עכשיו 19/03/24 09:06

פורסם: 25/11/10 02:12 ע"י aloni


PS Audio PerfectWave Bridge



PS Audio PrefectWave Bridge


הספקנו להכיר את ה- PWD (או בשמו המלא PerfectWave DAC) כמעט מכל הזויות: מחשב בחיבור USB, טרנספורט CD האישי שלי וגם בשילוב הטרנספורט המיוחד של PS Audio, ה- PWT (לחצו על הלינק להגיע לסקירה הרלוונטית).
אך נותרה לנו זוית אחת שעד לא מזמן היתה עבורי בגדר תעלומה, ובחינתה היתה Long over due (שמענו על האפשרות הזאת כבר לפני חודשים ארוכים אך רק לאחרונה היא שוחררה לשוק בעיכוב משמעותי).

ובכן מדובר ב- PerfectWave Bridge.
ומה הוא בעצם ה- Bridge? כפי שציינתי בסקירתו המקורית של ה- PWD, ה- Bridge (גשר או מגשר) הוא כרטיס הרחבה יעודי של ה- PWD שהופך אותו לסטרימר אודיו בנוסף לשאר תכונותיו (השופעות) כ- DAC.

לפני שניגש לתכונותיו הסוניות של ה- Bridge בואו נלמד איך הוא עובד.

PS Audio PerfectWave Bridge



ה- Bridge כאמור הוא כרטיס הרחבה יעודי ל- PWD. זאת אומרת שהוא לא שמיש בפני עצמו או בשילוב DAC אחר. ה- PWD תוכנן במקור לתמוך בו, ולמעשה שילובו לא גורע דבר מהכניסות הדיגיטליות הקיימות ורק מוסיף עליהן.
תמיכה שכזאת מאפשרת ל- Bridge גישה ישירה ב- I2S ישירות לרכיב ה- DAC של ה- PWD מבלי לעבור המרות SPDIF או AES/EBU כפי שהיינו מחברים סטרימר חיצוני של חברה אחרת. החיסכון במקום (קופסא), כבלים וחשמל ברור מאליו...

במידה וכבר רכשתם את ה- PWD תוכלו לרכוש ולהתקין את ה- Bridge בעצמכם כפי שניתן ללמוד בוידאו המצורף, או לבקש את עזרת היבואן. המכשיר שבבחינה הגיע אלי כשה- Bridge כבר מותקן.



במהותו ה- Bridge הוא סטרימר אודיו. הוא מסוגל לנגן סטרים אודיו מהאינטרנט (כלומר בעיקר רדיו אינטרנטי) או קיבצי אודיו משרת UPNP.
רגע! אין לי שרת בבית! אני צריך לקנות שרת בשביל להשתמש ב- Bridge?
לא לא, אל דאגה. שרת היא מילה כללית למי "שנותן שירותים". זה לא חייב להיות סופר מחשב יעודי, זאת יכולה להיות גם תוכנה (שיתכן שכבר בבעלותכם) שרצה על אחד המחשבים ה"רגילים" בבית, ויתכן שבבעלותכם כבר רכיב חומרה התומך ב- UPNP מבלי אפילו להדליק מחשב (כגון ראוטרים מסויימים, NASים וכו', לא לדאוג אם זה לא מובן, מייד אסביר מה כל אחד אומר).

אך לא משנה אם אנו מעוניינים לנגן רדיו אינטרנטי או את קבצי המוזיקה שבבעלותנו, בכל מקרה נצטרך לחבר את ה- Bridge לרשת הביתית.
רשת ביתית לא חייבת להיות דבר מסובך. מספיק ראוטר (גם לא אלחוטי) בשביל שתהיה לכם רשת ביתית. למעשה המגמה כיום היא להקים רשת ביתית לצורך חיבור לאינטרנט אפילו אם יש רק מחשב אחד. זה פשוט יותר, נוח ואף מאובטח יותר.

