כבר תקופה ארוכה שאני מחכה לכתוב את הפוסט הזה.
לפני כשנה עברנו דירה, שוב, וגם הפעם נכנסנו לסבב שיפוץ רציני, מה שאפשר לי לדמיין את המערכת שלי מחדש.
באותה התקופה גם הבנתי משהו חשוב... הדרך היחידה שבא אוכל להגיע לתוצאה שאני רוצה היא אם אני אבנה את כל המכשירים שלי בעצמי, ללא יוצא מן הכלל. רק ככה אני אכיר כל רכיב ורכיב ואוכל לשנות את מה שאני רוצה בלי לפחד מנזק בלתי הפיך.
ואולי כל זה היה תירוץ בשבילי לבנות עוד ועוד דברים, אבל זה לא באמת משנה כי נהנית מכל רגע. לאחרונה סיימתי לבנות את הרכיב האחרון שרציתי, ועכשיו אני מוכן סוף סוף לשתף את זה אתכם.
כמו כן, החלטתי לחלק את הפוסט לחלקים, ולפרט על כל רכיב בנפרד. אז בואו נתחיל
החלל החדש, השיפוץ והחשמל.
מיד עם תחילת השיפוץ הבנתי שאני בבעיה. הקיר שעליו יושבת המערכת משותף עם הסלון של השכנים, ובגלל שמדובר בסלון שלנו הייתי מוגבל מאוד עם טיפול אקוסטי. אחרי מחקר זריז (ועצת זהב מהשפוי) הוחלט לצפות את הקיר בMDF עבה, ועליו שכבת גבס בהדבקה (וצביעה באפקט בטון לגימור). המטרה היית אחת, לחסום את הרעש מהשכנים, וזה עבד נפלא! לא קיבלתי אפילו לא תלונה אחת עד היום…

כמובן שהגם החשמל קיבל טיפול בצורת קו יעודי, ישירות מהלוח, על פאזה נפרדת ועם כבל 4ממ מסוכך. אני לא יכול להעיד על שום שינוי בגלל שלא שמעתי את המערכת בחלל הזה עם תשתית אחרת, אבל תלונות אין לי.
המערכת גם קיבלה בית משלה בצורת כוננית חדשה.
את הכוננית בניתי מבמבוק וVALCHROMAT, שהוא סוג של MDF מאוד דחוס שמגיע במגוון צבעים (חומר אהוב עליי במיוחד). בדיעבד בניתי כוננית גדולה מדי (ברוחב 180 ובעומק 50) והיום הייתי בונה יחידת קטנה בהרבה. אולי בהמשך אבנה אחת אחרת.

ועל שאר רכיבי המערכת נדבר בפוסט הבא...