מוקדש בכיף לזיפ שטרח והעלה מתכון לחמין שלו
וכמובן לכל אחד, בפרט לעלי אכבר חמינאי, הלוא הוא ע'.
ראשית, נדרשת לרוב תכנה.
יש כאלו חינמיות במשקל אפס, שמורידים ומתקינים בעשר שניות,
אחת מהן היא זו :
http://www.google.co.il/search?sourceid ... hotofiltreוהיא מאפשרת לכם גם להוסיף טקסט עליה ולחתוך [ CROP ] בקלות ועוד.
פותחים את התמונה. ניתן לגרור אותה גם אל מסך התכנה.
הולכים לרוב ללשונית "אימג'" ושם בוחרים "אימג' סייז ".
זה משתנה בין התכנות, אבל זה הכוון.
נפתח חלון כלשהו, שם מבוטא גודל התמונה.
היחידה בה אנו רוצים לדבר היא פיקסלים, לא ס"מ וכד'. בדקו זאת.
בדקו שהיחסיות נשמרת [ לרוב בחלונית שמסומנת עם V ]
כלומר, התלות בין האורך לרוחב מסתנכרנת אוטומאטית.
מרגע שזה שם, אתם משנים את הערך :
תמונות מגיעות ברוחב למשל של 3,000 וגובה 2,000 וכד'.
בתמונות רוחביות :
רוחב מתאים לרוב האתרים הוא 800
איני זוכר מה הרוחב המומלץ כאן - תיכף מישהו יעדכן. ביחרו בו,
או בקצת פחות [ 790 נניח ]. הגובה יתעדכן אוטומאטית.
תמונות אנכיות :
לרוב קל ונוח לפרסם תמונות בגובה עד 600, הרוחב יתעדכן אוטו' כאמור.
זהו, סיימתם.שימרו את התמונה המוקטנת [ לטובת פירסום עדיף בתור ג'ייפג ].
לעיתים ההקטנה מצריכה חידוד קל [ שרפנס ].
קל למצוא את הכפתור לכך - וניתן לתת בו פעימה אחת, לראות מה קורה. לא להפריז.
ודאו שכאשר אתם עושים זאת [ דהיינו, לאחר ההקטנה ]
אתם צופים בגודל תצוגה של 100% או 1:1.
המשיכו להעלות מתכונים ותמונות בכלל.