עבורי, החדשות האודיופיליות הגדולות מCES הן כמובן ההצגה של הפטיפון החדש של טכניקס - ה 1200GAE.
אני מכיר היטב את ה 1200, ומה שמיוחד בו הוא כמובן העובדה שמדובר בפטיפון הנמכר בהיסטוריה, ובעמידות והשרידות היוצאת דופן שלו. מבחינת הצליל - הוא נתן תוצאה טובה למחירו בזמנו (בערך 500 דולר) אבל - בוודאי לאור ההצגה של כל כך הרבה פטיפונים חדשים בשנים האחרונות, שום דבר לכתוב אודתיו הביתה - וזה למרות קהל החסידים האדוק באודיו אסילום, שרובם (מקריאה מתמשכת שם) חסר מודל השוואה אודיופילי איכותי.
אז מה ההתרגשות הגדולה? קודם כל, כבוד לאיקון אמיתי, סמל עמידת הויניל בזמנים הקשים שהיו (ויהיו, לדעתי) עת התחום תוחזק ברובו על ידי DJS ברחבי העולם. העיצוב של ה1200 מזוהה כמעט מיידית גם על ידי רבים וטובים שרגלם לא דרכה מעולם בחנות הייפי. בנוסף, טכניקס יצרה כמה (אך בוודאי לא את כל!) איקונים אחרים של פטיפוני הנעה ישירה - טובים בהרבה מה1200 : ה SP15 וכמובן הSP10MKII ו הSP10MKIII. עד לאחרונה ניגן בביתי SP10MKII שעשה בית ספר אמיתי לקליראודיו אמבינט - פטפון רצועה עם מיסב מגנטי, ספק כוח עם רגנרטור, שלוש רצועות, ופלינת העשוי מפנצרהולץ... כמו הEMT והדנונים הבכירים, הSP10 לסוגיהם נבנו לשמש תחנות שידור ונבדלו מהשאר ביכולתם להתגבר על תופעת הCOGGING שמיררה את חייהם של רוב פטיפוני ההנעה הישירה של זמנם -ואת חייו של ה1200, פשוט העם ששרד את כולם.
MKIII האימתני הוא אחד הסמלים של נטישת הויניל בראשית שנות השמונים: הימים היו ימי לידת הסידי והמכירות היו נמוכות יחסית לקודמו.
ברבות הזמנים קמו חברות חדשות, שהבולטת ביניהם היא ברינקמן, שבנו פטיפונים בטכניקה שונה המאפשרת להתגבר על הבעיות הטמונות בתכנון המנוע של ה1200. הבעיה היא, שמדובר במנועים ותיכנון יקרים מאוד לחברות קטנות - היות והטכנולוגיה הנדרשת מסובכת והרבה פחות נגישה מקנית מנוע הנעת רצועה ובנית השאר סביבו. ואכן, השוק האודיופילי נשלט ברובו על ידי פטיפוני הנעת רצועה, ולאלה העושים שימוש בהנעה ישירה יצא שם רע למדי. רק בשנים האחרונות, בזכות היפנים (שינדו, כרגיל) ומשפצים דוגמת אלברט פורטר וARTISAN FIDELITY התחילו אודיופילים לגלות מחדש ענתיקות העושות שימוש בהנעה ישירה או IDLER WHEELS .
הטכניקס החדש, ה1200GAE שיעלה בערך 4000 דולר, יעלה פי 6 מהמחיר לצרכן של ה1200MK5' הדגם האחרון ששווק בצפון אמריקה. מצד שני, הוא בנוי באופן שונה לחלוטין מה1200 הישן, תוך שימוש בהרבה גישות מודרניות יותר ועם צ'יפים חדשים (זה לא טריוויאלי, היות והבעיה העיקרית שיש לSP10MKIII היא צ'יפים שקשה יחסית להשיגם...הלך הצ'יפ, כמעט והלך הפטיפון...).
המעמד המיוחד שיש למותג של טכניקס הן בעולם האודיופילי (ושוב, אני לא מתכוון ל 1200 המקורי) והן בעולם הדיג'י מבטיח שמדובר לא פחות במהפיכה בשוק הפטיפונים וחזרה למרכז הבמה של נגני הנעה ישירה. אכן, טכניקס הצהירה שבכוונתה ליצר לא פחות משלוש מליון חתיכות של הדגם הרגיל של 1200 (להבדיל מה1200GAE שהוא הוצאה מיוחדת בת 1200 יחידות, כמובן).
יהיה מעניין
