עכשיו 08/05/25 00:19

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 7   [ 65 הודעות ]
עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 14/07/24 13:18 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
26/09/08 21:35

הודעות: 18396
זה כבר שנים רבות שאני חולם על מאסטר טייפ, על מכונת r2r ועל ניגון הטייפים הסקסיים האלו, מאז ההתעסקות שלי באנלוג שנסקה עם השנים, ניגון דרך מאסטר טייפ ברמה גבוהה תמיד ישב מאחור. רק שאף פעם לא הצלחתי להצדיק את הרכישה המטורפת הזו, לאו דווקא בגלל המקור עצמו, אלא בעיקר בגלל המוסיקה (או העדר יחסי במצאי) ויותר חשוב עלות הטייפים עצמם שהם הנושא הכאוב מכל.

2386-Studer-A810.jpg


ֿ
בישראל כמות החובבים באנלוג ברמות הגבוהות הוא נישתי במקרה הטוב, אז כיוון טייפ סלילים הוא נדיר כמו נשים באודיו,
כמעט ולא קיים. אם מזוית הסרוויס, הידע והחלקים להשאיר את המכונות הללו במצב עבודה עילאי ואם מזווית חומר המוסיקה והמצאי שלא קיים או אפסי.
אני לא מדבר על אלו שמנסים ומשחקים עם כל מיני מכונות 4 טראק וסלילים מעופשים מאיביי (תמיד מזכירים לי את אלו שקונים פטיפון מחרשה ותקליטים ב 2שקל וחושבים שהם שומעים תקליטים), אני מדבר על הרמות הגבוהות ביותר- מכשירי 2 טראק וסלילים 15ips בגודל 10.5״ שבאו מרימאסטר או רימיקסים של המאסטרים המקוריים מאולפני ההקלטה. זו הייתה התכנית ורק לאחרונה הצלחתי להגיע לזה. :heart:

אך בואו נתחיל כמה שנים אחורה. ההתעסקות שלי באודיו אנלוגי התחילה לפני המון שנים ובמשך השנים הללו עברתי ניסיתי והרכבתי אין ספור ציוד. פטיפונים, ראשים, קדמי מגבר, זרועות, כבילה ומה לא… הלוך וחזור, למעלה ולמטה ועם כל הנסיון בא הידע וכמובן גם רכישת תקליטים במקביל שנעשתה בשנים מסוימות כמעט סיזיפית ובשנים האחרונות קצת יותר נחמדה וקלה (בגלל עלייה חדה בהיצע ובכמות הלייבלים וכמובן באיכות התוצרת). כך שלמעשה ההצדקה להמשיך לשדרג ולנסוק באיכות המוצרים כדי לשמוע את התקליטים הנחשקים הללו הייתה קלה יחסית לאודיופיל משוגע כמותי.
כמובן שגם הצד הדיגיטאלי שופר לאין ארוך בשנים האחרונות, כי בסופו של דבר אם אנו רוצים להודות בכך או לא, היא עדיין תופסת את רב אחוזי זמן האזנה שלי במשך היום. הקלות, היכולת להקשיב לכל דבר כמעט על הפלנטה והאהבה למוסיקה וכמובן גם איכות הסאונד שניתן לקבל היום היא פנומנלית . אך מה לעשות, כאשר שמים תקליט ותקליט טוב על ציוד שכוייל וכוון עם דיוק רב הנצחון כמעט מוחץ. הרוגע, התחושות והקרבה לנגנים מוחשים הרבה יותר. כך שהיד לא פעם נשלחת לספריית התקליטים הרבה לפני שהיא מדליקה את ה iPad…

