עכשיו 06/05/25 01:33

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 3   [ 22 הודעות ]
עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 00:50 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
27/05/09 12:38

הודעות: 1243
השבת נהיה קצת קריר בשפלה, אז הגיע הזמן לטשולענט גם פה..
לא גרסת היי-אנד מפוארת כשל אביעד, שעוררה את התיאבון באופן יעיל ביותר...
הטעם יותר בכיוון וינטייג' + אפיוני הבית, no kishke allowed
ונוח מאוד כמשהו להתחיל אתו. כמו כן הכמות לא גדולה מדי.

השימוש בסיר לחץ הופך את הביצוע לפשוט ונוח.
(אם באים אורחים, אפשר להעביר את החמין לפויקה, וכמובן לא לשכוח להסתיר את הסיר-לחץ) :)

שלב ראשון, בערב שישי משרים כוס שעועית לבנה קטנה בקערה עם 3-2 כוסות מים.
בבוקר שבת מסננים את המים החוצה, ומוסיפים מים שנית. בשעת ההכנה מרוקנים את המים.

פורסים לטבעות 2 בצלים גדולים, ומטגנים ב 1/3 כוס שמן קנולה על אש בינונית עד שמזהיב.
קליפות הבצל השחומות-יבשות (מעטפת חיצונית) נשמרות בצד.
(אני מבצע את הטיגון כבר בסיר הלחץ מטעמי נוחות, ואח"כ מוציא את הבצל ומוסיף אותו בהמשך מלמעלה)
מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, ו3-2 כפות דבש. הדבש קריטי לקבלת גוון קרמל עדין.
מוסיפים שיני שום שלמות וקלופות מראש-שום אחד, וממשיכים לטגן כ 3 דקות.

מזיזים את הסיר מהלהבה, ומרוקנים את הבצל+שום+שמן לצלחת עמוקה.
מחזיר את סיר אל הלהבה הבינונית, ומרפד את התחתית (שנותרה מעט משומנת) ב8 תפוחי אדמה קטנים.
עקב דרישת הקהל אני מוסיף גם 3 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות עבות יחסית.
מוסיפים מים טריים!!!* כדי למנוע מתפו"א להיחרך עד לכיסוי הבטטות. (כשליש מגובה הסיר)
שם במסננת כוס גריסים רגילים, שוטף קלות במי ברז, ומוסיף אל תפו"א ביחד עם השעועית.
ערבול עדין מוביל את השעועית+גריסים למילוי הרווחים.

*אני יודע על מקרה של חמין שהשתמשו בו במי השריית השעועית בטעות, וזה לא נגמר טוב....

מסדר 1/2 קילו כתף עגל חתוך לקוביות על גבי השעועית, ועקב דרישות הקהל שתי חתיכות קוטלט מעושן מעל העגל. (הקוטלט מוסיף גוון נהדר, ואפשר בהחלט להסתפק בחתיכה אחת)

מסנן את עודפי השמן מתערובת הבצל הראשונית. חשוב, אחרת טעם השמן משתלט על התבשיל.
יוצק את הבצל+שום מעל הקוטלט.
מכיוון שמלכתחילה שמנו מעט מלח, אני מוסיף גם כף אבקת מרק עוף (אנטי-אודיופילית, אני יודע..אבל זה עובד!) שתוסיף מליחות וגוון קליל של עוף למרקם.

מסדר 8 ביצים מלמעלה, ומוסיף עוד קצת מים עד לכיסוי קוביות העגל.
מוסיף מלמעלה את קליפות הבצל השחומות ומפזר עוד קצת דבש, שיחד יתנו לתבשיל את הצבע הכהה.
(במקום, אפשר להשתמש כמובן בשקיקי תה כמו במתכון של אביעד)
מגדיל את האש, אוטם את הסיר עם המכסה, נועל את נצרת הבטיחות! ומעביר את השסתום למצב 2.
כשהאדים מתחזקים לרמת סילון קיטור, מנמיך את הלהבה לרמה של זרימת אדים עדינה אך יציבה
למשך כשעה. מכבה את האש, משחרר את המכסה (בהתאם להוראות בטיחות הסיר!) ובודק.
אם עדיין יש עודפי מים, אך הרכיבים מוכנים, מסנן את העודפים עם מצקת.

