ביקרתי אצל כמה חברים חברים בחג, וכרגיל, הכל מהדהד, ומתרגלים לזה, ועוד מספרים איזה באס הדוק וכו'.
אז הנה מה עשיתי:
1. מורידים תוכנה חינאמית לכל סמארטפון עם אנדרויד -
Frequency Generator2. מצטיידים בכבל PL קטן (3.5) לשני RCA. מחברים את סמארטפון / טאבלט למגבר.
3. מכוונים תחילת תדר רץ ל - 25-40 הרץ (תלוי ברמקול עד כמה הוא יורד), וסוף ל - 200-300 הרץ (תלוי כמה זמן/סבלנות יש).
4. מריצים ומזהים/מתעדים את הפיקים.
אם יש סבלנות תופסים תחילה/סוף של פיק, מרחיבים ב 20% את טווח, ומריצים את [3] בתוך הטווח כדי לסרטט את צורת הפיק, כדי בהמשך לייצר צורת באנד מדוייקת יותר. (דוגמא הפיק זוהה ב - 60Hz התחלה ב - 56 סיום ב - 64).
5. רצוי לעשות את התהליך בנפרד לכל ערוץ (מנתקים רמקול ימני, אח"כ שמאלי).
6. הולכים למחשב (המחשב הוא רק כלי), עושים ריפ ל - CD (במקרה ועדיין לא קיים), מריצים DSP הנ"ל, צורבים חזרה (במקרה והמקור הוא נגן ה - CD).
לאלה שלא ידעים איך עושים את התהליך [6] - הכי פשוט זה שימוש ב - Foobar, עם VST Adapter, ו -
EasyQ. הכל חינם. הפובר יודע גם לבצע ריפים לדיסקים, גם לצרוב, תוך שימוש ב - DSP, שבמקרה שלנו זה EasyQ, ובו הפריסט שהכנו מתוצאות הרצת תדר בסעיפים הקודמים.
הפריסטים של EasyQ הם XML, לכן אפשר לערוך אותם ב - Notepad, השורה/ות הרלוונטית/יות נראית/ות כך :
<Band Mode="Peak/Dip" Frequency="60" Gain="-2" Bandwidth="0.3"/>
כאשר רוחב פאס יהיה בד"כ בין 0.25 ל - 0.4, גיין זה בעצם בכמה די בי רוצים להנחית את הפיק (ניסו וטעייה), ותדר, כמובן - הפיק שתיעדנו.
7. זהו, יש לנו CD שכולל RC.
רק לנגן ולהינות (או להתלונן שחסר באס, הגבוהים חדים מידיי, וכד'

)