מחבר |
הודעה |
הצטרף: 26/07/10 17:51
הודעות: 33
|
אם פרגון והערכה לפורום הזה, אחרי זמן רב שרק קראתי אותו, החלטתי לכתוב ולהתייעץ.
לפני מספר חודשים ביקרתי בחנות של יריב רימר בנושא המקור. וכרגיל המוסיקה בחנות התנגנה בלי שאבקש - כדרך טבע. הצליל משך את תשומת ליבי. התעניינתי והבנתי שניגן בסטאפ המגבר שלי GAMUT SI 100 עם הרמקולים הקטנים האלה. נושא ביקור היה אחר, אך השמיעה ברקע וכמה רגעים שהתיישבתי מול לא יוצאים לי מהראש. פעם ראשונה בחיים לא נגעתי בווליום, הוא היה לא גבוה בכלל אפילו נמוך מהממוצע שאני אוהב, אך באחלט נהנתי. החלפנו לרמקול אחר וכן שיחקתי בווליום... בקיצור הרמקול הזה נהיה מועמד רציני לכניסה למערכת שלי. העניין הוא שגודל הסלון שלי (18-20 מ"ר) שונה מאוד מגודל החדר בחנות. לכן השאלה מכוונת לבעלי הרמקולים (אם יש) ואל מי ששמע אותם בתנאים שונים מהתנאים בחנות: איך הרמקולים מתנהגים בחדרים הלא גדולים? וכמה קל למצוא להם מקום טוב בחדר, בהתחשב בזה שהם אוהבים מרחק די גדול מהקיר האחורי?
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 27/02/10 13:42
הודעות: 470
|
משום מה לא ניראה לי שתהיה לך בעיה עם מוניטור בחדר , שהגודל שלו הוא 20 מ"ר בערך. משהוא כמו 4X5 אמור בהחלט להספיק לרמקול כזה.אפילו ריצפתי יכול לבוא בחשבון. עוד רמקול בסדר גודל המחיר הזה וסקירה מצוינת של אלוני הוא, Rockport-Mira-Monitor-i317.htmlאולי כדאי שתנסה לשמוע גם אותו.(למרות שלא שאלתה לגבי רמקולים אחרים) ומצד אחר,לא ניראה לי שהרמקול ילך לאיבוד בחלל כזה ,לדעתי גודל החדר שלך טוב גם למוניטור איכותי.
_________________ z.s ממחשב מזדמן.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33180
|
שלום den, ברוך הבא.
מכיוון שהתנהגות של רמקול בחדר לא מושפעת רק משטחו, אלא גם מצורתו, מהמיקום, מסוג הקירות וממה שהחדר מכיל (שלא לדבר על הציוד המשודך, המוזיקה וכו') כל תשובה שיתנו לך תהיה לא יותר מניחוש פרוע. לכן, מה שעושים במצב כזה זה מבקשים הדגמה בבית, או אפילו לשאול את הרמקולים לסוף שבוע ואז יש תשובה הכי טובה שניתן להשיג.
אם אתה שואל אם יש בעיות תאורטיות ששוללות אפילו ניסוי... אז לדעתי לא, ואם אהבת אותם שם, ויש לך מגבר זהה, שווה לשמוע בבית.
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 27/02/10 13:42
הודעות: 470
|
נכון DEN ,צודק בהחלט אלוני, ואני בעוונותי שכחתי להוסיף שכמובן אין כמו בדיקה אצלך בחדרך.
_________________ z.s ממחשב מזדמן.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 26/07/10 17:51
הודעות: 33
|
שלום, אלוני. באחלט הפורום שלך נהדר באווירה. הערכה רבה. ללא ספק יבואן שעושה הדגמה ביתית מגדיל מאוד סיכוי לעסקה. ואלווי היו קוראים לי אלוני או שניצל ויבואנים היו עומדים בתור כדי להשכיל לי ציוד להדגמה ביתית אני מסכים איתך בגודל השפעה של החדר, גם מבחינת השטח וצורה וגם מבחינת חומרי הבניה בקירות. החדר הנתון שלי בעייתי מאוד מהבחינות האלה. לפני עשור זה הוביל אותי לסטרטגיה חדשה: העדפת הרמקול מדפי על רצפתי. יותר קל לקבל תוצאה במלואה. מצד שני כנרא עוד לא בחנתי מועמד רצפתי עם צליל מהודר שלא מתרגש הרבה מהחדר. (((-: אביעד הדוגמה לחיכוי מבחינה הזאת. ויש ללמוד ממנו הרבה, כי נסיון שלו שובר את כל הסטיגמות בעולמנו. 
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 26/07/10 17:51
הודעות: 33
|
שלום, z.s. תודה על התגובות. יש כמובן מועמדים אחרים, כמו pioneer s2ex, אם אמצא אותם בהדגמה. ובאחלט לא פוסל שום אפשרות. לפני מספר שנים שמעתי WLM DIVA מוניטור, אומנם בסטאפ של פליניוס. אשמח להצעות של מועמדים מעניינים אחרים לא מתעפיינים בעיבות טונלי (שלא מדגישים תדרים כלשהם). הריצפתיים ברמת הסאונד שכזה (בלי להתייחס לאיזון טונלי של פירמות שונות והעדפות אישיות) כנרא עוברים ובהרבה את היכולת שלי. הייתי מאוד שמח לטעות בזה.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33180
|
den כתב: ואלווי היו קוראים לי אלוני או שניצל ויבואנים היו עומדים בתור כדי להשכיל לי ציוד להדגמה ביתית אצל רוב היבואנים לא צריך להיות סלבריטי כדי לקבל הדגמה בבית. צריך רק להיות רציני והוגן. אם המוכר מביא את הציוד אליך זה יכול להיות כרוך בתשלום (לעיתים אחר"כ מקוזז במחיר הקניה). אם אתה לוקח ומחזיר בעצמך אתה מבטיח את רצינותך ואת שלום המוצר על ידי פיקדון בשוויו. אני רוצה לראות שיריב לא יסכים לתנאים האלו, אחרת נארגן צעדת מחאה ליפו.
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 15/09/09 19:52
הודעות: 1842
|
den כתב: אביעד הדוגמה לחיכוי מבחינה הזאת. ויש ללמוד ממנו הרבה, כי נסיון שלו שובר את כל הסטיגמות בעולמנו.  אביעד עבד קשה והשקיע המון כדי להגיע עם הרמקולים שלו לסאונד שיש לו בחדר קטן. לי זה ברור (אני מאמין שגם לאביעד) שאם אביעד ישים את אותה מערכת בחדר גדול, האייכות תקפוץ משמעותית. פיזיקה קשה לנצח.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 13/09/08 21:54
הודעות: 8629
|
רוזי1 כתב: פיזיקה קשה לנצח. משפט חזק! אפשר להעביר אותו לשירשור המדידות/וודו? 
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 26/07/10 17:51
הודעות: 33
|
רוזי1 כתב: פיזיקה קשה לנצח. את הפיזיקה אי אפשר לנצח, בפיזיקה אפשר להשתמש ואפשר "לסדר" את האוזן 
|
|
חזור למעלה |
|
 |