מחבר |
הודעה |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 28/11/08 01:04
הודעות: 2439
|
מהם הייינות האדומים החביבים עליכם?
נערך לאחרונה על ידי FOXY בתאריך 08/01/11 00:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 07/02/09 23:22
הודעות: 2521
|
שאטו לאפיט רוטשילד 1961 ........ אבל בלי להיות סנוב יש בארץ יינות מעולים - קסטל, מרגלית, שאטו גולן, ססלוב, מרגלית ועוד ועוד http://www.winebar.co.il/israeli-wines.aspזה לא היה המצב לפני 20 שנה. אני זוכר שחזרתי אז מלימודים בפריז ושררה פה שממה של יינות פטישים והתחלה מהססת של יינות מהגולן. כיום ההיצע המקומי מתחרה בכבוד במיטב התוצרת הצרפתית, האיטלקית, הקליפורנית . ברמה האישית זכור לי למשל קלו דה לה רוש (Clos de la Roche)ששתיתי ב1990 כשהוא בן 14 (בציר 76) - דוגמה לאיך יין יכול ל"ייבש" לך את החייך ולהביא לעשרות טעמים וניחוחות שלא ידעת שאפשר לקבל. אז הוא עלה 300 פרנק, היום יין ברמה כזאת יעלה מאות יורו.
_________________ הכל טוב ויפה אבל ברקץ - יש רק אחד ....
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33180
|
אני לא מבין בשיט ביין, אבל אחד שאהבתי והייתי קונה כל עוד היה זמין היה Sycra (זן סירה) של קלו דה גת מ- 2003 או 4 (לא זוכר). היום יש את 2006 כנראה, לא זכור לי שטעמתי http://www.closdegat.com/wine_catalog/sycra-syrah/
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
עוסק בתחום
|
 |
 |
הצטרף: 25/09/08 21:49
הודעות: 232
|
ברקצ כתב: שאטו לאפיט רוטשילד 1961 ........ אבל בלי להיות סנוב יש בארץ יינות מעולים - קסטל, מרגלית, שאטו גולן, ססלוב, מרגלית ועוד ועוד http://www.winebar.co.il/israeli-wines.aspזה לא היה המצב לפני 20 שנה. אני זוכר שחזרתי אז מלימודים בפריז ושררה פה שממה של יינות פטישים והתחלה מהססת של יינות מהגולן. כיום ההיצע המקומי מתחרה בכבוד במיטב התוצרת הצרפתית, האיטלקית, הקליפורנית . ברמה האישית זכור לי למשל קלו דה לה רוש (Clos de la Roche)ששתיתי ב1990 כשהוא בן 14 (בציר 76) - דוגמה לאיך יין יכול ל"ייבש" לך את החייך ולהביא לעשרות טעמים וניחוחות שלא ידעת שאפשר לקבל. אז הוא עלה 300 פרנק, היום יין ברמה כזאת יעלה מאות יורו. אחד הבצירים המוצלחים יחסית של Lafite בשנות ה60 אבל לא מציאה גדולה ... אם אתה מתעקש על Chateau Lafite אז אני מציע ללכת על בציר יחסית צעיר של 1986 שהוא לא רואה ממטר את ה-1961 . השקעה טובה היא גם בציר 2009 שמחירו כרגע עומד על 990 אירו , תשכח ממנו ל-20 שנים הבאות ותקבל תשואה אפילו יתר טובה מנדל"ן ישראלי בשנים אחרונות. בקשר ליינות ישראלים, לרוב הם overpriced בצורה מוגזמת אם הם שווים משהו.
_________________ We deliver you the best
http://www.livesound.co.il
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 21/09/08 20:08
הודעות: 2833
|
קנה ייו זול והדבר עליו תוויות של יין יקר. הנה, חסכתי לך מלא כסף שאתה יכול לתעל לטובת המערכת. אין צורך להודות לי ... על המחקר המפורסם של פרדריק ברוש'ה שמעת? http://fancyplaidpants.blogspot.com/200 ... -test.htmlhttp://scienceblogs.com/cortex/2007/11/ ... e=rss_feedהמחקר המלא: http://www.enophilia.net/writable/uploa ... azione.pdfציטוט: the Frédéric Brochet test In 2001, Frederic Brochet, a Ph.D. student at the University of Bordeaux, invited 57 wine experts to taste what looked like two glasses of red and white wine. The wines were actually the same white wine, one of which had been tinted with red food coloring. One of the experts praised the red for its "jamminess," while another talked of its "crushed red fruit." Not one of the tasters figured out that the red was really a white wine.