כעת יש לחבר את ה- PWD (או את ה- Bridge יותר נכון) לאותה רשת ביתית. כיום ניתן לעשות זאת רק בעזרת רשת חוטית. אך גם עבור מי שאין באפשרותו להגיע עם כבל מהראוטר עד ל- PWD לא הכל אבוד. ישנן מספר שיטות לבצע זאת מבלי למתוח כבל חדש. אחת מהן היא להשתמש ברשת אלחוטית על ידי מתאם ethernet ל- wifi, שיטה נוספת היא להשתמש בפתרונות תקשורת על גבי רשת החשמל (קיימים מספר מוצרים כאלו, ועל פי דיווחים אני מבין שהם עובדים יפה סה"כ).
בעתיד PS Audio מתכוונת לספק (למכור) דונגל wifi יעודי שיתחבר ליציאת ה- USB על ה- bridge ולא ליציאת הרשת החוטית (כפי שעובד המתאם עליו דיברתי).

אוקי, עכשיו כשה- bridge מחובר לרשת הביתית אנו צריכים עוד שני רכיבים. שרת ה- UPNP והתקן שליטה.

PS Audio PrefectWave Bridge


נתחיל עם שרת ה- UPNP.
בואו נבין קודם כל מה זה. UPNP או Universal Plug And Play הוא שם כללי לקבוצת פרוטוקולים פתוחים המספקים מספר תכונות וביניהן העברת מידע, שליטה ובקרה של מדיה.
משום ש- UPNP הוא רק פרוטוקול (ועוד אחד פתוח) כל שצריך על מנת לעבוד איתו הוא התקן המחובר לרשת התומך בתכונותיו.
UPNP מגדיר מספר סוגי התקנים הרלוונטיים לשימושינו. מקור מידע, נגן והתקן שליטה.

הנגן שלנו הוא ה- Bridge, והוא מחובר כבר לרשת אז אפשר להמשיך.

כעת אנו זקוקים למקור המידע. זה יכול להיות אחד מכמה מכשירים נפוצים:

מחשב - יכול להיות מחשב נייד או נייח, העיקר שמחובר לאותה רשת ומריץ תוכנה תומכת UPNP.

ראוטר - ישנם מספר ראוטרים המאפשרים לחבר דיסק קשיח דרך USB ובעצם להפוך אותם ל- NAS. אם הם מכילים גם תוכנת UPNP אז אנחנו מסודרים.

NAS - או Network Attached Storage הינו התקן המשמש כ-"הרד דיסק חיצוני" אך במקום להיות מחובר בכבל USB למחשב הוא מחובר דרך הרשת הביתית - מה שמאפשר לו להיות בלתי תלוי במחשב ספציפי ולשרת את כל המחשבים על אותה הרשת.
גם כאן עצם המצאות NAS לא מספיקה שכן בפני עצמו הוא רק מספק Storage. אך אם ה- NAS תומך בפרוטוקול UPNP (לעיתים צריך להגדיר זאת ידנית) אז אנחנו מסודרים.

בכל אחד מהמקרים האלו יש להגדיר את מיקום המידע תחת הגדרות ה- UPNP ובדר"כ מכאן ההתקנים האלו יודעים לתחקר את המידע ולהעלות אינדקס של החומר לשימוש התקני הנגן והשליטה.

במקרה שלי המוזיקה אותה אני נוהג לשמוע דרך המחשב יושבת דרך קבע על NAS של חברת Netgear, ה- ReadyNas NV+ שבבעלותי כבר מספר שנים.
ה- NAS הזה תומך גם ב- UPNP כך שמלבד לאפשר את האופציה הזו בממשק הניהול לא הייתי צריך לעשות עוד משהו מיוחד, ה- ReadyNas אינדקס את הקבצים במהירות והם היו זמינים חיש מהר על ה- Bridge.

הרכיב האחרון לו אנו זקוקים הוא בקר השליטה.

בקר השליטה מאפשר לנו לדפדף בין החומרים המאוחסנים בהתקן האיחסון ולנגנם על התקן הניגון.
שוב, משום ש- UPNP הוא פרוטוקול פתוח ו- PS Audio מימשו אותו בצורה סטנדרטית אנו יכולים תאורטית להשתמש בכל התקן שליטה מבוסס UPNP.
אלו בדר"כ תוכנות למחשבים או מוצרים ניידים (טלפונים, PDA וכו').

