אודיו פידליטי כתב:
אני אישית מאוד לא ממליץ על הווינטאגים היפניים, ובדרך כלל לא מוכן גם לקבל אותם לטרייד - אין.
למי ששוקל מכשיר כזה, אני מציע מאוד להשוות אותו למכשיר חדש יחסית,אפילו איזה NAD או ROTEL לא יקר, ולהבין את הפלוסים והמינוסים בקניה כזו.
ראשית כל, אלה לא ממש מגברים שיועדו לאוכלוסיה האודיופילית. זה בניגוד למקינטושים, קוואדים, הלוקסמן מהסדרות היקרות וכדומה.
הוינטז'ים היפניים הנ"ל בנויים בדרך כלל בצורה מאוד לא נכונה, עם מטרים רבים של חיווט - וחיווט עלוב מאוד - שלוקח את הסיגנל למרחקים ארוכים מאוד בתוך המארז. יש בהם המון כפתורים מיותרים שמעריכים את מסלול הסיגנל עוד יותר - וכל פוטנציומטר כזה עושה דגרדציה נוספת לצליל.
נכון, יש בהם רכיבים שהיו בזמנו באיכות הנדסית טובה (לא בהכרח באיכות אודיו טובה!) אבל אחרי עשרות שנות עבודה הם כבר מזמן לא בערכים הנכונים - רוב הקכבלים כבר ב - 50% מהקיבול המקורי, רוב הנגדים בסטיות של מעל 10% מההתנגדות המקורית, נקודות ההלחמה - שבהן יש בדיל באיכות של פעם וללא שום אחןז כסף - כבר עם קורוזיה והמגע בחלקן לקוי.
תוסיפו את הסיכוי לתקלה שתשבית את המכשיר, כי אין חלפים, והסיכוי שהמכשיר עבר כבר תיקון ורכיבים לא זהים נמצאים בו עכשיו בצד שמאל יחסית לצד ימין.
התוצאה היא צליל חם מאוד, למי שאוהב, אבל ממש לא אמיתי, לא חי ולא מפורט. לא הייתי משלם יותר מכמה מאות שקלים על מכשירים כאלה.
כמובן שיש כאלה שמאוד אוהבים את הצליל הזה, בדיוק לכן המלצתי למעלה לשפוט מכשירים אלה מול מוצרים מודרניים סטנדרטיים אחד מול השני ולא לקבל החלטה לפני כן.
במקרים הבודדים שכן זיכיתי על מוצרים כאלה זה אכן כמה מאות שקלים. אגב, כמה שהמגברים האלה חזקים יותר, הם נשמעים פחות טוב. לא הייתי הולך על מכשיר של 100 וואט ומעלה בשום מיקרה.
לא מסכים. עברו דרכי די הרבה מגברים, כולל נאדים, רוטלים, אודיולאבים, אודיו אנלוג מכל הסוגים, אנת'ם, ארקאם, אקספוז'ר, יוניסון, קונרד ג'ונסון, קוואד, מרידיאן מכל מיני סוגים, ניים, קרל, ועוד ועוד (טרנזיסטוריים בלבד). לסנסואים מהרמות הגבוהות (אני מדגיש- הגבוהות) ממש אין מה להתבייש מול כל אלה. הצליל שלהם אופייני להם (כמו שניתן לומר על כל מגבר אחר) אך אודיופילי לחלוטין. אם אתה מוצא אחד מאלה המוזכרים (או ברמתם) במחיר סביר- לא תצטער. מקסימום- תמכור.
אגב, אלו מסוף שנות ה- 80' (כמו ה- AU-X901) הרבה יותר דומים למקובל היום מכל הבחינות ה"אודיופיליות" (שנאים טורואידים, בניה פשוטה, קצרה יותר, פחות צפופה, הפרדות פנימיות בין חלקי המגבר), בעוד שאלו משנות ה- 70' (כמו ה- AU-717, או ה- AU-X1) בנויים לגמרי אחרת (צפופים יותר, יותר פיצ'רים, שנאים רגילים) וכנראה יותר "חמים" וכדומה. שאלה של העדפה.
בכל מקרה, נכון שמכשירים בגילאים כאלו רצוי שיעברו אצל טכנאי שיודע מה הוא עושה לוודא תקינות ולסדר את מה שצריך.