Munich High End 2012 - Tannoy
זהו ללא ספק חדר שאני "מעז" לכתוב עליו דברים טובים, למרות שאם זכור לי נכון, אלון לא אהב.
מבחינתי, זו הייתה הפתעה לטובה בתערוכה. בעיקר בגלל שעדיין לא עבר לי השוק שקיבלתי כאשר נכנסתי לחדר של טאנוי לפני שנתיים, שהם הציגו את ה ה"קינגדום רויאל" הגדול שלהם. התצוגה לפני שנתיים הייתה חזקה, ברוטאלית ודי רעה, עם ווליום מטורף וארגסיבי בטירוף. הפעם, הכל היה שונה ואף 180 מעלות מאז.
חדר מעוצב כהרגלם עם הקיר השחור "הרגיל" שלהם ושמה של החברה המתנוסס עליו.
שני זוגות רמקולים מהסדרות הבינוניות שלהם, כאשר אני שמעתי את הרמקול הבכיר יותר מבין השניים מסדרת ה *דפינישין*.
טאנוי הציגו הפעם רמקול חדש מהסדרה הזו שנקרא DV10A. ה A עומדת בשם מפאת המגנט שיש ליחידה שלו - ALNICO. אולי השם אלניקו עשה לי את זה (הפיקאפים האלמותיים בהסטוריה בנויים בצורה הזו והפיקאפים של הגיטרה שלי עם המגנט הזה

) ואולי זה באמת הרמקול.
מה שכן, הסאונד היה מוזיקאלי ומרגש בצורה מסוימת. אמנם אני לא ממש זוכר במדויק מה שמענו מבחינת טראקים, אך אני זוכר שהתוצאה הייתה מאד לטעמי, אם כי בהסתייגויות כאלו ואחרות, בעיקר בהנחות לא מבוססות, על התמודדות הרמקול בקטעים שונים ועל קצת "נזילות" (מלשון נזלת). אבל זה לא משהו מוכח בינתיים

.
ההגברה בחדר הייתה "צנועה" ומגבר של יוניסון ריסרצ' נתן את כל מה שהרמקול היה צריך. לדעתי; התאמה יפיפיה לסט שיכול להפיל לא מעט סטים פה בארץ לדעתי, בגזרת "העושה מוסיקה" (רק חבל שטנוי מתומחרים בארץ בצורה קצת בעייתית

).
המקור היה אחד ויחיד כאשר בחדר ניגנו דיסקים ו SACD מ קומפקט דיסק אוניברסאלי של TEAC.
עוד ב RACK מגבר SS של TEAC גם כן, כאשר הוא היה מחובר כנראה, לרמקול הפחות יקר בחדר- להדגמות מקבילות (לא שמעתי).
סה"כ אחלה סט, שמתאים לכל כיס כביכול ולא איזו ממוטה אודיופילית במאות אלפי יורו.. לפי הנחה ומנסיון בלבד, סט כזה בהדגמה ראוייה בסלון ישראלי, יוכל לעשות הרבה שכל ולא מעט מוסיקה.