thumb_DSC_9765_1024.jpg


שנת 2016 אני יוצא לתערוכת ווארשה בפעם הראשונה, ובין החדרים ביום הראשון נכנס לחדר לא קטן, אך עם מערכת מינימליסטית שפשוט שבתה אותי בכל נימי דמי. זוג רמקולים פיציים של פרנקו סרבלין, משולב של jadis וטייפ סלילים ביתי של revox ששוחזר ושופץ עד לבורג האחרון. לא פטיפון, לא סטרימר ולא כלום.
טייפ מחובר עם כבל יחיד למשולב ולזוג רמקולים מדפים בחדר שהיה אפשר להושיב 20-30 איש בשקט עם מוסיקה טהורה שהתנגנה שם ועשה בית ספר להרבה מאד חדרים עם ציוד במליונים. רוק, ג׳אז, קלאסי.
זו הייתה אולי החוויה החזקה ביותר שחוויתי בתערוכה ולאחר שיחה ארוכה עם בעלי המערכת (הוא יבואן פולני שמשווק כמה מהמותגים המקסימים בעולם כתחביב בלבד, האיש עשיר כקורח, בעל מלונות ויקבים בעולם ועסקים נוספים) הוא ציין שכמעט ב 99 אחוז הוא מאזין לטייפ ולא לשום מקור אחר. והוא פשוט הזכיר לי כמה המקור הזה נמצא מעל כל דבר שיש.
שנים עברו מאז, נסיונות כאלו ואחרים לרכוש נגני טייפ ברחבי העולם ובארץ נפלו בגלל חשש לאיכותם או חידושם, וכמובן שוב ושוב ושוב הפינה הזו שיושבת בראש ומנגנת על המצפון שהטייפים עצמם יקרים מפז ואין הרבה מהם. לא מוצדק, לא משתלם, אפשר בכסף הזה לשדרג את המערכת עוד ועוד ועוד. :shock:

קצת מספרים…(שוב, לקחת בחשבון שאנו מדברים על high end ולא על משחקים)

נגנים - פה המשחק נחלק לכמה רמות…
ציוד ביתי זבל, ציוד ביתי נחמד, ציוד אולפני זבל וטוב מאד מאד, ציוד חדש וציוד ישן.
כמובן שרב ההיצע היא בציוד ביתי ישן שפחות עניין אותי או אחרים שרוצים רפרודוקציה ברמה הגבוהה ביותר… אך גם פה יש פנינים שאפשר לקנות ולהנות מהן מאד מבלי להשקיע ים כסף (נגיד סביב 3000-4000 דולר למכשיר נחמד, פחות מזה כמעט וחבל על הכסף).
ציוד אולפני כזה ואחר מחברות קצה, studer כמובן, otari, apex ואחרים, המחירים כאן יכולים להגיע מ 8000-9000 דולר וצפונה… כמה צפונה? כמעט כל סכום שתדמיינו. למשל apex מחודש ומכוויל יכול לעלות 40,000 יורו ויותר, הרבה יותר בתלות השחזור והדגם. ישנם דגמים נחשקים יותר ונחשקים פחות (לפי היכולת לנגן או להקליט או שתיהן, גודל פיסי, מהירויות, eq חיבורים ועוד)

ציוד חדש - כן, עולם האודיופיליה יצר גם היצע בתחום הזה ומי שמסתובב קצת בתערוכות בעולם רואה לא מעט טייפים וגם כותרים שנמכרים ומודגמים וכן גם כמה חברות בודדות שמייצרות מכשירי טייפ r2r חדשים לחלוטין.
המחירים נעים סביב 20,000 יורו ויכולים להגיע גם ל 50,000 יורו… כמובן שכאן מקבלים מכשירים דנדשים, המיוצרים עם טכנולוגיה עכשווית. יש אפילו מכשירים עם מסכי טאץ׳ ועוד כל מיני גאג׳טים מגניבים כדי לעשות את החבילה יוקרתית ומיוחדת, ולמרות שהחברות הללו עמוסות בהזמנות, רב הרוכשים של המדייה הזו יכוונו דווקא למכשירים הישנים, סוסי העבודה של האולפנים של פעם, אלו המכונות שבעצם הקליטו או הודפסו מהם התקליטים האהובים שלנו כבר עשרות שנים! לכל אחד מה שתופס אותו.


IMG_7184.jpg


מוסיקה - פה המצב הרבה יותר קשוח,
לתאריך שלנו, מעריכים אלו שמתעסקים בנושא יום יום, ישנם כרגע 900 כותרים שמוצעים בפורמט הזה. ז״א שגם אם אתם עם תקציב כמעט בלתי מוגבל, תוכלו כרגע לפחות בתאוריה להיות בעלים של אוסף כותרים של 900 כותרים בלבד.
המספר הזה כמובן אינו כולל כל מיני כותרים שנמכרו בשנות ה 60-70 מעותקים של עותקים של עותקים של עותקים (וכו) שעברו היסטוריה ומי יודע מה…
אני מדבר על כותרים חדשים לחלוטין מלייבלים גדולים או עצמונים שהופקו ממאסטרים (דור ראשון או שני במקרה הטוב) על טייפים בגודל 10.5״ ובמהירות 15ips (ז״א ברמה הגבוה ביותר מסחרית שאנו מכירים)
אך גם אם נסתכל על המספר הזה ונחשוב שזה ״לא רע״ בכלל, צריך לקחת בחשבון 2 דברים עיקריים.
1 - מחיר כותר כזה יהיה בין 250-1000 דולר! (הרבה יותר מכל תקליט wow שיש כיום לרכוש)
2 - כנראה לא מעט מה 900 כותרים הללו מכילים מוסיקה שלא תעניין אתכם ספציפית במיוחד. אז המספר הזה נחתך באופן די חד גם אם אתם חובבי מוסיקה מושבעים שכמה וכמה ז׳אנרים.

