עכשיו 02/05/25 21:55

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 4   [ 40 הודעות ]
עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חוויה מתקנת (או poor man’s acoustics)
הודעהפורסם: 25/09/08 11:52 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

כבר כמה שנים שאני מתכנן לרכוש מקרן. כצופה נלהב של סרטים וסדרות אני לא חושב שיש עוד אמצעי תצוגה שמסוגל להעביר חויית צפייה טובה מזאת (בהנתן התנאים הנכונים).
עד כה, מעבר תכוף של דירות שכורות ועצלות כללית גרמו לי לדחות את הרעיון שוב ושוב. לפני מספר חודשים החלטתי שתם זמן התירוצים והגיע הזמן לעשות מעשה. בחרתי את המקום המתאים בדירה, ארזתי את כל חלקי המערכת והבטחתי לעצמי שעד שאני לא מכין את הקרקע לחדר קולנוע סביר אני לא מרכיב אותה (זה לא ממש קשור רק בתור אינסנטיב).

הקונספט הכללי תמיד היה לי בראש. אני רוצה מסך קבוע גדול ומתוח, קיר שחור עמוק שמתוכו תגיח פלאזמה במקרה הצורך לחומרים שלא נראים טוב כל כך במקרן (טלויזיה) או כאשר אין תנאים ראויים לצפייה בו (חושך).
ניסיתי לחשוב כיצד ניתן לבנות קונסטרוקציה שלא תפגע בקירות (דירה שכורה), תהיה מודולרית מספיק לפירוק ואולי עם הרבה מזל תתאים גם לחדר בדירה הבאה.

לאחר מחשבה הגעתי לקונספט הבא:
sketch.png

התייעצתי קצת עם חברים, לכל אחד היו את ההערות שלו. אחד חשב שזה לא "יחזיק", אחד חשב שזה מסורבל מידי, האחר חשב ש- "לא ככה עושים". נותרתי מבולבל ומיואש.
למזלי המערכת עדיין נותרה ארוזה, החדר (שהוא המשך ישיר של הסלון) נראה כמו חנות אלקטרוניקה עם כל הציוד מונח שלא בדרך הטבע, והייתי חייב לעשות משהו, כי יש גבול כמה זמן אני יכול לשמוע מוזיקה עם הרסיבר (למרות שזה לא היה נורא אני חייב לציין).
החלטתי ללכת על זה בכל זאת. לבנות את הקונסטרוציה לא נראתה לי בעיה, אבל למתוח עליה בד דמוי קטיפה שחור כמו שרציתי נראה לי מעבר ליכולות שלי. פניתי לרפד רכב (בהמלצת חבר) שהסכים גם לחסוך ממני את הכאב ראש של העץ ולבנות את הכל בעצמו. אני אחסוך מכם את סיפור הזוועה שעברתי עם אותו בעל מקצוע, שכללו שיחות אין סופיות, אכזבות, איחור לא נורמאלי באספקה, עלייה עצבנית במחיר ולבסוף תיקון עצמאי שלי של התוצר. והכל ללא שום סיבה שכן הוא קיבל תכנון מדוייק.

אתם בטח שואלים את עצמכם "מה הקשר של הסיפור המקסים הזה לפורום דו-ערוצי?". צודקים, זה באמת לא טריויאלי, אני צריך לספר לכם קצת רקע על הדירה הזאת.
לדירה הזאת עברתי מבית של כ- 200 מטר בנוי ששכרתי בכפר נטר (ידוע גם בכינויו כפר יאבוייה), שם לא נתקלתי בבעיות אקוסטיות מיוחדות. בדירה הזאת, על אף שהיא קטנה בהרבה (כ- 120 מטר), אני חווה תופעה מנוגדת לרוב הדירות והיא תופעה של העלמות באס ובעיקר מיד באס. אני מדבר על רמה שסאב הקולנוע ביתי שהיה מרים את הבית הקודם נשמע כאן חלוש ומסכן. לא חשוב איפה אני שם אותו.