In a second test, Brochet served a midrange red Bordeaux from a bottle with a label indicating that it was a modest vin de table. A week later, he served the same wine to the same subjects but this time poured from a bottle indicating that the wine was a grand cru. Whereas the tasters found the wine from the first bottle “simple,” “unbalanced,” and “weak,” they found the wine from the second “complex,” “balanced,” and “full.” from the NewYorker and The Frontal Cortex גם הכלכלן וגורו השיווק דן אריאלי ערך מבחן דומה : הכתבה המלאה מכלכליסט http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 52,00.htmlציטוט: פרק שני: לכסף יש טעם דוגמה לתגלית מפתיעה מהספר של אריאלי: תווית המחיר על בקבוק יין משפיעה על טעמו. כשאנחנו משלמים עבור בקבוק יין 115 שקל, טעמו ערב לנו הרבה יותר - מאותו היין בדיוק, בבקבוק שעלה לנו 50 שקל. טענה קצת משונה, לא? "אבל נכונה", אומר אריאלי, "לקחנו קבוצת נסיינים. בהתחלה עשינו להם מבחן טעימה עיוור. ככל שהיין היה יקר יותר, הם אהבו אותו פחות. אבל כשמזגנו להם מבקבוק עם תווית מחיר גלויה, המצב התהפך. פתאום היין היקר היה טעים להם יותר מהזול. וזה לא רק מה שהם אמרו, גם סריקת FMRI של המוח שלהם הראתה שהם נהנים יותר מהיין היקר. איך זה יכול להיות? מתברר שזו ציפייה שמגשימה את עצמה. אנחנו רואים יין יקר, או סטייק יקר – והגוף שלנו משחרר חומרים כימיים שיכינו אותנו לחוויה מסוימת. החומרים האלה הם שדואגים שנקבל את החוויה הזו, והטעם המקורי של היין כבר חשוב פחות. דרך אגב, זה רלבנטי לכל תחום. לקחנו אנשים ששותים הרבה מאוד קפה, ובלי להגיד להם החלפנו להם את האבקה באבקת קפה נטול קפאין. הם התעוררו מהקפה הנטול בדיוק כמו מהקפה הרגיל שלהם. מצד שני, כששמנו בסוד קפאין במיץ תפוזים, אף אחד לא דיווח על ערנות יוצאת דופן. הגוף שלנו מגיב לא רק למולקולות החומר, אלא גם לחוויה מסביב ולניסיון הקודם שלנו". ואם אנחנו רואים יין יקר מאוד, שנמכר במבצע של 50% הנחה. האם נהנה ממנו פחות? "זה נשמע מצחיק, אבל כן. כשיש הנחה גדולה, הגוף שלנו מפחית באופן אוטומטי מהציפיות, ולכן גם מהטעם. וככל שההנחה הזו תהיה יותר במודעות שלך, ככה ההנאה תיפגם יותר. זה כמובן פחות רלבנטי כשמדובר במותג מוכר, שאתה קונה במשך שנים ויש לך כלפיו ציפיות קבועות. רק אז המחיר לא משנה בכלל". לחיים!
_________________ אַנְ'לֹא שׁוֹתָה ווֹדְקָה, אַנְ'לֹא שׁוֹתָה רֶדְבּוֹל, רַק גִ'ין טוֹנִיק וּמֻעָבֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט בֶּט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 07/02/09 23:22
הודעות: 2521
|
חהחחה - לשמוע שאין הבדל בין יינות בפורום שבו האנשים שומעים הבדל כאשר הם מחליפים פיוז במגבר שלהם ? הצחקת אותי. פשוט אומר שלא טעמת יין טוב מעולם. אין פה עניין של "דיעה" - אתה אפילו יכול לומר שזה לא לטעמך - אבל הבדל שכל אחד יכול להרגיש יש ויש.