חשבון - לחובב הממוצע, שיש לו מערכת טובה או טובה מאד, ורוצה להשקיע בפורמט הזה כדי לשמוע מוסיקה באיכות האופטימלית ביותר, כן כן, יותר מפטיפון יותר מדיגיטאל יותר מכל דבר אחר ששמעתם בחייכם ולהצדיק את הסיפור הזה מכוון ל 100,000 שקל בערך בשביל לשחק קצת.
סביב 10-15 אל״ד למכונה מכוילת וטובה + (אפשר גם ב 3000 דולר אם רוצים רק לטעום)
ונגיד 10-20 כותרים או קצת יותר בשביל ליהנות קצת בשבת או עם חברים פעם ב…

עושה שכל? כנראה שלא. משתלם? כנראה שלא, אך המילה משתלם היא מאד סובייקטיבית.
וזה עניין של תחביב, הוצאות, סדרי עדיפויות וכן הלאה.
סונית? כן! בהחלט! נקודה.

בסקירה הבאה… אדבר קצת על הכותרים עצמם, על המוסיקה שיש כיום לרכוש, מה ההבדלים ביניהם ואולי גם קצת על כותרים ספציפיים שכבר קיבלתי שמעתי והשוואתי לתקליטים מעולים, ודיגיטאל.
:heart:

_________________
אביעד בריד - Byrdio
VYGER / RAAL /CH Precision /Aries Cerat /Kharma /Clarisys audio /Boenicke /J.Sikora
VYDA lab /Pink Faun / Aidas - Etsuro - SAEC - SOtM - CSport - Fono Acustica

טל - 052-6161-497
Gמייל - byrdparis@gmail.com


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 14/07/24 15:01 
--- מושעה ---


הצטרף:
18/08/15 14:31

הודעות: 1038
לפי הכותרת חשבתי שמדובר בדיגיטל , reel to reel או open reel היה יותר ברור.
יופי של מאמר, יש ביטוי כזה מעולם הסקס Once you go black you never go back זה לגמרי נכון לגבי טייפ סלילים, כל דבר אחרי זה נשמע לא מספיק טוב.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 14/07/24 19:04 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
29/09/09 00:10

הודעות: 3582
ממֶתין במתח להמשך
שבטח ישמוט לי ת'לסת :shock:


נערך לאחרונה על ידי barvfr בתאריך 16/07/24 17:15, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 15/07/24 14:21 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
26/09/08 21:35

הודעות: 18396
(נעזוב בצד את כל מה שהוקלט בשנים האחרונות באופן דיגיטלי, שזה נושא אחר ורחב לא פחות… אבל המאמרים האלו נוגעים באנלוג מלא… )

מוסיקה על טייפ.
לא קסטות. טייפ סלילים, open reel, מאסטר, you name it.
העולם הזה רחב וקטן מאד בוא זמנית.

