על פי חוקי מדינת ישראל, תקנות הגנת הצרכן, חובה על כל מוכר לתת אחריות על כל מוצר למשך שנה אחת לפחות. על היצרן או היבואן גם מוטלת החובה לספק לצרכן תעודת אחריות.
התקנות מחייבות יצרן או יבואן לתקן כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך שנת האחריות הראשונה, ולספק חלקי חילוף מקוריים וחדשים, ללא תמורה.
http://www.consumers.org.il/category/co ... egulationshttp://www.consumers.org.il/files/files ... craiot.dochttp://www.nadel-law.co.il/Index.asp?Ca ... icleID=686http://shil.haifa.ac.il/shil2/jsp/gener ... 419&cid=15http://www.moital.gov.il/NR/exeres/8D75 ... F7429F.htmhttp://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/A ... akanot.pdfhttp://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.as ... PcatID=498http://www.mishpati.co.il/article.aspx?articleId=971"התקנות חלות על מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, כולל מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר המוצר לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים."
"בעניין זה התקנות קובעות, כי היצרן יתקן בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שהתגלה במוצר במהלך תקופת האחריות, בלי תמורה; ואם במסגרת התיקון יש צורך בהחלפה של פריט במוצר, כולו או חלקים ממנו, ההחלפה תבוצע על ידי היצרן בלי תמורה.
לאחר התיקון או ביצוע ההחלפה, על היצרן לתת לצרכן אישור בכתב, שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהמכשיר- מהות ההחלפה.
"ואולם, חשוב לדעת כי ישנם מקרים שבהם היצרן יוכל לדרוש תמורה עבור התיקון. זאת, אם היצרן הוכיח לפני ביצוע התיקון, כי הקלקול נגרם כתוצאה מכוח עליון במועד המאוחר למסירת המכשיר, או שהצרכן פעל בזדון או ברשלנות (כולל שימוש בניגוד להוראות שימוש סבירות בנסיבות העניין), או שהתיקון נעשה ע"י אדם שאינו מורשה ע"י היצרן/יבואן שלא בגלל הפרת חיובי היצרן עפ"י התקנות."