חברת PS Audio הלכה צעד קדימה ופיתחה אפליקציה ל- iPhone/iPod Touch ההופכת אותו להתקן שליטה UPNP מן המנין. זה אומר שמלבד לשלוט על ה- Bridge התוכנה הזאת מסוגלת לשלוט על כל נגן UPNP כגון מדיה סנטרים שונים על המחשב.
התוכנה רצה גם על iPad אך שימו לב שהיא לא תומכת בו נייטיבית מה שאומר שהתוכנה תוצג על מסך קטנטן (בערך גודלו של iPhone) ולא תעשה שימוש בכל גודל המסך של ה- iPad (חבל מאוד! פיצ'ר הכרחי לטעמי ואני מקווה מאוד שיתוקן בעתיד הקרוב).
אגב, התוכנה לא תומכת במצב Landscape עבור מי שמעדיף לאחוז את המכשיר בצורה כזאת.

למרבה הפתעתי PS Audio לא מספקת את התוכנה חינם ללקוחותיה והם צריכים לרכוש אותה (כמו כל אחד אחר) דרך ה- App Store בעלות של כ- 10$.

PS Audio PrefectWave Bridge


הגיע הזמן לצלול אל תוך הפיצ'רים של כל הסטאפ הזה, מה שכמובן מתבטא בעיקר דרך תוכנת השליטה.

לתוכנה שישה מסכים עיקריים:

מסך Player - בחירת הנגן. כאן נוכל לצפות ברשימת נגני ה- UPNP הזמינים על הרשת שלנו ולבחור את הנגן עליו אנו רוצים לעבוד.
יפה ש- PS Audio הוסיפו גם את ה- iPhone/iPad עצמו כך שניתן לנגן שירים ותחנות אינטרנטיות גם על ה- iPhone/iPad למי שמעוניין לעשות שימוש בפיצ'ר שכזה.
במקרה שלי מלבד ה- Bridge וה- iPad מצאתי גם את ה- XBMC שרצה על מחשב ה- HTPC שלי, מלבד מוזיקה יכולתי גם לנגן שם סרטים. יפה!

אופציות מיוחדות במקרה ונבחר את ה- Bridge הן לבחור תדר דגימה (Up/Down sampling או Native), פילטר אודיו, פאזה רגילה או הפוכה ואת הכניסה הדיגיטלית שבשימוש ה- PWD (הסימון Music Library אומר שבחרנו את ה- Bridge).

מסך Library - יציג עבורנו את שרתי ה- UPNP הזמינים על הרשת. כאן נבחר את המקור שלנו (ה- NAS בדר"כ במקרה שלי) אך לא את האלבומים או הטרקים לניגון.

מסך Music - אני קופץ למסך השמאלי ביותר. כאן בעצם נוכל לדפדף בתוך ספריית המוזיקה שלנו ולבחור אלבומים/טרקים לניגון.
נוכל לאתר אלבומים על פי מספר חתכים. ספריות כפי שיושבות על שרת האיחסון, על פי שמות אלבומים, על פי שמות אומנים, על פי ז'אנרים ורשימה ארוכה של כל הטרקים. ניתן גם לבצע חיפושים טקסטואליים.

סה"כ המסך הזה עובד די יפה, נוח ומהיר ללמידה ושליטה.
החיסרון העיקרי עבורי הוא החוסר בעטיפות האלבומים. כלומר עד שנתחיל לנגן טרק או אלבום לא נראה את העטיפה.
חיסרון שני הוא כאשר צופים בחתך האלבומים מופיע רק שם האלבום ללא האומן, לעיתים זה לא מספיק לי בשביל לשחזר בראש באיזה אלבום מדובר (כמובן שכאשר נבחר את האלבום נראה את שם האומן).

כאשר נלחץ על אלבום מסויים יוצגו כל הטרקים שהוא מכיל. לחיצה על טרק מסויים (או Play All שאני מניח שאתם יכולים לנחש מה מטרתו) תעלה תת תפריט המאפשר לנו להתחיל לנגן מייד, לנגן מייד בסיום הטרק הנוכחי, להוסיף לסוף התור או להחליף את התור הקיים.
ניתן גם להכניס את הטרק(/ים) לרשימת המועדפים.