למה רחב? מכיוון שהכל התחיל מטייפ סלילים, בעצם כמעט כל כותר שאנו אוהבים או נקח לאי בודד, התחיל את חייו באולפן או באולם קונצרטים כזה או אחר דרך מיקרופונים, כמה מכשירים (פרה אמפ, קונסולה) וטייפ סלילים שהסתובב ו“קלט" את כל הסיפור הזה = מאסטר טייפ.
הסשיין שהוקלט במאסטר, יכול להיות בעל כמה ערוצים, שהקליטו מגוון מיקרופונים…(2 ומעלה.. גם 24 ערוצים…)
משם המאסטר עובר רימיקס לסטריאו או מונו (בתלות בשנים וגחמת הטכנאי\מפיק) משם נעשים עותקי הפקה או production tapes (first gen). מהטייפ הזה שהוא למעשה המוצר המוגמר והסופי של ההקלטה הספציפית וגולת הכותרת של כל התהליך הזה,
חברות ההקלטה, האולפנים או כל מי שניסה לשווק את המוסיקה שהוקלטה, מעתיק בעצם לטייפ דור שני בכמה עותקים ספורים, שם בעצם נשלחים לרחבי העולם מהם חברות השיווק מדפיסות את התקליטים האהובים שלנו, או אם עוברים קדימה בשנים מעבירים לדיגיטאל.
חברות ההפצה האלו, לפעמים מדפיסים ישר מדור שני שנשלח, ולעיתים קרובות (מידי) מעתיקים עותק נוסף (במקרה הטוב, במקרה הרע יותר מזה) וממנו מעבירים להדפסה כזו או אחרת (כך שיש עוד ״סיבובים״ עם דגרגצייה מסוימת, אך הם מבחינתם ״שומרים״ את העותק הקרוב ביותר למאסטר כדי לבצע הדפסות נוספות בטווח הארוך (עניין שיווקי וכלכלי כמובן).

כל מעבר כזה יכול להתלוות להפקה נוספת, רימאסטר, רמיקס וכן הלאה… אז אנו לוקחים בחשבון
ירידה בעוצמת ההקלטה אם מעבירים בין טייפ לטייפ, או שינויים כאלו ואחרים כדי שיתאימו לפורמטים המודפסים. ז״א שאם פרודקשיין טייפ עובר להדפסת תקליטים, יש צורף ברימאסטר כדי שהמוסיקה המוקלטת תהיה מתאימה מבחינת eq לפורמט וייניל, אם לדיגיטאל = השמיים הם הגבול ובעלי נסיון מכירים את הנסיונות ואת המגוון הרחב (לפעמים מאד) של הורסיות השונות המוצעות.
אנו רואים את זה גם ובעיקר בתחום התקליטים, שלא מעט לייבלים פתאום מוציאים את אותו הכותר, אך ברימאסטרים שונים, הדפסות שונות וכמובן גם באיכויות שונות מן הסתם שגורמות לנו להשוות ולהעדיף כזו או אחרת.
אך אנו נסחפים לעולם נוסף, ואנו בעצם מדברים על טייפ סלילים ולא על תקליטים או דיגיטאל.
עד כאן, מן סקירה על קצה קצהו של המזלג, זה כמובן סבוך, עמוק ורחב הרבה יותר מזה, אך כך מקבלים טעימה בעצם של התהליך בקצרה.

900 כותרים בעולם… (כותר מכיל בין סליל אחד לשניים או שלושה… אורך סליל סביב 30-34 דק לערך)
אז מה בעצם ניתן לרכוש היום מתוך המספר המצחיק הזה
(אני אומר מצחיק, מכיוון שרק לחיצה קצרה בטידאל למשל ואתם עוברים את המספר הזה בשני וחצי…. סתם בשביל ההשוואה, לפני חודשים היו בטידאל מעל 110 מליון רצועות… )
גם פה, כמו עניין המקורות עצמם, הסיפור מתחלק לכמה חלקים… בעצם לא רחוק כל כך מתעשיית הוויניל, אך עם חלוקה קצת שונה.

