עכשיו 19/03/24 05:32

פורסם: 05/11/08 13:58 ע"י aloni


מגבר שפופרות משולב Octave V70


חברת Octave הגרמנית מייצרת מוצרי אודיו כבר למעלה מ- 20 שנים. פילוסופיית החברה גורסת כי בימיינו הלקוח הפוטנציאלי מצפה למוצר איכותי ואמין שיוכל לשרת את בעליו שנים רבות, גם כשמדובר במוצר מבוסס שפופרות.
על מנת לספק דרישות אלו משדכת החברה אלקטרוניקה מתוחכמת שנועדה להגן ולכייל את המנורות ובכך לשמור על המוצר ועל ביצועיו לאורך זמן.
החברה לוקחת את האמירה הזאת צעד קדימה, ומעבר לשלוש שנות אחריות למוצר היא מעניקה גם שנת אחריות למנורות.

-6.jpg



החברה מאמינה כי יתרונות ההגברה השפופרתית ידועות ללקוח, אולם רבים חוששים מהחסרונות המובנים בטכנולוגיה (יחסית להגברה טרנזיסטורית לדוגמה) ביניהם בעיקר אמינות ויכולת להניע רמקולים פחות נצילים.

בנושא האמינות מטפלת החברה בעזרת האלקטרוניקה אותה כבר הזכרנו, את נושא הכח תוקפת החברה בעזרת שנאים מתוצרת עצמית המאפשרים לה תכנון מוצרים בעלי כח מפתיע, באופן יחסי ובכלל.
בקיצור, כמו שאמרה הפירסומת "להיות עם ולהרגיש בלי".

-2.jpg



המוצר שהתייצב לסקירה הינו ה- V70. מגבר משולב (אינטגרייטד) ברמת הביניים של החברה (מתחתיו ה- V40, מעליו ה- V80 החדש).

נתוני המכשיר

טכנולוגיה: שפופרות Push Pull (מסוג 6550/ECC 88/8C)
הספק: 70 וואט ב- 4ohm
כניסות: 5 RCA
יציאות: Pre-out RCA ובנוסף Tape REC
שלט: קיים, כולל אופציית לימוד למכשירים נוספים
מיוחד: אופציה לחיבור Black Box


מבחוץ

המכשיר שהתייצב לבחינה התהדר במארז אלומיניום כסוף, הגימור בלט באיכות החומרים והדיוק בחיתוך ובהרכבה. מראה המכשיר נוטה לכיוון המודרני, כאשר מסירים את הגריל (בקלות) המנורות ניצבות בגאון, עובדה המעניקה קונטרסט מעניין בין הטכנולוגיה הותיקה והמראה המודרני. יפה.
שילוב של הסטייל, איכות החומרים והמשקל מעניקים למוצר תחושה יוקרתית, אפילו מעבר למחירו.

-5.jpg



-4.jpg



בפאנל האחורי אנחנו מגלים כמות חיבורים נדיבה, 5 כניסות RCA בעלות תויות CD, Tuner, Phono, Aux ו Tape ובנוסף Tape REC. המכשיר גם מציע יציאות Pre-out המאפשרות להשתמש בו כ- Pre Amplifier או אפילו להוסיף פאוור עבור Bi-Amp.
אציין לטובה את מחברי הרמקולים, אלו נוחים באופן מיוחד לשימוש עם כבלים בתצורת Spades ומאפשרים נעילה חזקה ובטוחה בקלות רבה.

-11.jpg



קונקטור נוסף ומוזר למראה מופיע בצמוד לקונקטור החשמל ועל ידו הכיתוב Black Box. ובכן, קונקטור זה מיועד לחיבור מוצר בשם Black Box (אופציונאלי) שעל פי טענת החברה מייצב את אספקת הזרם ומוריד את ההתנגדות, דבר התורם לטווח הדינמי, להפרדה ולגודל הבמה. לצערי לא הזדמן לי לבחון טענות אלו.

-10.jpg



הפאנל הקידמי מורכב משני בוררים גדולים, השמאלי בורר המקור (source) והימני בורר הווליום. ביניהם לוח תצוגה שלמרות שבמבט ראשון נראה כאילו מכיל תצוגה דיגיטלית – בעצם מכיל לדים צבעוניים אשר מביעים חיווי על פעילות המכשיר, המקור הנבחר ומאפשרים כיוון Bias.
כיוון ה- Bias קל מאין כמוהו, ברגע שנכנסים למצב הכיוון כל טור לדים משקף את סטטוס כיוון המנורה, צבע ירוק מורה על כיוון מדוייק, שני הצבעים האחרים מורים על צורך לסובב את הבורר לכיוון המתאים.
כאשר כל הלדים ירוקים אנו מוכנים.

בעת הדלקת המכשיר נדלק הלד הצמוד למילה Wait, לד זה דולק למשך מספר שניות בהן המכשיר מבצע תהליך שנקרא Soft Start, בתהליך זה מזרים המגבר למנורות את החשמל בצורה הדרגתית ובכך שומר עליהן.
כשנורת ה- Wait נכבית אנו מוכנים להאזנה ראשונה.