מסך Queue - מסך Queue (או תור) הינו המסך המפרט את הטרקים הנמצאים כרגע ברשימת הניגון. כאן נוכל לערוך רשימה זו - להסיר טרקים, או לשנות את סדר הניגון. כאן נוכל גם לשמור רשימות השמעה ולהעלותן כשנחפוץ בכך.

לחיצה על טרק מסויים ברשימה פשוט תתחיל לנגן אותו.

מסך הניגון - כאן נוכל לצפות סופסוף בתמונת האלבום (לאחר מספר דקות היא תופיע גם על מסך ה- PWD, שם הטרק, האלבום והאומן מופיעים מייד).
זהו מן פאנל שליטה פשוט מאוד בעל אפשרויות Play/Pause כמו גם Prev/Next (מהתור), שליטה בווליום בסליידר התחתון וקפיצה בטרק (seek) בסליידר העליון.
כפתור ה- i בצד ימין למעלה מקפיץ אותנו לתת מסך שמספר לנו על האומן (נתונים הנשאבים דרך האינטרנט כמובן), הופתעתי לגלות שזה עובד גם על אומנים ישראלים (לעיתים מוצג בעברית, לעיתים באנגלית). מידי פעם גיליתי גליצ'ים בזיהוי (ישראלים ולועזיים כאחד) אך אלו היו בודדים.

מסך Radio - המסך האחרון שנותר לנו הוא מסך הרדיו. כאן נמצא שידורי "רדיו" אינטרנטיים.
אלו כוללים את ה- eTracks של PS Audio. תחנה אחת (בינתיים) בניהול PS Audio שרוב זמן המצאות המכשיר אצלי כלל לא פעלה (כעת כן).
Public Radio, שידורים אינטרנטיים של תחנות רדיו אמריקאיות.
Staff Picks התחנות הנבחרות של צוות PS Audio (ז'אנרים שונים).
Internet Radio - מאות תחנות רדיו אינטרנטי מקוטלגות על פי ז'אנר. יש כרגע באג בתוכנה (שלא תוקן בעדכון האחרון אבל אמור להסתדר בעדכון הבא) באשמתו קטגוריות הז'אנרים מגיעות רק עד האות I (הז'אנר Indie הוא האחרון), כלומר נוכל למצוא קלאסי (Classic או Classical) אבל לא נוכל למצוא Jazz או Rock.

בסרטון הבא אנסה לעבור במהירות על מגוון המסכים על מנת שתוכלו לקבל תחושה על צורת ההפעלה.


לצפיה באתר vimeo


יש לזכור שבאמצעות השלט של ה- PWD אי אפשר לעשות הרבה וחייבים שלט UPNP. ואם כבר כזה הייתי הולך על iPhone/iPod משום שהתוכנה הזאת מתאימה לגמרי ל- Bridge (הגיוני בהנתן שנכתבה בעיקר עבורו).
כאמור בעת הניגון נוכל לראות את שם המבצע והטרק על מסך ה- PWD בדומה מאוד ל- PWT, רק שבמקרה זה לעטיפת האלבום לוקח המון זמן להופיע (לפחות אצלי, וגם כאן המכשיר דורש כרטיס SD בשביל להציג אותה בכלל).

PS Audio PrefectWave Bridge


סטאפ


אין לי שום דבר מיוחד לספר בסעיף הסטאפ, ה- Bridge הגיע כבר מותקן על ה- PWD, וזה שולב במערכת האישית שלי המפורטת בסוף הסקירה.

