Munich High End 2012 - Absolare Rockport
זהו מסוג החדרים שאני מאד אוהב בתערוכות, מתחבר ונהנה. לסיכומו של יום, בשביל חדרים כאלו אני מגיע לתערוכה בכלל. גם בשביל לקבל מושג על מערכות בסדר גודל שכזה (ויש כאלו לא מעט בתערוכה), אך בעיקר כדי להקשיב לחברות שלא יוצא לנו כאן בארץ לראות, לשמוע או לשמוע עליהן אפילו בדרך כלל.
אז את רוקפורט אנחנו מכירים. הייתה שנה בארץ שהיה להם הייפ די חזק ובצדק אם אתם שואלים אותי.
כמה מחברנו האודיופילים היקרים ביותר רכשו מיגאל כמה וכמה אקסמפלרים מופלאים ואני בטוח שהם נהנים מהרמקול - immensely.
את הרמקולים של החברה חיבבתי מהרגע הראשון ששמעתי, אולי בעיקר בשל התשוקה שבערה בי באותו הזמן לפטיפון האגדי שלהם

.
ובכל זאת, זו חברה שמייצרת חולמת ונושמת רמקולים ומוסיקה בכל מילימטר של חומר וזו כנראה אחת החברות היחידות שאני מוכן לשמוע כדי שתחליף את האוונטי האהוב שלי. אבל מספיק על עצמי..
רוקפורט הציגה השנה את הרמקול אקווילה (aquila) יחד עם מערכת כמעט שלמה של חברת אבסולרה (יש לבטא -
AB-SO-LA-RE) שהינה חברה שקמה ע"י שיתופי פעולה בינלאומיים של מתכננים, בעלי מלאכה ואודיופילים שמטרתה ליצור פתרונות (עלייק!) מושלמים לכל הנישה. שמענו בחדר פווארים, קדם מגבר, פיוריפייר שמבוסס על ביביי,
ואפילו את ה RACK שלהם הם הביאו כדי שהציוד המדהים שלהם יעמוד עליו. למקורות היו שם פטיפון כמובן, מן סטרימר (אלון אולי יוכל לשפוך אור עליו, אני לא שמתי עליו מידי) ומגדל "חמוד" של חברת MSB שנתנה כנראה את כל ההמרה.
הסאונד היה בחדר כמעט כמו שהוא נראה - יקר ויוקרתי. אך לא מבולבל, קר או מנותק מהמציאות, אלא חודר ומסודר עד מאד. מסוג המערכות שאתה כבר חוזה שהם יצליחו להתמודד עם כמעט כל דבר שתריץ עלייה. הרמקול הזה מדהים מאין כמותו לטעמי עם אקסטנשיין בבס בצורה הטובה ביותר כנראה ששמענו בתערוכה ובכלל
האלקטורניקה כנראה מחמיאה לו מאד והשילוב היה מאד לטעמי. ללא ספק אחד החדרים המעולים שהיו השנה,
אם כי הייתי מת להיות שם בהדגמה פרטית של כמה שעות כדי לתת לה בראש ולתהות על קנקנה בצורה רצינית הרבה יותר. ממ .. אולי בעתיד.