כאפריטיף מגיש פורט – סאנדמן, סליבוביצה במהלך הארוחה, וכוסית (או שתיים...) פלינקה כדז'סטיף
בתאבון!

זיפ

_________________
זיו פרלמן
http://www.audiozip.co.il
08-6901815


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 00:58 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
21/09/08 20:58

הודעות: 3035
תחליף את הפורט בפדרו חימנס - ואז יבוא השידרוג האמיתי...

_________________
I have the simplest taste. I am always satisfied with the best"- Oscar Wilde"
TIDAL Piano G2 | Luxman M900u | Einstein The tube|SME-12A turntable|Weiss MEDEA+ DAC & Berkley DAC | AURALIC ARIES G1 | PS audio juicer | Stealth power cables


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 01:19 
עוסק בתחום

עוסק בתחום

הצטרף:
17/02/09 03:08

הודעות: 2949
איזה מלך...

_________________
AudioClinic


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 01:25 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
01/09/08 15:14

הודעות: 33180
(F)

_________________
ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד.
I have been supported from the bottom of my heart
בוכה דה פלורסנט


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 01:28 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
27/05/09 12:38

הודעות: 1243
תודה, תודה. יש גם תמונות אבל הקטנת הרזולוזציה משגעת אותי..יש איזה דרך נוחה לעשות זאת?

_________________
זיו פרלמן
http://www.audiozip.co.il
08-6901815


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 01:30 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
01/09/08 15:14

הודעות: 33180
לשלוח לי במייל דרך "צור קשר" למטה.

_________________
ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד.
I have been supported from the bottom of my heart
בוכה דה פלורסנט


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 01:31 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
27/05/09 12:38

הודעות: 1243
liorms כתב:
תחליף את הפורט בפדרו חימנס - ואז יבוא השידרוג האמיתי...


אם הבנתי נכון מדובר על שרי ולא פורט?..

_________________
זיו פרלמן
http://www.audiozip.co.il
08-6901815


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 01:32 
עוסק בתחום

עוסק בתחום
סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
27/05/09 12:38

הודעות: 1243
aloni כתב:
לשלוח לי במייל דרך "צור קשר" למטה.


"כבר באים!" (F)
DSC00507.JPG


DSC00485.JPG


_________________
זיו פרלמן
http://www.audiozip.co.il
08-6901815


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 03:12 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
01/09/08 15:14

הודעות: 33180
הנה

_________________
ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד.
I have been supported from the bottom of my heart
בוכה דה פלורסנט


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 
 נושא ההודעה: Re: חמין וטעים MKII
הודעהפורסם: 09/01/11 03:13 
חבר האתר

סמל אישי של המשתמש

הצטרף:
01/09/08 15:14

הודעות: 33180
אבל תגיד, הקליפה של הבצל לא עושה בלאגן שם?

_________________
ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד.
I have been supported from the bottom of my heart
בוכה דה פלורסנט


חזור למעלה
 פרופיל אישי הסטאפ שלי  
 

פרסם תגובה פרסם נושא חדש עמוד 1 מתוך 3   [ 22 הודעות ]
עבור ל:  
עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  



חפש:
cron

hifimusic
אודות
תנאי שימוש
צור קשר
אוהבים את
hifimusic?
סקירות אודיו
הכל
הגברה
רמקולים
מקורות
אחר
סקירות מוזיקה
הכל
קלאסי
ג'אז
פופ/רוק/אלטרנטיבי
עולם/ישראלי/אחר
קישורים
מותגים על פי שם
מותגים על פי יבואן
מומלצים
הפורום
הרשם
לוח בקרה
הודעות אחרונות