בדר"כ אני עושה שימוש בכבל רשת אחד שמגיע עד הסטנד עבור המיוזיק סרבר. תחילה העברתי כל הזמן את הכבל בינו לבין ה- Bridge, אבל כשראיתי שהסקירה מתארכת שלפתי כבל ספייר שכבר עובר את המרחק בין ה- HUB הסלוני לסטנד.
נדהמתי לגלות שאין לי שם פורט פנוי (רכשתי HUB ג'יגה של חמישה פורטים משום שהייתי משוכנע שזה יספיק לסלון), מסתבר שהוא מחובר ל- מחשב HTPC, מיוזיק סרבר, פרונטו אקסטנדר, סטרימר וידאו וכבל אחרון מחבר אותו לסוויטצ' המרכזי של הבית בשביל אינטרנט וחיבור לשאר המחשבים.
אוף החיים הדיגיטליים האלו. ויתרתי על סטרימר הוידאו לתקופת הבחינה. גם כך אין לי פנאי להשתמש בו.

לצורך הבחינה השתמשתי גם במיוזק סרבר האישי שלי מחובר ל- PWD בכבל USB של פורוטק וכן בשילוב ה- hiFace בחיבור SPDIF.

PS Audio PrefectWave Bridge


סשן האזנה


אני מקווה שהעברתי מספיק מחווית השימוש והשליטה ב- Bridge, שכמו בכל נגן חסר מדיה פיזית אני רואה אותה כבעלת חשיבות גבוהה ביותר. אך מן הסתם אף אחד מאיתנו לא מוכן לוותר על האיכויות הסוניות.

מכיוון שאת ה- PWD כבר הספקנו להכיר בכמה הזדמנויות אני לא מוצא טעם לעשות ל- Bridge סשן האזנה סטנדרטי (זה לא מדויק, הסשן שלי כן היה סטנדרטי, אך כאן בסקירה אני מציג פן מסויים), במקום זאת אעשה סשן השוואתי עם אלבום אחד שהשתתף בסקירת ה- PWD ואלבום אחד חדש.

ההשוואה תכלול עבודה דרך ה- Bridge מול עבודה עם המיוזיק סרבר שלי בחיבור USB ישירות ל- PWD וכן שילוב ה- hiFace בכניסת ה- SPDIF. אולי נוסיף גם את ה- CDP.

כבר מזמן מצאתי את ה- hiFace כספק יציאה דיגיטלית ראויה ביותר למחשב. השאלה עליה הייתי רוצה לענות היא האם בעזרת ה- Bridge נוכל להפתר לגמרי מכל הסירבול של המחשב ועדיין לשמור על איכות סונית ראויה?

בואו נבדוק.

PS Audio PrefectWave Bridge


Joshua Redman - MoodSwing
נתחיל עם MoodSwing שהשתתף בסקירת ה- PWD המקורית, אז רק בחיבור USB.
התחלתי עם אותה הבדיקה. מאוד מזכיר לי את מה ששמעתי אז (ונחמד שיש לי את התיעוד לבדוק את עצמי).
אך האמת שזה נשמע לי אפילו יותר טוב, יותר "בריא", ובכלל מזכיר לי שיש מימושים של USB לא רעים בכלל.
יתכן שההבדל נובע מהשינויים בחדר ובסטאפ, יתכן שמכבל ה- USB האודיופילי (של פורוטק, עוד עליו בהזדמנות אחרת).

אני עובר ל- hiFace. כן, יש סיבה שאני כל כך אוהב אותו. הוא קצת יותר "מתנגן", כשהסקסופון ב- full throttle יש קצת פחות מעצורים סוניים. מבחינתי הוא קצת יותר מוזיקלי ופחות אודיופילי.
לא הבדל של שמיים וארץ, לא הבדל ששווה בשביל כל אחד להשקיע את מחירו (במיוחד כשהכפיל את מחירו מאז הסקירה), מבחינתי כן, במיוחד כשאלו תכונות שמאוד חשובות לי בשחזור מוזיקלי.

דרך ה- Bridge הלא הוא מושא סקירתנו, התוצאה מזכירה לי דווקא את ה- PWT. אנרגטית יותר משתי האופציות הקודמות. "נקיה" מחד אבל בעלת סאונד מעט אודיופילי (נוטה יותר לקצוות מאשר למיד) אך זה לא שיש כאן בעיה במיד, ממש ממש לא... הסקסופון של רדמן דומיננטי מן הסתם לאורך האלבום הזה, ונשמע גדול ובשרני.
למעשה הוא נשמע יותר בשרני וקצת כהה משתי האופציות הראשונות מה שלא כל כך מתחבר לי עם ה- PWT.

