עכשיו 02/05/25 17:38

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 6 הודעות ]
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איך שטיח ויסקוזה דק החזיר את המערכת שלי לחיים
הודעהפורסם: 15/12/24 23:41 
--- מושעה ---


הצטרף:
18/08/15 14:31

הודעות: 1038
אני שומע בחדר יעודי לא גדול 3.40x4.50, אחרי נסיונות רבים הגעתי ליצוב סביר של החדר מבחינה אקוסטית.
לפני כשנה השטיח בחדר היה שטיח משי דק ויקר בגודל 290x200 אך לא היתה ברירה אלא להחליפו באחר כי הראה סימני בלאי וכתמים שלא ניתן להסיר.
ברוח התקופה החלטתי לחסוך וקניתי גודל דומה של חתיכת שטיח מקיר לקיר לא עבה, משרדי כזה וסינטטי שנתפרו לו שוליים. עם הזמן משהו בצליל התחיל להפריע לי, היתה מין סתימות קלה, ובס קצת מוזר עם רמה מתונה של יובש כללי בצליל, כמובן שחיפשתי את הסיבה ברכיבי המערכת, אח"כ בחשמל, ולפני שאמרתי נואש שאלתי את עצמי מה ואיפה לא בדקתי ואז עלה בראשי רעיון להוציא את השטיח החדש מהחדר.
השינוי היה דרמטי אך לא ממש לטובה כיוון שמדובר ברצפת פרקט למינציה חומר זוועה אקוסטי בעצמו.
הבאתי את שטיח הצמר העבה מהסלון והצליל חזר לטבעיות היפה אליה הייתי רגיל אך עם בליעה מוגזמת של הגבוהים וההיי מיד.
הבנתי שהבעיה היא כמעט בודאות בשטיח אך אינני מוכן להשקיע אלפי שקלים בשטיח משי טבעי דק, חיפוש במרשתת גילה לי שיש שטיחים דקים שדומים מאוד לשטיחי משי טבעי במרקם ובצפיפות ולמרות שהחומר שהם עשויים ממנו נקרא ויסקוזה (זהורית בעברית) עדיין מדובר בחומר טבעי, יחסית.
מצאתי חנות שהחזיקה שטיחים כאלה ובחרתי דוגמה לטעמי וגם המחיר לטעמי 650 ש"ח, אבל מה קרה בחדר?
אני קורא למה שקרה 'תחיה'. הצליל המוכר והנעים של המערכת חזר כידיד ותיק וחסר.
אני יודע שיש הרבה שמעדיפים שטיחים עבים כמו שיש כאלה שמעדיפים צינורות כיבוי ככבלי חשמל, שיבושם להם. אני לא רוצה טו מאץ' אבזובשן משטיח ולא משום דבר חוץ מהספה. הייתי בכמה אולפנים בחו"ל ושם לא תמצאו שטיח יותר עבה מהבוכרי או האפגני שהם באריגה שטוחה, כנראה שהם יודעים שם משהו.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: איך שטיח ויסקוזה דק החזיר את המערכת שלי לחיים
הודעהפורסם: 16/12/24 10:00 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
26/09/08 21:35

הודעות: 18392
״הם״ יודעים משהו כי כל האולפן מטופל אקוסטי באופן שונה לגמרי מחדר האזנה, יש להם פרקט בדרך כלל וטונות של ספיגה ודפיוזינג בקירות.
כך שלא צריך הרבה משטיח. חדרי האזנה בחדרים סטנדרטים בארץ ובעולם מצריכים ספיגה מסויימת, ושטיח דק טוב מלא בכלל, אבל עדיף כזה שיודע גם לספוג כמו שצריך פירסט רפלקשין. אבל הי, עובד לך אז עובד לך. לא קשור ״לאחרים״ ומה הם עושים.
תהנה

_________________
אביעד בריד - Byrdio
VYGER / RAAL /CH Precision /Aries Cerat /Kharma /Clarisys audio /Boenicke /J.Sikora
VYDA lab /Pink Faun / Aidas - Etsuro - SAEC - SOtM - CSport - Fono Acustica

