת יש לי מכתש ועלי ופולי הל שאני כותש במקום. תענוג לקרוא. תודה על השיתוף! לגבי ההבדל בין עשיה בקפה והפאסיביות של האודיו, אני מניח שזו הסיבה להתעסקות של רבים באודיו האנלוגי, שבו יש יש יותר התעסקות שקשורה לתוצאה הסופית - ולא רק באופן כללי (שהרי גם אודיו ממוחשב דורש התעסקות ) אלא באופן מיידי לפני כל נגינה כתבת ״האם הקפה הזה שפולו עבר עיכול ע"י החיה ההיא אכן הופך את עולמך ? אני חושב שחוץ ממנו טעמתי עוד מעט קפיי היי אנד ונהניתי, אבל יש סף - אני מוצא אותו גם ביין - של טוב, "ממש טוב" - ומעבר לו הטעם האישי של "נהדר" - וזהו, מעבר לזה זה מיתוג. טחנו לי קפה נהדר במילאנו וגם ובתרשיחא ומי שאוהב קפה היה נהנה משניהם. ״ מסכים מאוד ורק מוסיף הסתייגות, שטרם טעמתי (או לפחות לא ידעתי שטעמתי) סוגים אקזוטיים יחסית של קפה.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
tankpopper
עוד הערה למה שכתבת: העניין המחודש שלי באספרסו יכול לחדש את העניין שלי בנספרסו מעבר לשימוש בקפסולות (אני יודע שניתן למחזרן, אבל זה לוקח זמן לאסוף, לקחת להביא...).
- רכשתי את הקפסולות הרב פעמיות וניסיתי להכין קפה - הוא יצא דלוח יחסית לנספרס. עכשיו אני מבין שלא דחסתי את הקפה מספיק. ננסה שוב
|
|
חזור למעלה |
|
 |