נכניס למשוואה גם את ה- CDP שלי (מחובר אנלוגית לפרה, לא דיגיטלית דרך ה- PWD). הוא נשמע לי כמו שילוב של ה- hiFace וה- Bridge. הצליל די מלא בדומה ל- Bridge, יש גם יותר סימני אוירה מה- hiFace (כפי שקורה עם ה- Bridge), אבל הסגנון המוזיקלי יותר דומה ל- hiFace (יותר רגוע פחות אנרגטי).
היתרון הגדול שלו על ה- Bridge היה שלמרות הגודל והבשרניות זה לא בא על חשבון ניואנסים ו- finesse כפי שבאו לידי ביטוי באלבום הספציפי.

Martha Argreich And Friends - Live From Lugano Festival
שימעו, אין לי מושג למה דווקא האלבום הזה התייצב לסשן הפעם, כנראה השפעת המפגש הקלאסי שיתקיים אצלי השבוע (מקווה שכבר התקיים כששורות אלו יפורסמו).
על האלבום, הפסטיבל, הרעיון וארגריך מוטב שתקראו את סקירתו של אביעד חברנו אם עוד לא עשיתם כן (וגם אם כן ועוד לא האזנתם ממליץ לרענן).

יש בשלושת הדיסקים כל כך הרבה ביצועים שהייתי חייב להתמקד ביצירה אחת. נבחרה דווקא ה- Grand Sextet של Glinka מהדיסק השני. שום סיבה ספציפית מלבד שהתחברתי אליה עוד בההאזנה הראשונה לפני מספר חודשים. אומנם לא עם ארגריך על הפסנתר (פולינה לסקנקו).

נתחיל הפעם עם ה- Bridge.
וואו, אני בשוק מהשיחזור הסוני שה- Bridge נותן כאן. איזה עוצמות על הפסנתר, איזה מלאות בכלי הקשת.
היצירה הזאת שוב ממחישה לנו יפה מאוד את ההבדל בין שלושת המקורות (הפעם החסרתי את ה- USB).

פה גודל הצליל של ה- Bridge (שאינו עצום או מנופח, אל תבינו אותי לא נכון) הוסיף המון לביצוע, במיוחד לכלי הקשת שנשמעו בשרניים ו, המממ, מדהימים.
כאן גם התכונות ה-"אודיופיליות" הוסיפו ולא גרעו, עוד קצת חיזוק לרגיסטרים הנמוכים של הפסנתר, עוד קצת סימני אוירה. המוזיקליות האנרגטית הוסיפה המון לחלק הראשון ועד שהאזנתי לשני המקורות האחרים גם לא הרגשתי כל בעיה בחלק השני - הרומנטי יותר.

מעבר ל- hiFace, כן, הוא יותר מעודן טונאלית. בחלק השני אני יותר מתחבר למוזיקליות הזורמת שלו. עם זאת בקטעים הדינמיים יותר (הראשון והשלישי) הוא אולי מרגיש קצת עייף לעומת ה- Bridge.

ה- CDP לא עשה פה בית ספר לאף אחד מהמקורות האחרים. בעצם כמו שכתבתי קודם הוא מן שילוב של שני המקורות האלו. מוזיקליות בסגנון ה- hiFace רק הולכת יותר רחוק לכיוון הזה, כאן הקטע הרומנטי נשמע בשיאו. הטונאליות יותר מזכירה לי את ה- Bridge אך מוסיפה עליו הרבה עידון.
עדיין, בקטעים הקצביים והדינאמיים ביותר הרגשתי יותר התרוממות רוח בניגון דרך ה- Bridge.

PS Audio PrefectWave Bridge


סיכום


ה- Bridge. חתיכת שדרוג לממיר שכבר היה מדהים ברמת הפיצ'רים והתכונות הסוניות, בטח ביחס למחירו.
האם זהו המקור הדיגיטלי הכי טוב ביקום? כנראה שלא. אפילו את ה- hiFace העדפתי בתכונות מסויימות (ולפעמים גם פחות כפי שקראתם בסשן ההאזנה).