אם נחשוב על זה, את רב המאסטרים חברות ההפקה וחברות ההפצה ישמרו עבור כמה שיותר עותקים שהם יכולים למכור. אם העברנו לדיגיטאל זה נגמר, ופה אפשר להעתיק כמה שרוצים, אך אנו מדברים על פורמט פיזי, הדגרגציה בעייתית ועם זה רב התעשייה מתמודדת ביום יום.
ויניל נמכר פי כמה מיליונים מכל סליל טייפ מאסטר, כך שאם יש התמזל משלי לשים יד על מאסטר טייפ אני יכול להעתיק אותו כ 100 פעם ולמכור כל כותר סביב 500-1000 דולר, או שאני יכול להדפיס ממנו 10,000 תקליטים או פי כמה ולמכור כל אחד ב 50 דולר. כמו כולם, גם אתם וגם אני נעדיף את הכלכליות של תקליטים. אפילו עם השוואה מאד מאד קונסרבטיבית זו. וכך העולם עובד, אלו שהצליחו לשים יד על מאסטרים (דור ראשון, שני או שלישי - כולם טובים מאד, כמובן שככל שנלך אחורה אנו קרובים יותר למקור) יעדיפו להדפיס כמה תקליטים שאפשר למכור מאשר להעתיק לטייפים ולמכור לקמצוץ מצחיק של משוגעים לדבר ולאבד את המאסטר בסופו של דבר.
בהמשך לכך, אנו מחלקים את המצאי של open reel מוקלטים לכמה קבוצות גדולות ולאחר מכן לקבוצות קטנות יותר.
הגדולות - לייבלים גדולים שכולנו מכירים, שמדפיסים גם תקליטים וגם טייפים (למשוגעים) אך הם מלבד עסק כלכלי משוגעים על התעשייה גם כן. למשך כמן אנלוג פרודקשיין שבידו של צ׳ט קאסם קטלוג אדיר של מאסטרים שממנו כבר המון המון שנים הוא ״מוצץ״ כל כותר שהוא יכול בכמעט כל פורמט.
אך אנלוג פרודקשיין לא מעתיקים או מדפיסים רק את המאסטרים כמו שהם, הם גם ובעיקר עושים רימאסטר חדש לגמרי, קווין גרי ואחרים שהם השמות החמים ביותר בתעשייה עובדים קשה מאד ללטש להבריק ולפעמים להבריא מאסטרים עייפים ומותשים ולהביא לנו את המוסיקה בצורה טובה עד מצויינת. ללייבל הזה היה גם התעוזה להעתיק מהרימאסטרים המקוריים שלהם גם מאסטר טייפ עבור אלו שרוצים לשמוע ב r2r machine…. כותר באנלוג פרודקשיין יעלה סביב 500 דולר ומעלה והתוצאה טובה מאד מאד! בכלל הגב הכלכלי שלהם גדול וחזק והמוצר שמקבלים יוקרתי ומלוטש מאד.
יחד איתם בקבוצה הגדולה, נמצאים לייבלים נוספים.. כמו STS למשל, שאמנם המוסיקה שם קצת פחות מפורסמת, אך עדיין מאד נחשקת המוקלטת לעילא עם סאונד אודיופילי אשר גם הם מדפיסים תקליטים כמו גם מעתיקים למאסטר טייפ. עוד בנישה הזו יש את 2xhd בשיתוף עם נאגרה השוויצרית
שם יש הקלטות עצמיות של Rene Laflamme (בעלי האולפן והמפיק) אך גם כמה מהכותרים המיוחדים והנחשקים היום בהקלטות של ביל אוונס, ג׳קו פסטוריוס, מונטי אלכסנדר שירלי הורן, באדי טייט ועוד…
הם אפילו יקרים יותר מאנלוג פרודקשיין ובדרך כלל כותר כזה של יוצרים מפורסמים יעלה מעל 1000 דולר בקלות.

הקלטה קצרה ליו טיוב ממאסטר של 2xhd בשיתוף עם נאגרה לחגיגות 70 שנה של נאגרה.
ניתן לרכוש דבל טייפ עם הקלטות שהם עשו ממאסטרים שונים.


הקבוצה השנייה שאולי איזוטרית הרבה יותר אך לא פחות טובה היא קבוצה של משוגעי טייפים אמיתיים. זו קבוצה של בדרך כלל one man show שהשקיעו את הכסף מהמסד ועד הטפחות.
הם מביאים את הנגנים, את אולם הקונצרטים, מקום ההקלטה, אולפן… מיקרופונים, ציוד, מקורות והם פשוט עושים הכל מאפס. רשימת הנגנים בדרך כלל הרבה הרבה פחות מוכרת, אם בג׳אז, קלאסי או ז׳אנרים אחרים, אך אלו הקלטות מאפס, של הופעות חיות בדרך כלל בסשן אחד או מכמה שנעשות בכוונה תחילה להעתקות על מאסטר טייפים ולמוסיקה! יש רשימה של ״לייבלים״ כאלו (אני שם במרכאות כי הם לא ממש לייבלים, אלא יותר חברות הפקה קטנטנות שמנסות למכור מוסיקה טובה אך עם נגנים שבדרך כלל פחות ידועים אך באיכויות גבוהות מאד! והם משקיעים את כל כולם בכך)
בקבוצה הזו יכולים להיות אף הנגנים עצמם שמפיקים את המוסיקה שלהם ומקליטים לטייפ ובכך מוכרים את המוסיקה שלהם דרך טייפים (וגם בדרך כלל בדיגיטאל ובתקליטים = כלכליות)
בתוך המגוון הזה יש חברות גדולות כמו fone למשל או chasing the dragon… וקבוצות הרבה יותר קטנות שיכולות להכיל 2-3 כותרים בלבד…

