מחבר |
הודעה |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 29/05/10 14:39
הודעות: 6721 מיקום: פינתקובה דיזינגובה
|
בגליון 6.2013 של סטריאופיל התפרסמה הסקירה של Simaudio 880M. בפרק המדידות, אטקינסון ציין מס' נקודות אודות חימום היתר של הצלעות (הפינות הגיעו שם ל יותר מ - 70 מעלות, לרכיבים זה כנראה בסדר, אבל למשתמש זה מסוכן), אבל מה שמעניין זה דווקא ציטוט הבא: ציטוט: Though the distortion with the amplifier completely cold was a low 0.00825%, this was predominantly crossover distortion, which will be subjectively disturbing because of its high proportion of high-order harmonics. At the end of the preconditioning period, the distortion had almost halved, to 0.0045%, and the crossover spuriae had disappeared. This suggests that potential purchasers of this amplifier should not audition it until it has warmed up. אז זה כן מדיד. אגב זה אחת הבעיות גם במגבר אצלי, שדורש זמן להתחמם (זה כנראה הסיבה שבסטנד ביי רוב המעגלים ממשיכים לקבל הספק קצת יותר נמוך מהמצב הרגיל).
_________________ "מותו של אדם אחד - טרגדיה, מותם של מיליונים - סטטיסטיקה"
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 17/11/11 23:50
הודעות: 129
|
ניתן להבחין בין 0.00825% עוותים מכל סיבה שהיא ל0.0045% באותו הציוד? אני לא חושב שאני הייתי מצליח לשמוע הבדל.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 06/06/09 16:42
הודעות: 10536
|
אבל אני שומע הבדל בין מגבר קר לחם אצלי.
_________________ מיכאל
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33179
|
valer_valer כתב: אז זה כן מדיד.
השאלה בדר"כ אינה אם ניתן למדוד, אלא האם אפשר להסיק מהמדידה מסקנות. עבורי הסיטואציה שתוארה פה לא מספיקה כדי להוכיח ש- 0.004% עיוות נשמע בהכרח יותר טוב מ- 0.008%.
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
ariekarp כתב: ניתן להבחין בין 0.00825% עוותים מכל סיבה שהיא ל0.0045% באותו הציוד? אני לא חושב שאני הייתי מצליח לשמוע הבדל. לא קראת את הטסקט של אטקינסון באופן רציני. העניין העיקרי אינו אחוזי העיוות אלא העדרו של הקרוסאובר דיסטורשן שהוא הרבה פחות נעים לאוזן בעיקבות החימום. זה הרבה יותר משמעותי מהפחתת האחוזים הבין כה מזעריים הללו. באופן מעשי, מה שזה אומר הוא שכמו רוב מגברי קלאס א', המגבר נשמע פחות כמו קלאס א' כשהוא רק מופעל, ומתקרב לכך יותר עם שימוש וחימום. מגברי קלאס א' איכותיים מצטיינים בהעדרו של הקרוסאובר דיסטורשין ה"מצטיין" בהרמוניות מסדרים גבוהים, שהן הרבה פחות נעימות לאוזן. היות והיו לי בעבר לפחות 3 מגברי קלאס א' טרנז' ועוד כמה וכמה שפופרתיים, השינוי בביצועים הוא שמיע - בדקות הראשונות המגברים הללו נשמעים הרבה פחות טוב.
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 17/11/11 23:50
הודעות: 129
|
נועם כתב: ariekarp כתב: ניתן להבחין בין 0.00825% עוותים מכל סיבה שהיא ל0.0045% באותו הציוד? אני לא חושב שאני הייתי מצליח לשמוע הבדל. לא קראת את הטסקט של אטקינסון באופן רציני. העניין העיקרי אינו אחוזי העיוות אלא העדרו של הקרוסאובר דיסטורשן שהוא הרבה פחות נעים לאוזן בעיקבות החימום. זה הרבה יותר משמעותי מהפחתת האחוזים הבין כה מזעריים הללו. באופן מעשי, מה שזה אומר הוא שכמו רוב מגברי קלאס א', המגבר נשמע פחות כמו קלאס א' כשהוא רק מופעל, ומתקרב לכך יותר עם שימוש וחימום. מגברי קלאס א' איכותיים מצטיינים בהעדרו של הקרוסאובר דיסטורשין ה"מצטיין" בהרמוניות מסדרים גבוהים, שהן הרבה פחות נעימות לאוזן. היות והיו לי בעבר לפחות 3 מגברי קלאס א' טרנז' ועוד כמה וכמה שפופרתיים, השינוי בביצועים הוא שמיע - בדקות הראשונות המגברים הללו נשמעים הרבה פחות טוב. דווקא כן. בגלל זה כתבתי "עוותים מכל סיבה שהיא" ובזה כלולים גם עוותי CROSSOVER. חושב שההבדל השמיע בין קר לחם לא נובע מעוותי המעבר שמשתנים מ 0.008 ל 0.004 - אבל מי אני ליד אטקינסון
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 13/07/11 15:10
הודעות: 1143 מיקום: חיפה
|
Class a שמעמים קרטון בהתחלה , לוקח להם שעה להגיע לנקודה עבודה רצויה , אז הם מנגנים יופי .