טל - 052-6161-497
Gמייל - byrdparis@gmail.com


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: איך שטיח ויסקוזה דק החזיר את המערכת שלי לחיים
הודעהפורסם: 16/12/24 10:17 
--- מושעה ---


הצטרף:
18/08/15 14:31

הודעות: 1038
אני אשתמש במשפט שכתבת "כך שלא צריך הרבה משטיח" ואפַתֵּח אותו כדי לחדד את מה שכתבתי: לא צריך הרבה משטיח כך שיהרוס אקוסטיקה של חדר האזנה יעודי ביתי.
פעם שאלתי מתופף מה העניין עם השטיחים הפרסים הדקים באולפנים והוא השיב הם יפים ולא פוגעים בצליל.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: איך שטיח ויסקוזה דק החזיר את המערכת שלי לחיים
הודעהפורסם: 16/12/24 13:54 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
01/09/08 15:14

הודעות: 33179
לדעתי זה קישקוש. לא משנה איזה שטיח תשים הוא לא יכול "לייבש" חדר.
החזרים מהרצפה זה דבר שאתה בכל מקרה לא רוצה.
הסיבה היחידה שאני איכשהו יכול לדמיין שהוא יהרוס היא שאם יש לך כל כך הרבה החזרים מכל שאר הכיוונים, ורק מהריצפה לא - אולי זה יהיה מוזר.
אולי.

_________________
ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד.
I have been supported from the bottom of my heart
בוכה דה פלורסנט


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: איך שטיח ויסקוזה דק החזיר את המערכת שלי לחיים
הודעהפורסם: 16/12/24 14:10 
--- מושעה ---


הצטרף:
18/08/15 14:31

הודעות: 1038
אם מה שחשוב זה ביטול החזרים צפה את כל החדר ב 'סונקס' כמו בחדר בבית משוגעים ומובטח שתשמע רק מה שמגיע ישירות מהרמקולים או את הקולות בראשך, יבש זה לא יהיה...זה יהיה מת.
לכל סוג רמקולים יש עקומת פיזור כפי שתכנן היצרן, יש פיזור יותר רוחבי ויש יותר ורטיקלי, הרצפה והתקרה הם קירות לכל דבר מבחינה אקוסטית ואף יצרן לא ימליץ לכסות אותם לגמרי בסופגים כי חדר גם צריך "לנשום" ולא להיות אנאקואי כי זה לא אנושי, וכפי שלא שמים סופגים ש"ממיתים" את החדר כך גם צריכה להיות בחירת השטיח.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: איך שטיח ויסקוזה דק החזיר את המערכת שלי לחיים
הודעהפורסם: 18/12/24 14:30 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
01/09/08 15:14

הודעות: 33179
כמי שהיו לו רצפת גרניט פורצלן, כזו עם שטיח (לא דק), שטיח מקיר לקיר, שני שטיחים מקיר לקיר אחד על השני, ופרקט (לא למינציה) עם שטיח "רגיל" - אני יכול להגיד שזה קישקוש.
הרצפה (למרבה הצער אולי), לא מייבשת ולא הורגת את החדר, היא רק יכולה ללכלך אותו בהחזרים.

וכן, אם הייתי יכול הייתי מכסה בשמחה את כל החדר. לא בסונקסים, בגלל שהדברים האלו בולעים יותר מידי בטווחים צרים מידי ולכן גורמים ל"חורים" לא טבעיים.
אבל כן כמה שיותר עץ ובד וכמה שפחות "קיר" וזכוכית. היה לי חדר כזה וזה מושלם בעיני.

_________________
ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד.
I have been supported from the bottom of my heart
בוכה דה פלורסנט


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 1   [ 6 הודעות ]
עבור ל:  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  



חפש:

hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?
סקירות אודיו
הכל
הגברה
רמקולים
מקורות
אחר
סקירות מוזיקה
הכל
קלאסי
ג'אז
פופ/רוק/אלטרנטיבי
עולם/ישראלי/אחר
קישורים
מותגים על פי שם
מותגים על פי יבואן
מומלצים
הפורום
הרשם
לוח בקרה
הודעות אחרונות