באופן כללי אני יכול להגיד שזהו מקור נקי אך בעל צליל מלא, אנרגטי וקצת "אודיופילי" כמו שאר חברי סדרת ה- PerfectWave. הוא מסוגל לשחזר מוזיקה רומנטית בלי לייבש אותה לחלוטין, אבל יתרונו דווקא בחומרים היותר קצביים.

לא הייתי מתנגד לקצת יותר עידון, בעיקר בתחום המיד והמיד הנמוך, אך בסה"כ ביחס לתוצאה הכוללת אני מרוצה.

אך כפי שכתבתי בתחילת (או אמצע) הסקירה, במקורות דיגיטליים חסרי מדיה יש לי גם ציפיות מרחיקות לכת בתחום השליטה והנוחות.
כאן, אם נוסיף את ה- iPhone/iPod/iPad ה- Bridge עושה עבודה יפה מאוד, אולי אפילו חריגה בתחום, אך יש עוד כמה דברים שהייתי משפר:
לפעמים ה- Seek בתוך השיר לא ממש מהיר וחלק
לעיתים יש מן תיקים או קירקוש כאשר לוחצים על Prev/Next או Pause/Play
קרה לי פעם אחת שהמכשיר נתקע לחלוטין בעת השימוש (הייתי צריך לכבות ולהדליק מהכפתור האחורי!)
לפעמים מעבר למסך ה- Queue סגר לי את התוכנה על ה- iPad והייתי צריך להפעיל אותה שוב (קרה גם בוידאו!)
שילוב עטיפות אלבומים בדיפדוף בספרייה

ולמרות שאלו נראות כמו צרות צרורות זה ממש לא המצב. רוב רובו של השימוש ב- Bridge היה חלק לחלוטין, נטול בעיות ומתאים לא רק למומחי מחשבים אלא לכל אחד, וכאן אולי אחד היתרונות הגדולים שלו.
לא צריך להרכיב מחשב, לא צריך להתקין תוכנות, לקנפג ולמצוא דרך לשלוט על הכל. הכל בחבילה אחת נוחה ופשוטה. אולי למעט שרת האיחסון. כאן PS Audio היו מקבלים ממני עוד כמה נקודות זכות אם היו מאפשרים חיבור דיסק חיצוני ב- USB במקום שרתי UPNP על הרשת.

אבל אי אפשר לדעת, כל המגבלות האלו ניתנות לטיפול על ידי שידרוגי תוכנה בלבד ו- PS Audio עוד עלולים להפתיע אותנו.

ה- 3,500 ש"ח האלו (מחירו של ה- Bridge) נותנים הרבה דיבידנדים לשקל, זה בטוח. למי שיש כבר PWD ו- iPhone ואין לו פתרון למדיה דיגיטלית אין פה בכלל שאלה מבחינתי. בכל מצב אחר זה תלוי כמובן בהעדפות אישיות, אך מה שבטוח זה שה- Bridge מצטרף כחבר מן המניין למשפחת ה- PerfectWave המעניקה יחס נהדר של עלות תועלת בשילוב פיצ'רים יחודיים ואיכויות סוניות מפתיעות.

PS Audio PrefectWave Bridge


סטאפ בחינה והשוואה


מקור: MBL 1531, PC Based Media Server, hiFace
הגברה: MBL 8011S, MBL 5011
כבילה - חשמל: Siltech Ruby Hill II, MBL, Elrod
כבילה - סיגנל: Siltech Compass Lake, Siltech Prince, Siltech Princess, Siltech i770
סטנד: Finite Elemente Pagode Master Reference
רמקול: WLM La-Scala

מחיר: 3,500 ש"ח
יבואן: Live Sound




hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?
סקירות אודיו
הכל
הגברה
רמקולים
מקורות
אחר
סקירות מוזיקה
הכל
קלאסי
ג'אז
פופ/רוק/אלטרנטיבי
עולם/ישראלי/אחר
קישורים
מותגים על פי שם
מותגים על פי יבואן
מומלצים
הפורום
הרשם
לוח בקרה
הודעות אחרונות