קבוצה שלישית היא קבוצה שעושה כמעט הכל מהכל.. ז״א יש לה גם כותרים מפורסמים, וגם הקלטות עצמוניות. אלו חברות הפקה, אולפנים וכן הלאה שהצליחו בדרך כזו או אחרת להשיג מאסטר טייפים (כמו אנלוג פרודקשיין למשל) ואותם להעתיק לטייפים למכירה, אך הן גם מקליטות אומנים מקומיים או כאלו שהרבה פחות מפורסמים על מאסטר טייפ ברמות הגבוהות ביותר ואותם כמובן מוכרים לקהל.

img_2188.jpg



חברה מאד מאד מעניינת כזו היא Hemiolia records האיטלקית למשל שהיא אולי המעניינת והמרגשת ביותר בתחום הזה של טייפים מכיוון שהם הצליחו במזל ענק להשיג כמה מהכותרים הנמכרים ביותר בעולם אי פעם כמו kind of blue miles davis, blue train john Caltrain, mingus ah ha! ועוד כמה אי בודד שכאלו. אלו מאסטרים שכמעט בחיים לא נראו על טייפ ברמות הגבוהות (ניתן למצוא כל מיני עותקים דור 200 על סלילים כאלו ואחרים באייבי ממוכרים עלומים, אך לא על זה אנו דנים) מכיוון שכל מי ששם יד על מאסטר טייפ אמיתי יעשה לו רימאסטר ויפיק אלפי אם לא יותר תקליטים (כאמור, כלכליות)
אך לא כך יצא עם המיוליה. החברה הזו עומדת על אחד מטכנאי ההקלטות הטובים בעולם, מרצה לאנלוג פרודקשיין באוניברסיטות שהצליח להשיג דור שני מחברת הריטאג׳ הצרפתית וממנו הוא מעתיק במספר מאד מאד קטן למאסטר טייפים למי שמסוגל לרכוש. הכותרים הללו לא זולים אך הם הדבר הקרוב ביותר אי פעם שתוכלו להקשיב שיקח אתכם אל האולפן שהוקלטו האלבומים הללו.

ישנן קבוצות נוספות, והסתעפויות שונות ומשונות בתעשייה הזו… אך למאמר זה, נראה לי שהתמונה די ברורה וממצא.

במאמר הזה, קצת על אלבומים ספציפיים והחשוב מכל, איך זה בכלל נשמע… לפחות מתאור,
כמובן שאפשר לבוא לבקר ולשמוע בעצמכם :)
אביעד

_________________
אביעד בריד - Byrdio
VYGER / RAAL /CH Precision /Aries Cerat /Kharma /Clarisys audio /Boenicke /J.Sikora
VYDA lab /Pink Faun / Aidas - Etsuro - SAEC - SOtM - CSport - Fono Acustica

טל - 052-6161-497
Gמייל - byrdparis@gmail.com


נערך לאחרונה על ידי Byrdio בתאריך 16/07/24 10:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 15/07/24 14:32 
עוסק בתחום

עוסק בתחום

הצטרף:
05/03/21 16:22

הודעות: 599
פוסט נהדר! תודה.

אולי שנה או שנתיים אחרי שנכנסתי חזק לפטיפונים רציניים, בסוף שנות השמונים/תחילת התשעים,
גיליתי את טייפ הסלילים.
למרבה המזל, בשנים האלה היו עדיין המון טייפים במצב חדש, לפעמים חדשים לגמרי, היו חלקי חילוף חדשים,
והכי חשוב - היו עדיין המון סלילים במצב טוב
(אביעד, כדאי להזכיר שאם לא שומרים סלילים בתנאים אופטימליים, קרי, חדר מבוקר, למדיה הזאת יש אורך חיים די מתסכל.)

קניתי אז Revox A77 MK4 במצב נוצץ. ואני מבקש, לא לזלזל במכונה הזאת:
Robert von Bahr, המייסד של BIS, הקליט איתה כמה מהאלבומים המרשימים ביותר אי-פעם מבחינת איכות ההקלטה,
לדוגמה, האלבום La Spagna עם Paniagua וההרכב המצוין שלו.
(דרך אגב, ההקלטה בוצעה עם ה-Revox הזה ועם שני מיקרופונים בלבד, זה הכול.
כשאני רואה את כל האולפנים האלה עם קונסולות של אלף כפתורים ומתגים, ושישה עשר מיקרופונים כדי להקליט צ'לו אחד,
לא מפליא אותי שהמוזיקה נשמעת כמו הפלסטיק שהיא מקודדת עליו.)