שבוע טוב מישל
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 29/05/10 14:39
הודעות: 6721 מיקום: פינתקובה דיזינגובה
|
ariekarp כתב: נועם כתב: ariekarp כתב: ניתן להבחין בין 0.00825% עוותים מכל סיבה שהיא ל0.0045% באותו הציוד? אני לא חושב שאני הייתי מצליח לשמוע הבדל. לא קראת את הטסקט של אטקינסון באופן רציני. העניין העיקרי אינו אחוזי העיוות אלא העדרו של הקרוסאובר דיסטורשן שהוא הרבה פחות נעים לאוזן בעיקבות החימום. זה הרבה יותר משמעותי מהפחתת האחוזים הבין כה מזעריים הללו. באופן מעשי, מה שזה אומר הוא שכמו רוב מגברי קלאס א', המגבר נשמע פחות כמו קלאס א' כשהוא רק מופעל, ומתקרב לכך יותר עם שימוש וחימום. מגברי קלאס א' איכותיים מצטיינים בהעדרו של הקרוסאובר דיסטורשין ה"מצטיין" בהרמוניות מסדרים גבוהים, שהן הרבה פחות נעימות לאוזן. היות והיו לי בעבר לפחות 3 מגברי קלאס א' טרנז' ועוד כמה וכמה שפופרתיים, השינוי בביצועים הוא שמיע - בדקות הראשונות המגברים הללו נשמעים הרבה פחות טוב. דווקא כן. בגלל זה כתבתי "עוותים מכל סיבה שהיא" ובזה כלולים גם עוותי CROSSOVER. חושב שההבדל השמיע בין קר לחם לא נובע מעוותי המעבר שמשתנים מ 0.008 ל 0.004 - אבל מי אני ליד אטקינסון אריה, נועם הפנה את תשומת לבך לזה שאטקינסון הסביר את סוג העיוותים, זאת נקודה חשובה מאוד כאן, ונראה שדי זלזלת בה. הדבר המשמעותי בציטוט הוא עיוותי Crossover שמורכבות מהרמוניות מסדר גבוה. המספר עצמו חסר משמעות כי הנוסחה לחישוב עיוות הכללי לא מתחשבת במשקל של הרמוניה השביעית, ה -11, ה 13, ה - 14 וכ"ד שיוצרות צליל צורם (תו משני שלא קיים). אלה הם הרמוניות שגם באחוזים נמוכים משאירות חותם לא נעים לאוזן, את זה, אישית בדקתי מספר פעמים. בסוף ציטוט אטקינסון מדווח כי מופע(י) Crossover נעלם אחרי החימום. אלוני, כנ"ל .
_________________ "מותו של אדם אחד - טרגדיה, מותם של מיליונים - סטטיסטיקה"
|
|
חזור למעלה |
|
 |
חבר האתר
|
 |
הצטרף: 01/09/08 15:14
הודעות: 33179
|
valer_valer כתב: אלוני, כנ"ל . אני לא קראתי את המאמר אלא רק את מה שציטטת (אני עוד בספטמבר 2012). והתייחסתי לאמירה שלך "אז זה כן מדיד". מבחינתי זה שהוא מצא הבדל במדידות בין לפני חימום ואחרי חימום, (ולא משנה איזה סוג עיוות) לא מוכיח שמה שהוא מצא הוא זה שגורם להבדל הנשמע. אולי כן ואולי זאת סיבה אחרת. האמת שזה גם לא כזה מעניין או חשוב לדעתי, אם המגבר נשמע יותר טוב אחרי שעה תדליק שעה לפני, אם הוא נשמע לך אותו דבר לא משנה מה מישהו מדד.
_________________ ביוגרפיות , עם קלאסי ואלגנטי , פשוט לא הולכים לעבוד. I have been supported from the bottom of my heart בוכה דה פלורסנט
|
|
חזור למעלה |
|
 |
הצטרף: 03/04/09 03:35
הודעות: 5335
|
ariekarp כתב: נועם כתב: ariekarp כתב: ניתן להבחין בין 0.00825% עוותים מכל סיבה שהיא ל0.0045% באותו הציוד? אני לא חושב שאני הייתי מצליח לשמוע הבדל. לא קראת את הטסקט של אטקינסון באופן רציני. העניין העיקרי אינו אחוזי העיוות אלא העדרו של הקרוסאובר דיסטורשן שהוא הרבה פחות נעים לאוזן בעיקבות החימום. זה הרבה יותר משמעותי מהפחתת האחוזים הבין כה מזעריים הללו. באופן מעשי, מה שזה אומר הוא שכמו רוב מגברי קלאס א', המגבר נשמע פחות כמו קלאס א' כשהוא רק מופעל, ומתקרב לכך יותר עם שימוש וחימום. מגברי קלאס א' איכותיים מצטיינים בהעדרו של הקרוסאובר דיסטורשין ה"מצטיין" בהרמוניות מסדרים גבוהים, שהן הרבה פחות נעימות לאוזן. היות והיו לי בעבר לפחות 3 מגברי קלאס א' טרנז' ועוד כמה וכמה שפופרתיים, השינוי בביצועים הוא שמיע - בדקות הראשונות המגברים הללו נשמעים הרבה פחות טוב. דווקא כן. בגלל זה כתבתי "עוותים מכל סיבה שהיא" ובזה כלולים גם עוותי CROSSOVER. חושב שההבדל השמיע בין קר לחם לא נובע מעוותי המעבר שמשתנים מ 0.008 ל 0.004 - אבל מי אני ליד אטקינסון בוא נתיחס לרגע לציניות של משתמש כמעט אלמוני בפורום אודיו ששואל שאלה כביכול רטורית שממנה משתמע שבאמת מי זה אטקינסון לעומתו. לעצם העניין, מה שוואלרי כתב לך. זה לא אחוז העיוותים שמשנה כאן (בערכים האפסיים האלה) אלא סוג העיוות שמשתנה עם החימום. ההערה של אטקינסון מקפלת מאחוריה שנים של נסיון מצטבר (שלו ושל אחרים) שהנסיון להשטיח אותו לשני המספרים שאתה הערת אודותיהם מפספס את הנקודה.
|
|
חזור למעלה |
|
 |