שלום לכולם!
כבר זמן רב שאני נוכח נפקד כאן בפורום. אני קורא וקורא, אבל עדיין לא פרסמתי דבר.
זמן רב שאינני כותב, בעיקר בגלל שכמתחיל לא חשבתי שאני יכול להוסיף משהו למישהו כאן.
אז זהו שעכשיו החלטתי לפרסם את קורותי ואת התפתחותי הדלה בתחום. הפוסט הזה מיועד בעיקר למתחילים שלא יודעים, בעצם, איך ומאיפה להתחיל. כל האריות הוותיקים – קשה לי להאמין שתמצאו כאן מידע שיוסיף לכם
אז מאיפה בעצם התחלתי? למעשה אני חובב מוסיקה רציני כבר מגילאי העשרה המוקדמים, ושנים שקראתי את המדור האודיופילי ברייטניג סתם מתוך סקרנות אנתרופולוגית. העיניים שלי נפתחו (זה ביטוי, למרות שכאן הכוונה דווקא לאזניים) בפעם הראשונה ששמעתי את 'HOTEL CALIFORNIA' במקרה ברכב עם מערכת סטריאו טובה. שיר נדוש וטחון, אבל בפעם הזאת החסרתי פעימה. זו הפעם הראשונה בה הבחנתי בהבדל בין לשמוע מוסיקה ללשמוע מוסיקה, ואז ידעתי שיום יגיע ואעשה את דרכי עם הציוד האודיופילי.
הבעיה כמתחיל, ואני מניח שכל מי שנכנס לתחום יסכים איתי, היא שיש יותר מדי מהכל בתחום הזה. יש הרבה חברות, הרבה מאוד מוצרים שצריך להבין מה הם בכלל, יש שילובים שונים של סטפים, ויש בהרכבת הסטפ ירידות לרמת רזולוציה דקדקניות של 'איך השקע החשמלי שלך מתחבר ללוח?'... כשהתחלתי לבקר בפורומים למיניהם, לא ידעתי איפה אני מתחיל וכמה זה יעלה לי.
משיטוט ארוך בשוק היד שניה עצוב לפעמים לראות את כל הבורות בהם אנשים כמוני נפלו. ישנם אנשים בין הפורומים השונים שנותנים עצות שאינם טובות, ללא כוונת זדון. ישנם אנשים אחרים שמנסים לרכב עלינו הטירונים ולעשות עלינו קופה.
הטיפ הראשון שהייתי נותן למתחילים הוא להשאר על הקרקע. אנחנו נחשפים כאן בפורום למערכות קצה שבחלקם השקיעו בכאבל RCA יותר ממה שעלה כל הסטאפ שלי. תתחילו בקצב שלכם מהמגבר והרמקולים. על תוציאו על דברים מסביב לפני שאתם סגורים על שני הדברים האלו – מה היכולות שלהם, מה ההתאמה בינהם, וכמה הם מתאימים לסגנונות שאתם רוצים לשמוע. אל תתפתו לקפוץ על מציאות שלא בהכרח אתם צריכים או מתאימות לכם.
טיפ נוסף, שאני יכול לתת, אשר יש לו עוד יותר משמעות בשלב הבא בבניית המערכת, הוא לא ללכת על עיוור. חשובה הבדיקה של הציוד עם הציוד שלכם. מקובל ביותר לבקש לקחת את הציוד ולבדוק אותו בביתכם למספר ימים. מי שעוקב אחרי הלוחות, ומדבר עם אנשים, נתקל בכל כך הרבה אנשים שקנו חתולים בשק, שהתחרטו עליהם אחרי זמן קצר ביותר, וחבל.
נכון להיום הציוד שלי הוא מגבר אינטגרייטד ONIX OA21S, רמקולים TANNOY REVEAL, ודאקValab TDA1543 משודרג עם ספק כח נפרד. מקור: מחשב רגיל או נגן של HARMAN KARDON CDR20. כבילה: כאבל רמקול בסיסי שיאיר פורמן הכין לי עם חיבורים מוזהבים. כאבל RCA, כאבל קואקס וכבל חשמל סטנדרטיים ובסיסיים.
העלויות של כל החלקים עלו כמה אלפי שקלים בודדים, ואני חושב שהגעתי לתוצאה מדהימה, גם ללא שקלול העלות (VFM). המערכת הפשוטה הזאת גורמת לי לשעות של הנאה צרופה בכל יום. השדרוג הבא שיהיה בעתיד, הוא, כנראה, בגזרת המחשב, והוא צריך להוסיף בעיקר נוחות הפעלה. מבחינת הסאונד אני בהחלט מרוצה.
כמה מילים לסיכום:
כשרציתי להכנס לתחום, אחד מהחסמים הגדולים שהיו בפניי היה לימוד התחום. השאיפה הגבוהה שלי הייתה למצוא מישהו, שאוכל לסמוך עליו, שימליץ לי על מה לקנות, וכך לחסוך את כל חודשי הקריאה והלימוד של חומרים בפורומים. אחרי הכל, אני הרי כאן בשביל המוסיקה, ולא בשביל ללמוד את כל שמות הרמקולים והדגמים שלהם.
לשמחתי, הגעתי לאן שהגעתי במחיר כספי די נמוך, ואני חייב להביא את תודתי הרבה ליאיר פורמן, שליווה אותי מתחילת הדרך, על עזרתו הרבה. את כל החלקים שרכשתי, או שקניתי ממנו, או שקניתי לפי המלצה שלו. הגעתי אליו דרך כמה שאלות שכתבתי לו באחד הפורומים. כאשר הציע למכור לי מגבר ורמקולים קצת חששתי בהתחלה מניגוד עניינים בין היועץ הנחמד לבין המוכר של הציוד... אבל לאחר הכרות ממושכת אני יכול לומר בוודאות שמה שמניע אותו הוא אהבת מוסיקה, ורצון עז להביא סאונד איכותי ובזול למבקשים. לאחרונה, לאחר שכבר הציע לי דאק מעשה ידיו, המליץ לי לקנות דאק אחר מהלוחות, זול יותר, ועם VFM טוב יותר. הרקע ההנדסי שלו, והידע שלו בתחום, הוכיחו את עצמם פעם אחר פעם כאשר ניתח בדיוק איפה הבעיה בסטפ שלי (צוואר הבקבוק), ואיפה השדרוג שבאמת יקפיץ את הביצועים בכמה רמות למעלה.
ואגב, גם את זה אני יודע להעריך בעיקר בגלל שנחשפתי למספיק אנשים שקיבלו המלצות על 'צוואר בקבוק', שהסתבר כבקושי קימור בדופן הבקבוק שנועד לסייע באחיזה...