ההבדל המרכזי שמצאתי אז בין ניגון של אותו אלבום בטייפ ובפטיפון (הנעה ישירה)
היה הדינמיקה. בפטיפון האלבום נשמע כאילו הנמיכו במכה אחת את גובה התקרה של המוזיקה.
דרך אגב, אותו הדבר קרה לי לאחרונה, כשאחרי הרבה שנים חזרתי שוב לפטיפון:
המעבר מהקשבה רציפה למערכת דיגיטלית טובה למערכת אנלוגית טובה
לווה בצניחה בולטת של גובה התקרה, כלומר, של הטווח הדינמי.
למרבה המזל, זה הסתכם רק בכך...

בכל אופן, התכנסנו כאן בשביל המוזיקה, וכמו שציינת, אביעד, ובצדק, מבחר הסרטים החדשים המוצע היום מוגבל למדי,
וכמעט בכל המקרים, אם לא בכולם - לטעמי האישי בלבד - לא ממש מדובר בפסגת המוזיקה האנושית.

אבל אנחנו אודיופילים, ואנחנו אוהבים גם צלצולים ונקישות, אז אני מחזיק אצבעות למדיה הזאת
ומקווה שייצאו לאור סלילים עם מוזיקה טובה ובמחירים שפויים.
אבל יודע מה? לפני כן אני מקווה ששוק המוזיקה, בעיקר הקלסית, יעבור להקלטות אנלוגיות מלאות...

https://www.vivaldiaudio.co.il/


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 15/07/24 15:49 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
21/09/08 20:08

הודעות: 2833
Vivaldi Audio כתב:


ההבדל המרכזי שמצאתי אז בין ניגון של אותו אלבום בטייפ ובפטיפון (הנעה ישירה)
היה הדינמיקה. בפטיפון האלבום נשמע כאילו הנמיכו במכה אחת את גובה התקרה של המוזיקה.

דרך אגב, אותו הדבר קרה לי לאחרונה, כשאחרי הרבה שנים חזרתי שוב לפטיפון:
המעבר מהקשבה רציפה למערכת דיגיטלית טובה למערכת אנלוגית טובה
לווה בצניחה בולטת של גובה התקרה, כלומר, של הטווח הדינמי.
למרבה המזל, זה הסתכם רק בכך...



זה המצב מטבע הדברים, כפי שאביעד הסביר כאן.

Byrdio כתב:
אנו רואים את זה גם ובעיקר בתחום התקליטים, שלא מעט לייבלים פתאום מוציאים את אותו הכותר, אך ברימאסטרים שונים, הדפסות שונות וכמובן גם באיכויות שונות מן הסתם שגורמות לנו להשוות ולהעדיף כזו או אחרת



סיכום פשוט הוא שעסקינן במאסטרים שונים. זה פשוט לא אותו "מקור" - בהגדרה הכי מדוייקת שלו: המאסטר האולפני שונה.
הטכנאים באולפנים (ובמיוחד האולפנים הטובים) מייצרים מאסטר נפרד לכל מדיה יעודית. לכן כל השוואה שכזו (ויניל ל CD, CD לטייפ וכו..) היא בהגדרה תפוחים לתפוזים.
והם עושים את זה מתוך סיבה ברורה: ל R2R יש יתרון (או תכונות טכניות אם נרצה) ביחס לויניל ה SNR, טווח דינמי, בעיות פיץ' (wow , flutter), דיסטורשן (THD נמוך יותר) ועוד.
רעשי "היס" כמעט שאינם רלוונטים באיכות הנגנים להם מכוון אביעד ושאר כוהני "כת" (ואני מתכוון לזה כמחמאה!) ה R2R .

