למרות שאין ממש חורף, או גשם.. עדיין נהיה קצת קריר לקראת הערב..
מרק זה אחד מאבות המזון שאצלי בבית יש כמעט תמיד בכל יום, פעם בכמה ימים אני עושה סיר
חדש וטרי של מרק מחמם ועשיר. מידי פעם אני עושה גם מניסטרונה מקסים.
בבקשה:
החומרים:שמן זית משובח (נגיד שליש כוס).
2 בצלים, חתוכים לקוביות (אפשר לבן, או סגול, או אחד אחד.. כמו שאני אוהב).
3 גזרים, חתוכים לקוביות.
4 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים .
½ כוס רסק עגבניות (אני לא משתמש בקנוי, אלא פשוט מגרד 2-3 עגבניות בשלות בפומפיה על החורים הגדולים).
2 ל' ציר עוף (בעקרון לעצלנים, אפשר אבקת מרק במים רותחים, אבל עדיף תמיד לעשות ציר עוף כהלכה*).
2 תפוחי-אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות.
2-3 קישואים (זוקיני), חתוכים לקוביות עם הקליפה.
חצי כוס שעועית לבנה מבושלת, חצי כוס שעועית אדומה מבושלת. (אני משתמש באלו של סנפרוסט - הם טובים מאד)
200 גרם פסטה קצרה או אפילו קטנה מאוד (פנה קצר או אפילו ספגטי שבור,
יש פעמים שאני אפילו עושה "מצינורות עקומים")
מלח, פלפל,
רבע כפית אורגנו יבש
רבע כפית בזיליקום יבש
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
פרמז'ן מגורד לקישוט ולטעם.
ההכנה:בסיר מספיק גדול, מחממים את שמן הזית.
*מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
*מוסיפים לפי הסדר את הגזר ואת הסלרי תוך כדי ערבוב.
*מוסיפים את העגבניות ומחכים דקותיים תוך כדי ערבוב עדיין.
*מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה בלי מכסה. ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
*מוסיפים את תפוחי האדמה, הקישואים והשעועית וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות.
*בשלב זה מוסיפים את התבלינים השונים פרט לפטרוזיליה ולפרמז'ן
*מוסיפים את הפסטה ומבשלים 10 דקות נוספות.
*מגישים עם לחם טרי, פטרוזיליה קצוצה טריה מעל וחופן של פרמז'נו.
בתאבון.

* ציר עוף כהלכה -
החומרים-קילו עוף - (עצמות גב, כנפיים, גרונות)) ורגליים (שוק, כרע) מנוקות.
בצל אחד גדול, חתוך לרבעים .
שני גזרים
פטרוזיליה חצי צרור
שמיר חצי צרור
טימין כמה גבעולים
שורש סלרי חצוי
עלי דפנה - אחד או שניים.
כרישה - שלמה , קצוצה גס .
פלפל שחור - גרגירים - כפית.
מלח גס - 2 כפיות
2.5 ליטר מים
אני מוסיף גם 300 גר' שפונדרה.. נותן טעם מדהים.
הכנה: שמים הכל בסיר גדול ומרתיחים. לאחר ההרתחה מבשלים כשעה בערך.
מסננים את הציר במסננת לכלי קיבול נקי, זורקים את העצמות והירקות ומניחים את הנוזל במקרר
לכמה שעות.
מוציאים, ומפרידים את השומן שנוצר למעלה (שומרים אותו, אפשר להשתמש בו לדברים אחרים)
את הנוזל מחלקים ומקפיאים. כל פעם משתמשים בכמה שצריך.