אני לא יודע להסביר את התופעה, אני מניח שלעובדה שהקירות והתקרה בדירה מחופים בגבס (עם מרווח מהבטון) יש קשר ללכידת ובליעת התחום התחתון. אני לא כל כך יודע מה יש מתחת לרצפת פרקט העץ, אולי זה גם קשור.
אבל מה שבטוח זה שתחום המיד באס והבאס נורא רזה כאן. אמנם רמקולי מונטנה 2EPS על שני וופרי ה- 9" שלהם (בכל רמקול) הצליחו להוציא באס נמוך מספק, המיד באס תמיד סבל רזון חולני. לא חשבתי שאצליח לשפר את המצב הזה, אבל היתה לי תקווה כלשהי שאותה קונסטרוקציה מיוחלת תעשה שיפור כלשהו, אולי עם tweaking מסויים.

התוכנית שלי היתה למלא את החלל הגדול שבתוך הקונסטרוקציה בחומר כלשהו, אולם כשהגיע אלי סופסוף המוצר המוגמר, ולאחר שתיקנתי את ליקויי הבניה, לא התאפקתי והרכבתי אותה.
מהר מאוד חיברתי את המערכת שהיתה ארוזה מספר חודשים, את הרמקולים זרקתי במקום כלשהו על יד הקיר השחור והדלקתי את המערכת.
לקח לי זמן לקלוט מה אני שומע, לא היה שום קשר בין הסאונד כעת למה שהכרתי מקודם. מלבד האימג'ינג (המטריף לטעמי) שנותן תחושת עומק מאוד מוחשית (כנראה בגלל ההבדל בעומק (30 ס"מ) בין הקירות הצידיים מאחורי הרמקול ובין המסך), נשמע באס ומיד באס שקצת בילבל אותי.

ניסיתי לשמוע מוזיקה מכל הגוונים שיש לי, בסוף המחקר הגעתי למסקנה (ממש לא מלומדת) שכנראה אותה קונסטרוקציה משמשת כתיבה מורחבת לרמקולים ומנגנת איתם. יתכן שזה בגלל שבסופו של דבר לא מלאתי אותה בכלום. למרות זאת מאוד אהבתי את התחושה, היתה תחושה מאוד אוטנטית של באס אקוסטי, דבר שמסתדר נהדר עם סוג המוזיקה שאני אוהב. החיסרון היה שבמוזיקה יותר רוקיסטית או פופ'ית אפילו, היתה הרגשה שהבאס טיפה מאחר את התזמון שלו, לא נורא מבחינתי.
מעניין שיותר מאוחר כאשר קיבלתי את ה- WLM לניסיון התחושה השלילית מעט שכחה, אולי בעצם התרגלתי כבר.

בסופו של דבר החלטתי לא למלא את הקונסטרוקציה ולהשאיר אותה כך, פרוייקט שיועד לקולנוע ביתי עשה לי חסד עם מערכת הסטריאו (מה שגרם לכך שלא קניתי מקרן עד היום :) ). אני שמח בחלקי כרגע, אבל אין לי שמץ של ספק שבחדר ההאזנה הסופי שיהיה לי בבית שלי, אין מנוס מלקחת איש מקצוע, אני בטוח שהשקעה כזאת מחזירה את עצמה בגדול. ופה אני בעצם חוזר על משנתם של חברים אחרים, עקשנים ככל שיהיו :) .

panorama.png

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  

נושא ההודעה: Re: חוויה מתקנת (או poor man’s acoustics)
הודעהפורסם: 25/09/08 12:12 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

דווקא אתה בכיוון הנכון עם החדר.
לדעתי, למרות היתרונות האקוסטיים {לא רואה יתרון בווידאו בחדר ייעודי } של חדר האזנה ייעודי,
המקום הנכון לק"ב הוא בסלון. עם כל הפמיליה.
עד לפני שנתיים הקצתי חדר בבית למוסיקה, וסרטים. ול(אי)הפתעתי,
איכשהו נוצר מצב שהתחביב הזה עולה לי בזמן עם המשפחה.
עכשיו, אני בהחלט מקבל את הרציונל שמוביל לחופש מהאישה... אבל זה רק במקרים מסויימים.