-8.jpg



ביצועים

אינטגרייטד, כמה פשוט, כמה נוח... כבל אחד ל-CD (והוא MBL 1531) , אחד לחשמל, כבלי רמקולים וסיימנו. לפעמים אני שוכח שזה יכול להיות כל כך פשוט וקומפקטי.
התחלתי עם חיבור לרמקולי ה- WLM La-Scala שחשבתי שתועיל להם הגברה שפופרתית. ובכן, לא טעיתי אבל מאוחר יותר הסתבר לי שהם ממש לא לבד בסירה הזאת.

לאחר כמה שעות שהמכשיר בחשמל ומנגן בעצמה נמוכה אפשר להתחיל להאזין ולגלות מול מי אנחנו עומדים.
אני מתחיל עם מספר ביצועים ווקאליים, דינה וושינגטון וג'וני הארטמן (כל אחד בתורו) מופיעים במרכז הבמה במלוא תפארתם. בהתחלה קצת נבהלתי מהגודל, אני מדבר על צליל ממש גדול, כזה שלחישה קלה של דינה מרגישה שמלטפת אותך מכל צד. אחרי כמה דקות אני מתרגל וממשיך לגלות הבדלים מהפרזנטציה שאני מכיר.
הבאס קיבל משקל כבד בהרבה, כאילו עבר שתי עונות של "לעלות בגדול", עם זאת הוא לא הרגיש מעיק או משתלט אבל גם לא הרגיש מהיר במיוחד, אני אוהב את זה.
השינוי בבאס אומר שניתן כעת לשמוע ביתר קלות את נתיב הבאס שמשרטט הקונטרה באס (לדוגמה) כבר בווליום נמוך, למי שאוהב לשמוע בווליום כזה זאת ממש ברכה.

-3.jpg



מעבר לבאס הפרזנטציה כאמור גדולה, בשלב מסויים הרגשתי שהיא גדולה מידי, האימג'ינג המדויק שכל כך אהבתי ברמקול הזה קצת הלך לאיבוד, כשליסה אקדייל שרה בקולה המאנפף חסר היה לי המרחק הגדול מהנגנים, אני גם מרגיש שמשהו בטונאליות השתבש.
לאחר כמה משחקים גיליתי ששילוב הכבלים בו השתמשתי לא היה אופטימאלי. גיליתי ששילוב של סילטק כאינטרקונקט ו VDH ככבל רמקול עבד יותר טוב, גם JPS כאינטרקונקט וסילטק ככבל רמקול עבד מצויין.
השינוי בכבלים צימצם את גודל הפרזנטציה לגודל ריאלי יותר אך עדיין גדול מהסטנדרט שלי, הבאס פחת גם הוא מעט בניפחו והרגיש מהיר מעט יותר. הסה"כ נשמע הרבה יותר טוב, האימג'ינג היה ריאליסטי מספיק והטונאליות טובה מאוד.

-7.jpg



ההפתעה הגדולה ביותר היתה בכוחניות המגבר, למרות שהנתונים הייבשים לא מצביעים לנו על "סופר מגבר", ההרגשה הכללית היתה שהמגבר "מעיף" את הרמקול בלי שום בעיה. אמנם את ה- WLM זאת לא בעיה גדולה, אך ההרגשה נשמרה גם עם סונוס פאבר גראנד פיאנו וכן בשילוב ויינות מסדרת שונברג.
החברה טוענת שהמגבר מסוגל להתמודד בגבורה עם עכבה נמוכה עד כדי 2ohm, נתון מרשים למגבר מנורות המסביר כיצד המגבר מסוגל להניע גם רמקולים קשים כגון B&W ושות.

הכוחניות של המגבר מתבטאת גם בכך שהוא לא ממש מוגבל לסגנון מוזיקה מסויים, הטווח הדינאמי שלו יותר מראוי ובשילוב עם סטאפ מתאים ידע לנגן כל סוג מוזיקה.
המגבר גם ידע להוציא מסטאפ "רזה" תוצאה יותר גדולה, ולטעמי גם להרגיע במעט סטאפים בהירים מידי או אפילו צווחניים.
הוא פחות יתאים (לטעמי לפחות) לסטאפים בעלי כיוון "דארקי" או חסרי פירוט, למרות זאת אין לו נטייה לאובר-רומנטיות, כלומר הוא לא מעניק תחושה של מוזיקה שמתנגנת מאוד לאט.


-9.jpg



סיכום

זהו אחד המגברים המעניינים יותר שיצא לי לשמוע, השילוב של הטכנולוגיה, המראה, הבית הטוב, האיכויות הסוניות והמחיר מעניקים יחס עלות תועלת יוצא דופן.
צורת התפעול והאמינות יתאימו כנראה גם למתנגדים להגברת שפופרות, הכוחניות והאפשרות לנגן את מגוון סוגי המוזיקה ידברו גם לכל שאר המשתמשים.

-1.jpg



יבואן: לייב סאונד – http://www.livesound.co.il
מחיר מחירון: 21,500 ש"ח




hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?
סקירות אודיו
הכל
הגברה
רמקולים
מקורות
אחר
סקירות מוזיקה
הכל
קלאסי
ג'אז
פופ/רוק/אלטרנטיבי
עולם/ישראלי/אחר
קישורים
מותגים על פי שם
מותגים על פי יבואן
מומלצים
הפורום
הרשם
לוח בקרה
הודעות אחרונות