טוב, אז באיחור אלגנטי של קצת יותר משבועיים, אספר שהיה ערב מהנה ביותר.
מי שמכיר את חותם הקפה (של אילן שנער- במקור אילנ'ס), המקום די קטן ויכול להכיר לא יותר מעשרים וחמישה איש
(וגם זה בלחץ). מצד שני זה גם חלק מקיסמו ומהאינטימיות הנעימה של המקום.
אז למקום הזה שהיה מלא אבל נעים, נמצאה גם פינה עבור הסופר/המרצה- יאיר דגן, וגם לקלידן ולארז בר-נוי שהחליף מקומות עם המרצה כל אחד בתורו
הקהל ברובו קהל של מכרים וידידים של דגן, חווה ערב מהנה "שזרק" את רובינו למחוזות הג'אז הישראלי של שנות השישים/שבעים בעיקר אבל לא רק.
ברמה האישית מאד הסתקרנתי להכיר את יאיר דגן ולהבין את מקור המוטיבציה לחבר ספר שכזה על ההיסטוריה של בג'אז הישראלי.
את נפתח בשני קטעי נגינה של ארז, ולאחריו עלה לדבר יאיר דגן.
מסתבר שיאיר, (מתקרב כבר לשנתו ה- 60), הוא בכלל איש של כספים ומספרים, שבצעירותו למד נגינה והמוזיקה בכלל והג'אז בפרט שהיא חלק עמוק ממנו וגם הונחלה לבני הדור השני, ויש לו בן שלומד מוזיקה בתלמה ילין, ומכאן מתחיל בעצם סיפור הספר- או יותר נכון האלבום שנכתב.
דגן, הופתע שבתלמה לא מלמדים דבר מהיסטוריה של תולדות הג'אז הישראלי, החליט להשלים לבנו את החסר, ומכאן שקע למלאכת איסוף של תמונות, מאמרים, כתבות, ביקורות וראיונות על אבני הדרך בתולדות הג'אז בישראל עד שנות השמונים.
ההרצאה עצמה, קולחת ועם הומור, מספרת בעיקר על התהליך של איתור ואיסוף החומר עד שהבשיל לאלבום מרתק עם אוסף נדיר של תמונות וסיפורים מהעומד מאחורי הסצנה והאנשים שנטעו וזרעו את שורשי הג'אז בארץ.
זה היה בהחלט ערב מהנה ומעניין כאחד. ניכר היה שלא העניין הכלכלי עמד מאחורי כתיבת הספר, כי אם הרצון לאגד את החומר שנאסף ולתעד פרק ייחודי בהיסטוריה המוזיקאלית שלנו.
כל שנותר לי אלא להכיר תודה גדולה ליאיר דגן שהשקיע כל כך מעצמו לנושא שאותי ממש ריתק.
הנושא ריתק עד כדי שדסקסתי עם חבר טוב שהיה איתי שאולי כדאי לארגן מפגש שכזה גם לחברי הפורום- אם יהיה כאן עניין לנושא.
אז אם יש כאן עניין, רק תגידו וננסה להרים ערב שכזה
