מחבר |
הודעה |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 19/12/09 22:51
הודעות: 1141
|
להווי ידוע כי הידע שלי לא בדיוק מרקיע. אזי ברשותכם.
א - אני רואה בכמה וכמה רמקולים (בעיקר היקרים יותר), כי הוואפר נמצא בצידי הרמקול. דרכו של עולם (באופן כללי), כי המע' יושבת באמצע והרמקולים לצידיה. במילים אחרות, די קרוב לקיר (יחסית). האם קירבה זו של הוואפר לקיר, לא בעייתית ?? גם אם המרחק חצי מ' או מטר אפילו, זה עדיין לא דומה למצב בו הוואפר מופנה קדימה. לחלל הגדול של החדר.
ב - שאלה הנוגעת לי ברמה האישית. יש לי פונוסטייג' פרוג'קט SE. הוא ממש חלש. ואני מתכוון תכלס - ווליום. (לדוגמה : כדי להגיע עם הפטיפון לעוצמה של הווליום בטייפ/דיסק, אני כמעט "מכפיל" את כפתור הווליום) קיימים פונוסטייג' (בעלות עד 2000 שח), שהם יותר 'חזקים' ? ולא פחות חשוב, שישמרו גם על איכות הצליל. לפחות כמו הדגם האמור לעיל. (דווקא אני מבסוט מהממזר הקטן הזה. צליל לא רע בכלל).
תודה על כל תשובה/עזרה. : -)
_________________ דרך אויל ישר בעיניו ושומע לעצה חכם
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 16/09/09 00:52
הודעות: 5170 מיקום: תל מונד
|
דמינישט כתב: אני רואה בכמה וכמה רמקולים (בעיקר היקרים יותר), כי הוואפר נמצא בצידי הרמקול. דרכו של עולם (באופן כללי), כי המע' יושבת באמצע והרמקולים לצידיה. במילים אחרות, די קרוב לקיר (יחסית). האם קירבה זו של הוואפר לקיר, לא בעייתית ?? גם אם המרחק חצי מ' או מטר אפילו, זה עדיין לא דומה למצב בו הוואפר מופנה קדימה. לחלל הגדול של החדר.
אין חוקים, כל מקרה לגופו. בכל צורה של תכנון רמקול, יש רמקולים טובים יותר וטובים פחות. דמינישט כתב: שאלה הנוגעת לי ברמה האישית. יש לי פונוסטייג' פרוג'קט SE. הוא ממש חלש. ואני מתכוון תכלס - ווליום. (לדוגמה : כדי להגיע עם הפטיפון לעוצמה של הווליום בטייפ/דיסק, אני כמעט "מכפיל" את כפתור הווליום) קיימים פונוסטייג' (בעלות עד 2000 שח), שהם יותר 'חזקים' ? ולא פחות חשוב, שישמרו גם על איכות הצליל. לפחות כמו הדגם האמור לעיל. (דווקא אני מבסוט מהממזר הקטן הזה. צליל לא רע בכלל).
אין שום קשר בין איכות הפונו-סטייג' לבין העוצמה שהוא מפיק. כל עוד אתה מצליח לשמוע פטפון בכל עוצמה שאתה נוהג לשמוע – אין שום בעיה עם הזווית של בקר העוצמה – אין לזה שום משמעות.
_________________ בברכה, יהושע גומא
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 19/12/09 22:51
הודעות: 1141
|
שלום יהושוע. ראשית, תודה על התשובה.
" אין שום קשר בין איכות הפונו-סטייג' לבין העוצמה שהוא מפיק " אחלה. אך גם לא טענתי כך. עם זאת, הרי יתכן מצב שפונוסטייג' מסויים יהא יותר חזק מאחר, אך פחות איכותי. לכן שאלתי לגבי פונוסטייג' יותר 'חזק', וגם עם צליל איכותי לפחות כמו שיש לי כיום.
" אין שום בעיה עם הזווית של בקר העוצמה " יש. אני כמעט ב 90 אחוז מהעוצמה, ועדיין רוצה עוד. (כן, אני אוהב לשמוע חזק).
אגב, לחלק הכי חשוב לי בשאלה, לא ענית : -) האם אתה מכיר או יכול להמליץ על פונוסטייג', יותר חזק ממה שיש לי כיום? עד 2000 שח. (ולפחות שיהיה איכותי בצליל, כמו הנוכחי).
_________________ דרך אויל ישר בעיניו ושומע לעצה חכם
|
|
חזור למעלה |
|
 |
עוסק בתחום
|
 |
 |
הצטרף: 26/09/08 21:35
הודעות: 18431
|
דמינישט, איזה ראש יש לך על הפטיפון?