לגבי הלאפיט סתם זרקתי. יש המון יינות וותיקים שעולים אלפי יורו ולא יודע אם שווים את מחירם. כמו הנדל"ן התל אביבי, הקפיצה במחירי היין כבר היתה בשנים האחרונות, והיום אתה קונה ביורו מה שפעם היית קונה בפרנקים (למי שזוכר 1 יורו = 6.3 פרנק). בעצם יותר. הרבה יותר. קשה למצוא מציאות. אבל גרנד ווין דו קסטל ב 200 שקל (40 יורו) כמו שקניתי לאחרונה בהחלט שווה את מחירו. לא תקבל במחיר הנ"ל שום גרנד קרו - אולי קרו בורז'ואה משנה סבירה.
_________________ הכל טוב ויפה אבל ברקץ - יש רק אחד ....
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 07/02/09 23:22
הודעות: 2521
|
|
חזור למעלה |
|
 |
עוסק בתחום
|
 |
 |
הצטרף: 25/09/08 21:49
הודעות: 232
|
LazyBoy כתב: קנה ייו זול והדבר עליו תוויות של יין יקר. הנה, חסכתי לך מלא כסף שאתה יכול לתעל לטובת המערכת. אין צורך להודות לי ... על המחקר המפורסם של פרדריק ברוש'ה שמעת? http://fancyplaidpants.blogspot.com/200 ... -test.htmlhttp://scienceblogs.com/cortex/2007/11/ ... e=rss_feedהמחקר המלא: http://www.enophilia.net/writable/uploa ... azione.pdfציטוט: the Frédéric Brochet test In 2001, Frederic Brochet, a Ph.D. student at the University of Bordeaux, invited 57 wine experts to taste what looked like two glasses of red and white wine. The wines were actually the same white wine, one of which had been tinted with red food coloring. One of the experts praised the red for its "jamminess," while another talked of its "crushed red fruit." Not one of the tasters figured out that the red was really a white wine.
In a second test, Brochet served a midrange red Bordeaux from a bottle with a label indicating that it was a modest vin de table. A week later, he served the same wine to the same subjects but this time poured from a bottle indicating that the wine was a grand cru. Whereas the tasters found the wine from the first bottle “simple,” “unbalanced,” and “weak,” they found the wine from the second “complex,” “balanced,” and “full.” from the NewYorker and The Frontal Cortex גם הכלכלן וגורו השיווק דן אריאלי ערך מבחן דומה : הכתבה המלאה מכלכליסט http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 52,00.htmlציטוט: פרק שני: לכסף יש טעם דוגמה לתגלית מפתיעה מהספר של אריאלי: תווית המחיר על בקבוק יין משפיעה על טעמו. כשאנחנו משלמים עבור בקבוק יין 115 שקל, טעמו ערב לנו הרבה יותר - מאותו היין בדיוק, בבקבוק שעלה לנו 50 שקל. טענה קצת משונה, לא? "אבל נכונה", אומר אריאלי, "לקחנו קבוצת נסיינים. בהתחלה עשינו להם מבחן טעימה עיוור. ככל שהיין היה יקר יותר, הם אהבו אותו פחות. אבל כשמזגנו להם מבקבוק עם תווית מחיר גלויה, המצב התהפך. פתאום היין היקר היה טעים להם יותר מהזול. וזה לא רק מה שהם אמרו, גם סריקת FMRI של המוח שלהם הראתה שהם נהנים יותר מהיין היקר. איך זה יכול להיות? מתברר שזו ציפייה שמגשימה את עצמה. אנחנו רואים יין יקר, או סטייק יקר – והגוף שלנו משחרר חומרים כימיים שיכינו אותנו לחוויה מסוימת. החומרים האלה הם שדואגים שנקבל את החוויה הזו, והטעם המקורי של היין כבר חשוב