אפשר לשדרג את בת הזוג עם הניתוק ממנה הוא הבונוס האמיתי של התחביב. ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25/09/08 12:18 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

סיפור מאלף ומרתק

העיקר שהאקוסטיקה השתפרה,בעקבות הקונסטרוקצייה.

עכשיו שעניין המקרן ירד מהפרק,האם צפייה בסרטים עם המסך הנוכחי,לא נותן תחושה שהוא קטן מידי?

ואתה עדיין ממליץ על רפד הרכב הזה? :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25/09/08 12:19 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

חחח, הסיבה ל-"יעודי" הוא לא בריחה מהבת זוג אלא האפשרות להעמיד קירות שחורים, להפתר משולחנות ושאר רהיטים מיותרים ועוד כהנה וכהנה הגבלות שלא מתאימות לסלון ביתי.

מה הבעיה שכל המשפחה יתכנסו בחדר הקולנוע לצפות בסרט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  

הודעהפורסם: 25/09/08 12:23 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

offirs כתב:
סיפור מאלף ומרתק

העיקר שהאקוסטיקה השתפרה,בעקבות הקונסטרוקצייה.

עכשיו שעניין המקרן ירד מהפרק,האם צפייה בסרטים עם המסך הנוכחי,לא נותן תחושה שהוא קטן מידי?

ואתה עדיין ממליץ על רפד הרכב הזה? :D

מה פתאום ירד מהפרק, סתם לא היתה לי סבלנות להתעסק עם זה יותר מידי (ובדקתי כבר כמה).

הנוכחי בפירוש קטן מידי לסרטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  

הודעהפורסם: 25/09/08 12:25 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

המממ .. על זה לא חשבתי.. באמת לא סביר שאישתי { פולין } תרשה לי לצבוע את הסלון בשחור. :)
בנישואין הבאים, אכוון לאיזה מטאליסטית גוטית מפלורנטין. נדמה לי שבתנאים הללו, השחרת הבית תיתכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25/09/08 12:57 
חבר האתר

דג רקק

אני איתך ...למרות שאם אתעקש אני יכול לבנות לי במרתף חדר האזנה/ חדר קולנוע אני מעדיף להשאיר את העניינים בסלון...

א . מתוך מטרה לשתף ולחבר את ההנהלה לתחביב המוזר הזה שלי...זה אומנם עולה לי בכך שצופים בכוכב נולד ושומעים דרך המערכת..חוויה שדווקא מאד נהניתי ממנה להפתעתי..אבל אני מרוויח על הדרך התעניינות והבנה מצד ההנהלה לשידרוגים וכו'..

ב. לא רוצה להתנתק מהמשפחה ולהסתגר בחדר לבד ..

אם מתעקשים ויש מספיק מזומנים (יצא חרוז) אפשר לחשוב על פתרונות יצירתיים שיאפשרו החשכת הסלון (וקירות הסלון) למשל "מסכי" גלילה חשמליים או ידניים שבמקום מסך יש בהם בד שחור..בזמן הקרנה מורידים את המסכים / בדים/ וילונות שחורים המכסים את הקירות בצידי ומאחורי המסך..מסתיימת ההקרנה..אין בעיה להחזיר את המצב לקדמותו..

אם כי במחשבה שנייה אולי באמת יותר פשוט להתחתן מראש עם בת זוג גוטית מפלורנטין + לתת לה ביד פח צבע שחור ומברשת ויאללה לעבודה..(זה גם כנראה יוצא יותר זול..)

שלמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25/09/08 13:39 
חבר האתר

יפה , ומעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25/09/08 14:19 
חבר האתר

אלוני

נראה לי שאתה זקוק בדחיפות להנהלה מתאימה....

...פששש...הפולניות שלי חוגגת היום...

שלמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25/09/08 14:47 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

אפשר לשלוח מועמדות בצירוף תמונה בביקיני לפרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 4   [ 40 הודעות ]
עבור ל:  
עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

חפש:

hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את