הטווח הדינמי של פורמט דיגיטלי כמובן עדיף משמעותית גם על R2R ובטח שויניל. כמה עדיף? לפחות פי 400. ובפורמטים של הי רז זה גם מעל 100,000 (120DB לעומת 70DB - ונניח לזה שאין צ'אנס שיש למישהו פטיפון או תקליט שמתקרב אפילו ל60).
כמובן שכל זה תיאורתי, כיוון שאף טכנאי אולפן לא מספיק מטומטם ליצור מאסטר עם 120DB. גם 50 זה ממש נדיר. הסיבה היא שגם במקום שקט מאוד, יש רצפת רעש של עשרות דציבל. בעיר כמו ת"א זה יכול להגיע ל 45. במצפה רמון (למשל), לפחות באיזור ה 30. לכן על מנת להינות מטווח דינמי של 96DB אתה צריך להגביר את המערכת לרמת פיצוץ עור התוף. וכדי "להינות" מ 120DB, עדיף לך כבר להצמיד את האוזן למנוע ג'מבו (ולהשתדל שלא להישאב פנימה..).

אז מה יוצא? יוצא שבסופו של דבר אנו נהנים מעבודת האולפן של המפיקים והטכנאים. שם נותר הקסם. כמעט כל הקסם. ה"חומרה" צריכה פשוט לא להפריע יותר מדי..

_________________
אַנְ'לֹא שׁוֹתָה ווֹדְקָה, אַנְ'לֹא שׁוֹתָה רֶדְבּוֹל, רַק גִ'ין טוֹנִיק וּמֻעָבֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 15/07/24 17:38 
חבר האתר


הצטרף:
25/11/11 11:09

הודעות: 692
טייפ סלילים זה coooool
ואחלה פוסט! אין עליך!


קבצים מצורפים:
pulp-fiction-reel-to-reel-mia-wallace-house-800.jpg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 15/07/24 18:37 
חבר האתר


הצטרף:
26/05/09 15:35

הודעות: 2672
איזה כיף!
בהחלט חלום שהתגשם ושמח מאוד עבורך.
בהחלט מסקרן להאזין לתוצאה ולהשוות ליתר המקורות, שגם הם ברמה קצה. (בקרוב :))

_________________
איתמר


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 15/07/24 18:41 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
01/08/18 11:46

הודעות: 498
אכן פוסט נהדר ומרתק (Y) (F)
תודה אביעד!

ותודה גם לך שמעון, ולו רק על התזכורת על המוזיקה הנפלאה של Panigua (F)
ממש עושה חשק..
פעם שמעתי אצל חברים הקלטות בטייפ סלילים, אבל זה לא היה קלאסי אלא קינג קרימזון (קלאסיקה בפני עצמה...) ונשמע נהדר.
נו, מתי עושים ערב נהדר של מוזיקה משובחת, גבינות ויין...?

_________________
“The only escape from the miseries of life are music and cats...”
― Albert Schweitzer


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: הרומן שלי עם R2R....בהמשכים
הודעהפורסם: 15/07/24 18:58 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
26/09/08 21:35

הודעות: 18396
mark כתב:
אכן פוסט נהדר ומרתק (Y) (F)
תודה אביעד!

ותודה גם לך שמעון, ולו רק על התזכורת על המוזיקה הנפלאה של Panigua (F)
ממש עושה חשק..
פעם שמעתי אצל חברים הקלטות בטייפ סלילים, אבל זה לא היה קלאסי אלא קינג קרימזון (קלאסיקה בפני עצמה...) ונשמע נהדר.
נו, מתי עושים ערב נהדר של מוזיקה משובחת, גבינות ויין...?


גבינות אצלי לא אוכלים, אבל אוכל יש 8-) ויין כמו מים.
האמת שחושב לעשות ערב מוסיקה משובחת לקהל מצומצם. אולי אפילו נעשה כמה ערבים כאלו אם יהיה מוצלח.
אשמח להזמינך. :steak:

_________________
אביעד בריד - Byrdio
VYGER / RAAL /CH Precision /Aries Cerat /Kharma /Clarisys audio /Boenicke /J.Sikora
VYDA lab /Pink Faun / Aidas - Etsuro - SAEC - SOtM - CSport - Fono Acustica

טל - 052-6161-497
Gמייל - byrdparis@gmail.com


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 7   [ 65 הודעות ]
עבור ל:  
עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  



חפש:

hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?
סקירות אודיו
הכל
הגברה
רמקולים
מקורות
אחר
סקירות מוזיקה
הכל
קלאסי
ג'אז
פופ/רוק/אלטרנטיבי
עולם/ישראלי/אחר
קישורים
מותגים על פי שם
מותגים על פי יבואן
מומלצים
הפורום
הרשם
לוח בקרה
הודעות אחרונות