מוסיקה קלאסית (ובכלל) ובס.
ברק, גם אני כמוך פעם הייתי משוגע על מוניטורים, המיד, השקיפות, המיידיות שיש לרמקולים האלה ובמחיר שסה"כ אפשר לחיות איתו היה כמעט ללא תחליף. בטח לא מרמקולים שעולים כמותם, שעומדים על הרצפה למרות איזה כמה HZ נוספים שמקבלים בירידיה (בדרך כלל לא איכותיים כל כך).
אבל שאתה מתחיל להכנס לתחום קצת יותר עמוק ומביא רמקולים קצת יותר "איכותיים" וגם משלם קצת יותר, אתה מבין שהאוטקבה התחתונה חשובה מאין כמוה ונמצאת שם יחד עם משקל ונפח מהתחומים התחתונים באיכות גבוה.
בס "לפנים" כמו שנותן CV ומעיף אותך אחורה, הוא אפילו לא מתקרב למה שאני מגדיר בס טוב או איכותי.
נכון, הדרייבר הגדול והתכנון של רמקול כזה מיועדים לתת כח מתפרץ של סגנון נגינה מסויים (בדרך כלל ממחשב-כפי שס. ציין)
אך הדיוק, הטקסטורה והריאלייזם של בס שמגיע מ"וורום וורום" של תזמורת, או ממכת תוף בס (רצועה שנייה ברקוויאם של ורדי למשל) יכול להגיע מרמקול שמתוכנן נכון ומסוגל לשחזר משהו מהחוויה הזו.
אני בכלל לא שולל שסאב טוב עוזר לך שם בחדר יחד עם האוקטבים..
אך אני מעדיף תמיד רמקול שמסוגל להעביר גם את האוקטבות הנמוכות (גם אם הם לא מגיעות ל 20HZ) באופן סינרגטי ולא מקופסא חיצונית (שוב, מאד יכול להיות שהגעת לתוצאה שלמה ואיכותית אצלך, אני מכיר כמה שהצליחו למרות הקושי)
בס כפי ש ס. ציין (שוב) הוא הבסיס לכל מוסיקה שעליו נבנים אין ספור תדרים שונים אחרים.
בגדול, זה נכון שאם לא שומעים אורגן וכו אזי..20 HZ יהיה די מובטל אך 30HZ יהיה מאד חשוב למוסיקה כזו.
לרבות פסנתר שיורד ל 27HZ וסקציית קונטרבסים שיורדת ל 39 כך שהתדר הזה יהיה לפחות בתוך העקומה בDB שטוח כמה שיותר.
תתחדש ותהנה.