_________________ אביעד בריד - Byrdio VYGER / RAAL /CH Precision /Aries Cerat /Kharma /Clarisys audio /Boenicke /J.Sikora VYDA lab /Pink Faun / Aidas - Etsuro - SAEC - SOtM - CSport - Fono Acustica
טל - 052-6161-497 Gמייל - byrdparis@gmail.com
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 21/09/08 19:45
הודעות: 4751
|
נדמה לי שמה שאתה מתאר זו התאמה שאינה מספיק טובה בין ראש לפונו. גם אם יש פער מסוים בכיוון ווליום בין cd לפטיפון, הוא אינו אמור להיות כזה. אתה לא אמור להגיע ל- 90 אחוז עצמה, גם אם אתה מפוצץ את השכונה.
_________________ folknrock
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 19/12/09 22:51
הודעות: 1141
|
אייל, יתכן והצדק איתך. אני ממש לא מבין בזה.
פריז, ראש של גראדו גולד. (פטיפון מישל טכנודק).
תודה.
אגב, את שלושת המוצרים הללו (פטיפון, ראש, סטייג') רכשתי באותה חנות. סמכתי על המוכר, כי אם אין התאמה, הוא לבטח יעיר לי על כך. ולפי הבנתי מקריאה בפורום, הוא וואחד בעל מקצוע. (לא יודע אם מקובל לציין בפרהסיה שמות וכו).
_________________ דרך אויל ישר בעיניו ושומע לעצה חכם
|
|
חזור למעלה |
|
 |
עוסק בתחום
|
 |
 |
הצטרף: 26/09/08 21:35
הודעות: 18431
|
דמינישט כתב: אייל, (לא יודע אם מקובל לציין בפרהסיה שמות וכו). כבר ציינת בכל מקרה, הפרוג'קט יחד עם הגרדו גולד אמורים לעבוד נחמד יחד. אם אתה מחפש יותר גיין , אז תחפש פונו סטייג' שפשוט מציע יותר וכך יהיה לך יותר ווליום. בעקרון אם תתאמץ קצת תוכל לשדרוג באופן משמעותי מאד את הפונו ברשותך וגם לקבל קצת יותר התאמה ומשחק לפי מה שאתה מחפש.. נניח לזה: http://www.trichordresearch.com/dino.htmlבהצלחה.
_________________ אביעד בריד - Byrdio VYGER / RAAL /CH Precision /Aries Cerat /Kharma /Clarisys audio /Boenicke /J.Sikora VYDA lab /Pink Faun / Aidas - Etsuro - SAEC - SOtM - CSport - Fono Acustica
טל - 052-6161-497 Gמייל - byrdparis@gmail.com
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5336
|
הפונוסטייג' שברשותך אמור לספק מספיק גיין לראש שרכשת. האם ניסית לשחק עם הכפתורים בגב היחידה? הנה כאן http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=enהייתי עושה את הניסיונות הבאים (שים לב שכדאי לשחק בכפתורים מאחורה רק כשהאינפוט אינו על פונו!! וכשכפתור הווליום נמוך מאוד!!) 1. מעביר את האימפדנס ל 47ק מאחורה. זה עשוי להגביר את העוצמה שאתה שומע לא עבד? 2. מעביר את כפתור הווליום במגבר/פרה (לא הפונו) למינימום שניתן לשמוע ממנו. מעביר אותו לאינפוט אחר (לא פונו), לוחץ על MC על הכפתור מאחורה מעביר חזרה לפונו ומקשיב. במקרה הזה סביר להניח שהעוצמה גבוהה, אבל האיכות ירודה (יותר רעש בדרגת הפונו + הרבה יותר מדי גיין לדרגת הפרה של המגבר העיקרי). אם הם לא פותרים את בעייתך, חזור למי שקנית ממנו ובקש את עצתו.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 19/12/09 22:51
הודעות: 1141
|
פריז ונועם, המון תודה. : -)
אם הבנתי נכון, גיין זה בעצם עוצמה?
פריז. " אז תחפש פונו סטייג' שפשוט מציע יותר וכך יהיה לך יותר ווליום " אוקי, כשאני בודק מפרט טכני, מזה בעצם הגיין? איך הוא מיוצג? (סורי, אבל אני באמת מנותק).
אגב נועם, הלינק שנתת הוא ל SE2 וברשותי ה SE במילים אחרות, אין שום אופציה מאחורה.
_________________ דרך אויל ישר בעיניו ושומע לעצה חכם
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 16/09/09 00:52
הודעות: 5170 מיקום: תל מונד
|
דמינישט כתב: אם הבנתי נכון, גיין זה בעצם עוצמה?
Gain זה הגבר (בלשון העם, מידת ההגברה). דמינישט כתב: אוקי, כשאני בודק מפרט טכני, מזה בעצם הגיין? איך הוא מיוצג?
ההגבר נקוב בדרך כלל ביחידות דציבל, המסומנות באותיות dB.
_________________ בברכה, יהושע גומא
|
|
חזור למעלה |
|
 |