לפני מספר ימים פירסמו שוב את אחת מהרשימות החשובות והנוצצות ביותר בעולם הקולינאריה.
חמישים המסעדות הטובות בעולם על פי סאן פלגרינו (כן כן, אלה מהמים).
ניתן לראות כבר בעשירייה הפותחת (הטובות ביותר), את NOMA הנורדית, שעדיין לוקחת את המקום הראשון כבר הפעם השלישית ברציפות השנה (כל הכבוד לרנה רדזפי שפשוט המציא את המטבח הנורדי מחדש ובכלל סחף את העולם אחריו).
עוד נוכל לראות ששלושה מתוך העשרה הן מסעדות הממוקמות בספרד, שתיים בסן סבסטיאן (כנראה מוקד עלייה לרגל החשוב והטעים ביותר כיום בעולם).
פר סה (PER SE) אהובתי נמצאת "רק" במקום השישי (בעוד הפרנצ' לונדרי ירדה למקום ה 43

), אבל השף הגאון, המסטר, הענק - תומס קלר, קיבל את פרס מפעל החיים.
אלנה ארזק קיבלה כמובן את פרס השפית לשנת 2012, בעוד מסעדתה ARZAK הגיע למקום ה8 והמכובד מאד!!! (היא אחת משלושת הספרדיות).
הפתעה נוספת אך מהצד הטוב השנה, זו עלייה מטאורית או נכון יותר כניסה מטורפת למסעדה החדשה של הסטון בלומנטל - DINNER
הלונדונית, שהגיחה בפעם הראשונה שלה במדריך במקום ה 9. אין מנוס, החבר בלומנטל, פשוט אלוף העולם. אבל ככה זה שהתחנכת על ברכי מרקו פייר וויט

.
מממ.. מה עוד... צרפתיות במפתיע לחלוטין לא נמצאות בעשירייה הפותחת השנה, כפי שעינכם רואות.
שנה שעברה מסעדת -La Chateaubriand שהיוותה הפתעה מטורפת נשרה מהמקום ה 9 למקום 15 השנה.. אך זה כנראה נובע מקונספט חדש\ישן שמחלחל כיום בפריס בעיקר וזה כיוון ביסטרואי יותר, חומרי גלם משובחים ופשטות לאומת חדרי אוכל מפוארים, כלי זהב ו10 מלצרים על שולחן (בקיצור נהירה ורדיפה אחר כוכבי משלין).. כמו גם סידורי צלחת שצריך להיות כימאי בשביל להצליח בהם. אם בגלל זה המצב הנוכחי, אני בעד דווקא. שימשיכו כך.
ישראליות כמובן אין עדיין בשום מקום ב 50 וגם אם הייתה רשימת 100, גם לא בטוח שאנשי סאן פלגרינו הייו מגיעים לכאן.
משמועות פה ושם.. החברה בסאן פלגרינו לא בדיוק מחשיבים את הארץ כמקום לפודיס.. ולא באמת רוצים לבדוק, אני די מבין אותם
למרות שפה ושם אפשר למצוא בארץ מציאות או הברקות, חוסר העקביות והשירות הגרוע בדרך כלל בארץ, לא מביא איתו בשורה מספקת כדי להיות אחת מאלו ברשימה הזו או ברשימות רציניות שכאלו.
אולי בעתיד.. נראה.
עד השנה הבאה..
C YA.