פחות. דרך אגב, זה רלבנטי לכל תחום. לקחנו אנשים ששותים הרבה מאוד קפה, ובלי להגיד להם החלפנו להם את האבקה באבקת קפה נטול קפאין. הם התעוררו מהקפה הנטול בדיוק כמו מהקפה הרגיל שלהם. מצד שני, כששמנו בסוד קפאין במיץ תפוזים, אף אחד לא דיווח על ערנות יוצאת דופן. הגוף שלנו מגיב לא רק למולקולות החומר, אלא גם לחוויה מסביב ולניסיון הקודם שלנו". ואם אנחנו רואים יין יקר מאוד, שנמכר במבצע של 50% הנחה. האם נהנה ממנו פחות? "זה נשמע מצחיק, אבל כן. כשיש הנחה גדולה, הגוף שלנו מפחית באופן אוטומטי מהציפיות, ולכן גם מהטעם. וככל שההנחה הזו תהיה יותר במודעות שלך, ככה ההנאה תיפגם יותר. זה כמובן פחות רלבנטי כשמדובר במותג מוכר, שאתה קונה במשך שנים ויש לך כלפיו ציפיות קבועות. רק אז המחיר לא משנה בכלל". לחיים! זה בערך דומה לסיפורים מפורסמים : אין הבדל בין הכבלים ואין הבדל בין מגברי סטראו ונגני CD  לידיעתך , שיטת ה- Blind testing מיושמת על ידי יצרנים המכובדים ב-Burgundy שנים רבות על מנת להסיר את הפקטור פסיכולוגי שציינת למעלה . לבודקים מגישים בקבוקים ללא מדבקות וללא סימול יקב על גבי פקק. גם תוצאות מעבדה נלקחות בחשבון . אני מאוד מקנא באנשים שמסוגלים לנטרל את "הפקטור הפסיכולוגי" ולהתענג על סטייק קפוא מפרה קדושה במחיר 39.90 במבצע ולא לבזבז כספם על סטייק מבשר מיושן שלא ראה מקפיא.
_________________ We deliver you the best
http://www.livesound.co.il
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 02/10/08 16:54
הודעות: 9699
|
לייזי : " קנה ייו זול והדבק עליו תוויות של יין יקר " חחחחחח לייזי יא פוץ, מגיעה לך בעיטה בשטקר בריליום והצלפה עם חוט חשמל באלף יורו  אני לא יודע לאיזה רמת מחירים הכוונה פה, אבל יקב הרי גליל של קיבוץ יראון נותן יין מצויין במחיר יומיומי, [ מדבר על אדום יבש, מרלו/קברנה וכד' ].
_________________ אַל תְּהִי בָז לְכָל אָדָם, וְאַל תְּהִי מַפְלִיג לְכָל דָּבָר, שֶׁאֵין לְךָ אָדָם שֶׁאֵין לוֹ שָׁעָה וְאֵין לְךָ דָבָר שֶׁאֵין לוֹ מָקוֹם
|
|
חזור למעלה |
|
 |
--- מושעה ---
|
 |
הצטרף: 02/03/10 12:33
הודעות: 3367
|
אהבתי מאוד את ההקבלה של ניל להבדלים בין כבלים ומגברי סטריאו.
To make a long story short, כאחד שלאחר שנים של ניסיונות פשוט לא מצליח להבדיל בין קברנה למרלו, בין פטיט סירה לשיראז, בין סוביניון בלאן לשרדונה ולמוסקט, אבל מצד שני מבדיל גם מבדיל בין כל ניואנס בין מגברים ובין כבלי חשמל, הגעתי לשתי מסקנות גורפות עבור עצמי:
1. זה שאני לא מבדיל בהבדלים בין שני סוגי יין לדוגמה לא אומר בשום פנים ואופן שהם לא קיימים. הבעייה היא אך ורק אצלי ולא בחיך של מי שכן מבדיל. אסור לי להיות בטוח, מתוך איוולת גמורה, שאם אני לא מרגיש בהבדלים אז הם פשוט אינם ולנסות בכל דרך להביא מאמרים, תוצאות מחקרים, עובדות ואקסיומות שינסו להוכיח לכל השאר כמה אני בסדר וכמה שהם הוזים. 2. אסור שהעובדה שאני כן מבדיל בהבדלים בין שני כבלים תהפוך אותי לסנוב ולפוץ. נהפוך הוא - אני צריך להיות "נדיב", ולהתחשב באלו שלא מבדילים בין X ל-Y בלי לצחוק עליהם, לחשוב שאני יותר טוב מהם במשהו, או לנסות להוכיח להם בכל דרך שהם מטומטמים.
_________________ "אולי אהבנו בתמימות, יותר מדי שירים והאמנו שנמות, על מה שהם אומרים"
|
|
חזור למעלה |
|
 |